Ο Τζούρισιτς ξανά στο προσκήνιο για το «10» για τον Παναθηναϊκό

Φιλιπ Τζούρισιτς

i

© SS Youtube

Ο Τζούρισιτς ξανά στο προσκήνιο για το «10» για τον Παναθηναϊκό

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:44 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:46 - 16.06.2023

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό πριν ένα χρόνο, όμως αυτή τη φορά έχει πολλές πιθανότητες για να εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς δεν είναι νέο όνομα στα... κιτάπια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος επιτελικός μέσος τέθηκε πρώτη φορά υπόψη του προπονητή του Παναθηναϊκού τον Ιούνιο του 2022. Η συζήτηση επαναλήφθηκε τον χειμώνα και εσχάτως τον Μάιο, όταν δημοσιεύματα επανάφεραν τον 31χρονο διεθνή Σέρβο στο προσκήνιο.

Επανέρχεται το όνομα του Τζούρισιτς

Τότε, ο Τζούρισιτς είχε ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τη Σασουόλο και ως ελεύθερος έψαχνε στη Serie A ένα νέο συμβόλαιο. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να τον προσελκύσει στην Αθήνα, όμως ο ποδοσφαιριστής επέλεξε να επιστρέψει στο γνώριμο περιβάλλον της Σαμπντόρια.

Ένα χρόνο αργότερα, με μία σεζόν με 34 συμμετοχές (2.351 λεπτά) και 3 γκολ, ο Τζούρισιτς επανέρχεται στην αγορά. Διότι το δεύτερο πέρασμα του από τη Γένοβα θα τελειώσει πρόωρα, σύμφωνα με τα ντόπια ρεπορτάζ.

Η Σαμπντόρια είχε συμφωνήσει με τον Τζούρισιτς για τρία χρόνια, με ετήσιες αποδοχές στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Αλλά το deal δεν ήταν κλειστό: προβλέπει οψιόν ενεργοποίησης κάθε καλοκαίρι και η Ντόρια δεν θα την ενεργοποιήσει για τη σεζόν 2023-2024.

Αιτία; Αφενός ο υποβιβασμός στη Serie B και τα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται. Η Σαμπντόρια αδυνατεί να αντέξει τόσο υψηλόμισθους παίκτες όπως ο Τζούρισιτς και ο οποίος δεν δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες. Αφετέρου, ούτε ο 32χρονος μεσοεπιθετικός θα ήθελε να παίξει στην κατηγορία.

Με πολυετή καριέρα και τίτλους στη Μπενφίκα, με περάσματα από τη Χέρενφεν, τη Μάιντς, τη Σάουθαμπντον, την Άντερλεχτ και τη Σαμπντόρια, ο Σέρβος επιτελικός μέσος έχει παραστάσεις πρωταθλητισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ενηλικιωθεί, ο Τζούρισιτς είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό στην ηλικία των 17 ετών, αλλά δεν έμεινε στον Πειραιά.

Πολλά μπορεί να είναι ο Αλαφούζος αλλά να σκεφτόμαστε ότι είναι... «Don», ξεπερνά τα όρια της φαντασίας

Πολλά μπορεί να είναι ο Αλαφούζος αλλά να σκεφτόμαστε ότι είναι... «Don», ξεπερνά τα όρια της φαντασίας

Όταν έχουμε τόσα δείγματα γραφής από έναν παράγοντα, έχει σημασία να τα λαμβάνουμε υπόψη και να μην περνάμε στο αντίθετο άκρο. Γιατί πολλά είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, εκτός από ένα...

Σε ποιο σημείο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός; Όπως και πριν 12 μήνες, έχει καταθέσει μία δελεαστική πρόταση στον Τζούρισιτς, ο οποίος την επεξεργάζεται. Η πρόταση αφορά διετή συνεργασία με συνολικές αποδοχές στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σέρβος τη σκέφτεται σοβαρά και μόνο η φιλοδοξία για την ολική επαναφορά στο Καμπιονάτο τον εμποδίζει να απαντήσει «ναι».