Δεύτερο σερί Κύπελλο μετά τον Παναθηναϊκό ο Καρλίτος κόντρα στα ελληνόπουλα Σβάρνα και Παπανικολάου

Ο Καρλίτος πήρε κούπα με τον Παναθηναϊκό και την πανηγύρισε με τους Ισπανούς.

i

©intime

Δεύτερο σερί Κύπελλο μετά τον Παναθηναϊκό ο Καρλίτος κόντρα στα ελληνόπουλα Σβάρνα και Παπανικολάου

Γιώργος Σακελλαρίου 17:53 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:33 - 27.02.2024

Ο Καρλίτος γεύτηκε ένα ακόμα Κύπελλο. Μετά τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε με τη Λέγκια Βαρσοβίας κόντρα σε Σβάρνα και Παπανικολάου.

Ο Καρλίτος μέχρι τα 30 του χρόνια δεν είχε πανηγυρίσει τίτλο με κάποια ομάδα του.

Στην Πολωνία, όπου αγωνίστηκε σε Βίσλα Κρακοβίας και Λέγκια Βαρσοβίας είχε αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος τη σεζόν 2017-18 κι επίσης παίκτης της χρονιάς. Την επόμενη σεζόν πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο, το πρωτάθλημα με τη Λέγκια. Το καλοκαίρι του 2019 μετακόμισε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αλ Ουάχντα, αλλά δεν ταίριαξε και στις 28 Γενάρη του 2020 υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, όμως, είχε δικαίωμα ν’ αγωνιστεί από το καλοκαίρι του 2020, διότι είχε παίξει εκείνη την περίοδο ήδη σε δύο ομάδες.

Ο Καρλίτος την πρώτη σεζόν είχε θέματα με τον Μπόλονι, ενώ την περασμένη σεζόν με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά όσο περνούσε ο καιρός η απόδοσή του έπεφτε και έχασε θέση βασικού. Ήταν μέλος της ομάδας, ωστόσο, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία στο Κύπελλο και στο τέλος πανηγύρισε το τρόπαιο κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Στη μάχη με τους Θεσσαλονικείς στο ΟΑΚΑ στις 21/5/22, ο Καρλίτος, ο οποίος στις 12 Ιουνίου θα κλείσει τα 33 του χρόνια, μπήκε στη θέση του Ιωαννίδη στο 75’. Πήρε, λοιπόν, τον δεύτερο ομαδικό τίτλο στην καριέρα του και τον χάρηκε ιδιαίτερα με τους υπόλοιπους Ισπανούς (Αϊτόρ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ). Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός και ο παίκτης πήραν την απόφαση να λύσουν τη συνεργασία τους. Το «τριφύλλι» άφησε ένα βαρύ συμβόλαιο για να εξοικονομήσει χρήματα για τον Σπόραρ.

Ο δεύτερος συνεχόμενος τίτλος για τον Ισπανό ήρθε πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος. Ο Καρλίτος, που γύρισε στην Πολωνία και τη Λέγκια δεν είναι πλέον βασικό στέλεχος, αλλά σε κάθε περίπτωση τον έχουν σ’ εκτίμηση στη χώρα και στην πολωνική πρωτεύουσα. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού την Τρίτη, δεν έπαιξε στον τελικό με την πρωτοπόρο Ράκοβ. Έμεινε στον πάγκο και στην κανονική διάρκεια και στην παράταση. Η ομάδα του κατέκτησε τον τίτλο κόντρα στα ελληνόπουλα.

Ο 24χρονος μέσος Γιάννης Παπανικολάου και ο 25χρονος αμυντικός Στράτος Σβάρνας έπαιξαν και στα 120 λεπτά του τελικού Κυπέλλου Πολωνίας (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση). Ο πρώην στόπερ της ΑΕΚ, μάλιστα, τον οποίο αγόρασε πρόσφατα η σίγουρη πρωταθλήτρια Ράκοβ εκτέλεσε εύστοχα και το δεύτερο πέναλτι της ομάδας του σημειώνοντας το 2-2, αλλά η ομάδα των δύο Ελλήνων ηττήθηκε τελικά 6-5 στη ρώσικη ρουλέτα και ο Καρλίτος πήρε σε 11,5 μήνες δύο Κύπελλα!