Θα προκριθούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στους ομίλους του UEFA Champions League; Το ChatGPT μάς έδωσε την απάντηση

Θα προκριθούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στους ομίλους του UEFA Champions League; Το ChatGPT μάς έδωσε την απάντηση

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:07 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:19 - 01.05.2023

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κλείδωσαν μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία την πρόκριση στα προκριματικά του UEFA Champions League. Το ερώτημα που γεννάται είναι αν θα καταφέρουν να φτάσουν στους ομίλους και το ChatGPT έδωσε την απάντηση...

Με το πέρας της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ εξασφάλισαν μαθηματικά την παρουσία τους στα προκριματικά του UEFA Champions League, έπειτα από το 0-0 στην αναμέτρηση της Λεωφόρου. Με τη διαφορά από τον Ολυμπιακό να είναι στους 10 βαθμούς και από τον ΠΑΟΚ στους 13, το παιχνίδι της κορυφής θα παιχτεί ανάμεσα σε Ένωση και «τριφύλλι».

Εκτός από το πολυπόθητο τρόπαιο, οι δύο ομάδες θα ψάξουν και την πρώτη θέση για το γεγονός πως προσφέρει καλύτερες συνθήκες για πρόκριση στα τελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ωστόσο αμφότερες δεν θα περάσουν εύκολα στα προκριματικά, αφού μόνο με «ροδοπέταλα» δεν είναι στρωμένος ο δρόμος προς τη φάση ομίλων. Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι αν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα καταφέρουν να φτάσουν στο UEFA Champions League. 

Πέντε παρατηρήσεις για το ντέρμπι, που δεν έβγαλε νικητή

Πέντε παρατηρήσεις για το ντέρμπι, που δεν έβγαλε νικητή

Το αθηναϊκό ντέρμπι δεν μας έκανε σοφότερους σε τίποτα. Ούτε σε ότι έχει να κάνει με τη δυναμική των ομάδων, αλλά ούτε και με την εξέλιξη και την τελική έκβαση της «μάχης» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Την απάντηση δεν μπορεί κανείς να τη δώσει φυσικά, αφού αφενός πρωταθλητής δεν έχει βγει και αφετέρου αντίπαλοι δεν έχουν προκύψει. Εντούτοις, αφού αμφότερες εξασφάλισαν παρουσία, το σενάριο εμφάνισης τους στo «Group Stage» είναι υπαρκτό. Πόσες πιθανότητες συγκεντρώνουν; Την απάντηση μας έδωσε η δημοφιλής εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, το οποίο υποστήριξε πως οι δύο ομάδες θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

«Ως εφαρμογή AI, δεν έχω πεποιθήσεις ή προσωπικές απόψεις. Ωστόσο, μπορώ να παράσχω μια ανάλυση με βάση τις τρέχουσες πληροφορίες. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ είναι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες με ιστορικό επιτυχιών σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια καμία από τις δύο ομάδες δεν προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League. Για να προκριθούν σε αυτή και οι δύο ομάδες θα πρέπει να έχουν καλή απόδοση.

Η πορεία προς την πρόκριση μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς υπάρχουν πολλές άλλες δυνατές ομάδες από άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ανταγωνίζονται για τις ίδιες θέσεις. Επομένως, ενώ είναι βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ μπορούν να προκριθούν στη φάση των ομίλων του Champions League, είναι αδύνατο να κάνουμε μια οριστική πρόβλεψη χωρίς περισσότερες πληροφορίες για την απόδοσή τους και την απόδοση των ανταγωνιστών τους στους προκριματικούς γύρους», υποστήριξε το ChatGPT στην ερώτηση του Sportal αν μπορούν να φτάσουν στα τελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.