Γιάννης Αλαφούζος: Από τα «δεν έρχομαι» στη συμμετοχή σε μπάρμπεκιου

Γιάννης Αλαφούζος / Intime

i

Γιάννης Αλαφούζος / Intime

Γιάννης Αλαφούζος: Από τα «δεν έρχομαι» στη συμμετοχή σε μπάρμπεκιου

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:13 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 19.04.2023

Η εποχή που ο Γιάννης Αλαφούζος απέφευγε να εμφανιστεί ενώπιον των παικτών του Παναθηναϊκού, δεν απέχει τόσο πολύ. Με τις διαθέσεις του εφοπλιστή να έχουν αντιστραφεί πλήρως!

Η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στο μπάρμπεκιου που οργάνωσαν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μετά την προπόνηση της Τρίτης του Πάσχα στο «Γεώργιος Καλαφάτης», δεν εξέπληξε κανέναν. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ βρίσκεται πολύ κοντά στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έχει πυκνώσει τις επισκέψεις του στο Κορωπί.

Βασικά, ο Αλαφούζος ενεργεί όπως θα έπρεπε να ενεργεί ο διοικητικός ηγέτης του Τριφυλλιού. Εκτός από τη διασφάλιση της συνέπειας στις πληρωμές και της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας, ο ιδιοκτήτης έχει το (άτυπο) χρέος να αισθάνονται οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο ότι τον έχουν μαζί τους.

Η αλήθεια είναι πως ο Αλαφούζος αφιερώνει αρκετό χρόνο καθημερινά στα ζητήματα του Παναθηναϊκού, σε βάρος άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων του. Επιπροσθέτως, ο εφοπλιστής θέλει σαν… τρελός να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή και προσφέρει πρωτόγνωρα πριμ!

Πάντως, αυτή δεν ήταν πάντα η καθημερινότητα του Αλαφούζου… Η εποχή που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ απέφευγε να πάει στο γήπεδο ή να επισκεφτεί τους παίκτες στο Κορωπί, δεν απέχει πάρα πολύ…

Όταν ο Νίκος Νταμπίζας ήταν τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό, ζητούσε συχνά από τον Αλαφούζο να εμφανιστεί ενώπιον της ομάδας. Τότε, ο Αλαφούζος αρνιόταν επίμονα, αφού σε εκείνο το τάιμινγκ παρέμενε αποστασιοποιημένος.

Μάλιστα, πέρασε μία τριετία μέχρι ο Αλαφούζος να παρακολουθήσει παιχνίδι του Τριφυλλιού. Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Ιουλίου του 2020, όταν ο εφοπλιστής μετέβη στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – ΑΕΚ για τα Play Offs. Με τα ματς να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών λόγω του κορωνοϊού.

Πλέον, εκείνο το διάστημα φαντάζει πολύ μακρινό… Ο Αλαφούζος επισκέπτεται τακτικά την ομάδα, είναι μόνιμος (όπως είναι το φυσιολογικό) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και οι διαθέσεις του κόσμου έχουν αλλάξει απέναντι του.

Μία πλήρης αντιστροφή στις προθέσεις του εφοπλιστή, που αποδεικνύεται έμπρακτα και από τις χρηματικές επιβραβεύσεις στην ομάδα. Ο Αλαφούζος έχει μοιράσει 1,8 εκατομμύρια υπό τη μορφή μπόνους, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ποσό θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια από τις νίκες που θα πετύχουν οι «πράσινοι» στα Play Offs και σε ενδεχόμενη κατάκτηση του τίτλου, ο Αλαφούζος έχει υποσχεθεί πριμ που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ…