Έτσι θα «χτυπήσει» ο Παναθηναϊκός τη Μπράγκα - Το πλάνο του Γιοβάνοβιτς για την ανατροπή στο ΟΑΚΑ (vids)

Ντάνιελ Μαντσίνι

i

©Intime

Έτσι θα «χτυπήσει» ο Παναθηναϊκός τη Μπράγκα - Το πλάνο του Γιοβάνοβιτς για την ανατροπή στο ΟΑΚΑ (vids)

Sportal newsroom 09:07 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 24.08.2023

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Μπράγκα, ωστόσο στη ρεβάνς με «όπλο» τον κόσμο του θα επιδιώξει να κάνει την ανατροπή και στο τέλος να πάρει εκείνος το «χρυσό» εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στην Πορτογαλία από την Μπράγκα με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι για τα playoffs του Champions League και πλέον θα παίξει τα... ρέστα του στο ΟΑΚΑ. Ενώ όλα έδειχναν πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει ένα βουνό να ανέβει στο ΟΑΚΑ  ο Μαντσίνι σαν από μηχανής θεός, πέτυχε «χρυσό» γκολ για τους «πράσινους», διαμορφώνοντας το τελικό σκορ και κρατώντας τους μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, την οποία θα επιδιώξουν να πάρουν στη ρεβάνς στην Αθήνα.

Η κατάσταση αυτή ήταν γνώριμη για το «τριφύλλι», αφού στο «Βελοντρόμ» κόντρα στη Μαρσέιγ, κέρδισε το πέναλτι με το οποίο μείωσε σε 2-1 και οδήγησαν την αναμέτρηση στην παράταση, για να πάρει τελικά την πρόκριση στα πέναλτι. Ο Παναθηναϊκός παλεύει τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό και επιβραβεύεται για αυτό, παραμένοντας στο κόλπο της πρόκρισης και στις δύο περιπτώσεις!

Η δεύτερη μονομαχία των δύο ομάδων με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League θα διεξαχθεί έξι ημέρες μετά, την Τρίτη 29 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ στις 22:00. Πριν από αυτό το ματς οι «πράσινοι» υποδέχονται τον Βόλο στο γήπεδο της Λεωφόρου το Σάββατο (26/8, 20:00) για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Μονόδρομος η πρόκριση

Η νίκη κόντρα στους Πορτογάλους αποτελεί μονόδρομο για τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, ειδικά για την κατάταξη της UEFA, καθώς μετά την ήττα, το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να προσφέρει βαθμούς στην Ελλάδα, η οποία όμως παρέμεινε στη 19η θέση της κατάταξης της UEFA.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μετά το τέλος του αγώνα, υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός τα πήγε καλά στην Πορτογαλία απέναντι στην Μπράγκα παρά την ήττα. 

«Το γκολ μας είναι σημαντικό, αλλά δεν παύει η Μπράγκα να έχει πλεονέκτημα. Το 2-1 είναι καλό σκορ. Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερο παιχνίδι και να περιορίσουμε όσο μπορούμε τον αντίπαλο. Θα παλέψουμε σκληρά στο τελευταίο παιχνίδι για τις πιθανότητες που έχουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος είδε ότι η ομάδα με τις αλλαγές που έκανε κατάφερε να δημιουργήσει και να εκτελέσει.

Ομάδα που δεν «πεθαίνει» και που καψουρεύει ακόμα περισσότερο τον κόσμο της

Ομάδα που δεν «πεθαίνει» και που καψουρεύει ακόμα περισσότερο τον κόσμο της

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει από την Μπράγκα για τον Παναθηναϊκό που έμεινε όρθιος έστω και στο 95', τον game changer Ιωαννίδη, την ευκαιρία αλά... Μασούντ του Σπόραρ και μια ομάδα που θα συνεχίσει να προσφέρει συγκινήσεις.

Αυτό βέβαια που θα πρέπει να προβληματίσει τον Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες του είναι τα τελειώματα των φάσεων. Οι «πράσινοι» σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες στην Πορτογαλία για να βρουν δίχτυα, με μεγαλύτερη αυτή του Σπόραρ στο 62'. Μετά από μπαλιά του Μάγκνουσον ο Μαντσίνι κατάφερε να κατεβάσει την μπάλα και να μπει μέσα στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα την μπάλα όμως ο Σλοβένος επιθετικός αμαρκάριστος σε κενή εστία από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο ΟΑΚΑ...

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σκέφτεται το ενδεχόμενο να τροποποιήσει την ενδεκάδα του σε σχέση με αυτή που παρουσίασε στην Πορτογαλία. Η Μπράγκα έδειξε μια ομάδα που αν δεχτεί πίεση στη μπάλα, κάνει λάθη. Εκεί θέλει να «χτυπήσει» ο Παναθηναϊκός.  Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διαπίστωσε πως όταν η πορτογαλική ομάδα βάλει τη μπάλα κάτω κι αποκτήσει καλή κυκλοφορία, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα πιεστική. Στόχος λοιπόν θα είναι οι «πράσινοι» να της ... χαλάσουν το παιχνίδι. 

Όσον αφορά τα πρόσωπα, ο Φώτης Ιωαννίδης κατά πάσα πιθανότατα θα ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα. Παράλληλα έδαφος, με την χθεσινή (23/8) του εμφάνιση κέρδισε κι ο Αράο, που έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Μπράγκα έδειξε πως πρόκειται για μια ομάδα που δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Το διαπίστωσε άλλωστε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τα τελευταία χρόνια, οι Πορτογάλοι τερματίζουν μεταξύ 3ης και 4ης θέσης, ενώ βρίσκονται συνεχώς στην διεκδίκηση του τίτλου, γεγονός που προβληματίζει τους τρεις, θεωρητικά, μεγαλύτερους.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός θα προετοιμαστεί κατάλληλα για τη ρεβάνς και θα τα δώσει όλα την ερχόμενη Τρίτη (29/08, 22:00) προκειμένου να κάνει την ανατροπή και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κι όλα αυτά στο ΟΑΚΑ, το οποίο αναμένεται να είναι γεμάτο, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός θα παίξει στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το 2013.

Σε περίπτωση που οι «πράσινοι» λοιπόν καταφέρουν να μπουν στους ομίλους του Champions League θα είναι η πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-11.