Ο Γιοβάνοβιτς (δεν) θα περιμένει την κατάληξη των playoffs για το μέλλον των Σάντσες και Σάρλια

Σάρλια και Σάντσες

i

© Intime

Ο Γιοβάνοβιτς (δεν) θα περιμένει την κατάληξη των playoffs για το μέλλον των Σάντσες και Σάρλια

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:55 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:56 - 20.04.2023

Ο Φακούντο Σάντσες και ο Ζβόνιμιρ Σάρλια διατάραξαν την ποδοσφαιρική ιεραρχία στον Παναθηναϊκό με τις εμφανίσεις τους και προκάλεσαν συζητήσεις για το μέλλον τους. Με τον τελικό λόγο να ανήκει στον Γιοβάνοβιτς.

Ο Φακούντο Σάντσες ήταν ο απρόσμενος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στη νίκη με 2-0 επί του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός αμυντικός ανασύρθηκε στην κυριολεξία από τη ναφθαλίνη πριν την αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στα καθήκοντα.

Ο Σάντσες ήταν τόσο αξιόπιστος στον ρόλο του, ώστε προβάλλει ως φαβορί για να αρχίσει βασικός εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με τον Γιοβάνοβιτς να εκτιμά την προσήλωση και τη νοοτροπία του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Αντίστοιχα, ο Ζβόνιμιρ Σάρλια κλήθηκε να καλύψει το παρατεταμένο κενό του Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ο Κροάτης ανταπεξήρθε στις απαιτήσεις και ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να αφήσει στον πάγκο τον Ισλανδό, παρότι εκείνος είχε αποθεραπευτεί και ήταν έτοιμος να αγωνιστεί.

Ήταν η δεύτερη φορά που το κατάφερε ο Σάρλια, μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας της Super League. Τότε ο Κροάτης και ο Πούγγουρας έπαιζαν βασικοί, με τον Σένκεφελντ και τον Μάγκνουσον να παρακολουθούν ως αναπληρωματικοί.

Η ανέλπιστη βοήθεια που πρόσφεραν στον Παναθηναϊκό ο Σάρλια και ο Σάντσες, δημιούργησαν συνειρμούς για το μέλλον τους. Αμφότεροι έχουν συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023 και ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει εισηγηθεί κάτι. Είτε θετικό, είτε αρνητικό.

Ο Ιβάν θα καταθέσει την εισήγηση του για τον Σάρλια και τον Σάντσες μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, στα μέσα Μαΐου. Τώρα ο 60χρονος προπονητής έχει ζητήσει απόλυτη προσήλωση στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού και θέλει τα υπόλοιπα να τεθούν σε δεύτερη μοίρα.

Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε πως ο Γιοβάνοβιτς έχει σχηματίσει γνώμη για την αξία και την προσωπικότητα του Σάντσες και του Σάρλια από τη συνολική συνεργασία τους και δεν περιμένει δύο ή τρία (ή και περισσότερα) παιχνίδια. Συνεπώς, η εισήγηση του Σέρβου δεν θα εξαρτηθεί από τα Play Offs και μεμονωμένα ματς…