Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει 55 τελικές προσπάθειες και έχει δεχτεί μόλις 5 στα δύο τελευταία εντός έδρας (vids)

Σεμπάστιαν Παλάσιος

i

© Intime

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει 55 τελικές προσπάθειες και έχει δεχτεί μόλις 5 στα δύο τελευταία εντός έδρας (vids)

Ο εντυπωσιακός Παναθηναϊκός με Βόλο και Παναιτωλικό, το... πνίξιμο του αντιπάλου και ο τρόπος που ολοκληρώνει με ευκολία τις πολλές επιθέσεις που κάνει.

Είναι πολλές φορές εντυπωσιακός ο τρόπος που αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός μέσα στη Λεωφόρο. Παίρνοντας ψυχολογία από την παρουσία του κόσμου, που γεμίζει σε κάθε παιχνίδι το «Απόστολος Νικολαΐδης», κάτι το οποίο τόνισε και ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχοντας αυτοπεποίθηση και το αίσθημα του ισχυρού κι έχοντας βρει το τελευταίο διάστημα μια φρεσκάδα που έμοιαζε να την είχε χάσει.

Τόσο στο χθεσινό ματς απέναντι στον Παναιτωλικό, όσο και στο αμέσως προηγούμενο εντός έδρας με τον Βόλο, υπήρχαν στιγμές που οι πράσινοι... έπνιγαν τον αντίπαλο. Με το πρέσινγκ του, με τα τρεξίματα, με τους πολλούς τρόπους που έβρισκαν να επιτεθούν. Δεν είναι τυχαίο πως και στα δύο παιχνίδι η κατοχή της μπάλας μόνο στο πρώτο μέρος ξεπέρασε ακόμα και το 75%. Και οι αντίπαλοι δεν προλάβαιναν να πάρουν ανάσα στο γήπεδο, πριν δουν τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να κάνουν ξανά επίθεση.

Άργησε να βρει το γκολ ο Παναθηναϊκός και στα δύο παιχνίδια, αλλά έμοιαζαν τα ματς πως θα πάρουν τον δρόμο τους. Σαν από καρμπόν το 1-0 ήρθε κοντά στη μία ώρα παιχνιδιού. Στο 59' με τον Βόλο, στο 62' με τον Παναιτωλικό. Μέχρι να φτάσουμε εκεί όμως οι πράσινοι είχαν φροντίσει να κουράσουν και το σώμα και το μυαλό των αντιπάλων τους, που μοιραία θα έρχονταν τα λάθη απ' αυτούς και τα γκολ του από πλευράς γηπεδούχων.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είχε σε αυτά τα δύο παιχνίδια συνολικά πέντε δοκάρια. Δύο με τον Βόλο, τρία με τον Παναιτωλικό, τα οποία ήρθαν τη στιγμή που το ματς ήταν στο 0-0. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί και να άγχωναν και να έβαζαν έξτρα πίεση στην ομάδα που είναι το φαβορί. Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν, όμως, έχει μάθει να διαχειρίζεται πια την πίεση κι έχει πολλή υπομονή στο παιχνίδι της. Είναι και αυτό ένα μεγάλο κέρδος από το γεγονός πως εδώ και 25 αγωνιστικές είναι μονίμως πρώτος στη βαθμολογία.

Το πιο εντυπωσιακό απ' όλα όμως είναι η ευκολία με την οποία ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωνε τις προσπάθειές του και έφτανε στις τελικές. Και αποδεικνύεται από το πόσες τελικές προσπάθειες έκανε συνολικά και στα δύο παιχνίδια. Με τον Βόλο είχε 17 στο πρώτο ημίχρονο και σταμάτησε στις 30. Με τον Παναιτωλικό έκανε 11 στο πρώτο μέρος και συνολικά στο φινάλε του ματς το... κοντέρ έγραψε 25.

Στο σύνολο 55 τελικές προσπάθειες σε δύο ματς, τη στιγμή που δέχτηκε μόλις 5. Μία από τον Βόλο και τέσσερις από τον Παναιτωλικό. Είναι πολύ ψηλότερα ο αριθμός των τελικών προσπαθειών που έκανε σε αυτά τα δύο ματς ο Παναθηναϊκός, με βάση το πόσες κάνει γενικά σε αυτά τα ματς. Ο μέσος όρος του είναι 12,2 τελικές προσπάθειες ανά ματς, με τον αριθμό να διπλασιάζεται στο χθεσινό ματς με τις 25 και να πηγαίνει ακόμα ψηλότερα σε εκείνο με τον Βόλο.

Tags: