Ανακοίνωσε δύο ακόμα μεταγραφές η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Ντνίπρο

Ανακοίνωσε δύο ακόμα μεταγραφές η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Ντνίπρο

Γιώργος Σακελλαρίου 14:14 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 15.07.2023

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Ντνίπρο, ανακοίνωσε δύο ακόμα μεταγραφές ενόψει του αγώνα με τους «πράσινους» για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η Ντνίπρο-1, όπως και ο Παναθηναϊκός, ενισχύεται ενόψει των προκριματικών και φυσικά της νέας σεζόν.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε την πέμπτη μεταγραφή της και συγκεκριμένα, τον 27χρονο εξτρέμ Μαξίμ Τρετιάκοφ, ο οποίος αγωνιζόταν στην Ολεξάντρια και σε 22 αγώνες, είχε 7 γκολ και 4 ασίστ. Φυσικά θα δηλωθεί από την αντίπαλο του Παναθηναϊκού για τις δύο αναμετρήσεις στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League. Στην ανακοίνωση του ουκρανικού συλλόγου αναφέρεται:

«Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός Maksym Tretyakov έγινε η επόμενη μεταγραφή της τρέχουσας περιόδου! Το συμβόλαιο με τον παίκτη είναι για 3 χρόνια. Ως μέλος της ομάδας θα παίξει με το νούμερο 10.

Ο Maksym Tretyakov γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1996 στο χωριό Τρόιτσκε-Σαφόνοβο, στην περιοχή Μικολάιβ και ξεκίνησε από την Ακαδημίας της Ντνίπρο. Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα στις ομάδες νέων της Ντνίπρο (πρωτάθλημα U-21 – 49 αγώνες, 5 γκολ, πρωτάθλημα U-19 – 31 αγώνες, 3 γκολ) και στη συνέχεια μετακόμισε στη Μέταλιστ Χάρκοβο και την Τσερνομόρετς Οδησσού, στη σλοβακική DAK -1904 και τις τελευταίες τέσσερις έπαιξε στην FC «Olexandria».

Στατιστικά: Πρωτάθλημα Ουκρανίας – 148 αγώνες (29 γκολ, 16 ασίστ), Κύπελλο Ουκρανίας – 7 αγώνες (1 γκολ), πρωτάθλημα Σλοβακίας – 17 αγώνες (1 γκολ, 1 ασίστ), Κύπελλο Σλοβακίας – 2 αγώνες (2 γκολ), Κύπελλα Ευρώπης – 8 αγώνες.

Έπαιξε σε 12 αγώνες με τη εθνική ελπιδων της Ουκρανίας. Ως μέλος της εθνικής ομάδας νέων της Ουκρανίας, έπαιξε 39 παιχνίδια και σημείωσε 3 γκολ.

Να θυμίσουμε ότι την Δευτέρα η Ντνίπρο-1 ανακοίνωσε και τον αριστερό μπακ Βασίλ Κράβετς, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Βόρσκλα Πολτάβα, με την οποία μέτρησε τρία γκολ και τρεις ασίστ σε 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Βασίλ Κράβετς γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1997 στην Ουκρανία και αποτελεί προϊόν της ακαδημίας της Καρπάτι Λβιβ. Το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου του 2015, στην αναμέτρηση της Καρπάτι κόντρα στην Οντέσα.

Στις 24 Ιανουαρίου 2017, ο Κράβετς δόθηκε δανεικός στην ισπανική Λούγκο μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε και η οψιόν αγοράς του. Δύο χρόνια αργότερα, η Λεγκανές απέκτησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ντνίπρο-1, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το 2020, ο Κράβετς παραχωρήθηκε δανεικός ξανά στη Λούγκο, με την οποία πραγματοποίησε συνολικά 57 συμμετοχές.

Στη συνέχεια κι αφού ακολούθησαν δύο δανεισμοί στη Λεχ Πόζναν και την Σπόρτινγκ Χιχόν, ο 25χρονος ακραίος οπισθοφύλακας πήρε μεταγραφή για λογαριασμό της Βόρσκλα Πολτάβα.

Το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα είναι ο Γιεβγκέν Βόλινετς, ο οποίος υπέγραψε επίσης τριών χρόνων. Ο 29χρονος Ουκρανός τερματοφύλακας αγωνιζόταν τα τελευταία έξι χρόνια στην Κόλος Κοβαλίβκα. Όπως και για τον Τρεστιάκοβ έτσι και για τον Βόλινετς η Ντνίπρο έδωσε 400.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Τη σεζόν που πέρασε είχε 29 συμμετοχές, κρατώντας την εστία του ανέπαφη 13 φορές.