Παναθηναϊκός: Ο λόγος της διάψευσης για τον Μλαντένοβιτς

Χουάνκαρ, Πούχατς / Intime

i

Χουάνκαρ, Πούχατς / Intime

Παναθηναϊκός: Ο λόγος της διάψευσης για τον Μλαντένοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:24 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:25 - 18.04.2023

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού δεν συνηθίζουν να σχολιάζουν τα μεταγραφικά σενάρια, ωστόσο στην προκειμένη υπήρξαν σοβαροί λόγοι για να αντιδράσουν διαφορετικά.

Οι φήμες για τις μεταγραφές δίνουν και παίρνουν σε κάθε εποχή, αν και ασφαλώς εντείνονται στη διάρκεια των μεταγραφικών περιόδων. Από τον Παναθηναϊκό δεν συνηθίζουν να σχολιάζουν, να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν πληροφορίες και δημοσιεύματα, εκτός ελαχίστων και πιο εξεζητημένων περιπτώσεων.

Συνεπώς, η κατηγορηματική διάψευση που διατυπώθηκε από στελέχη της ΠΑΕ για τα ρεπορτάζ από την Πολωνία για ενδιαφέρον για τον αριστερό μπακ της Λέγκια Βαρσοβίας, Φιλίπ Μλαντένοβιτς, προκάλεσε αίσθηση. Σίγουρα, αιφνιδίασε.

Ωστόσο, όπως όλα, η τοποθέτηση των διοικούντων έχει την εξήγηση της. «Σας ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχει προχωρήσει τίποτα απολύτως στο κομμάτι των μεταγραφών» έλεγαν με νόημα από το Τριφύλλι. Απευθυνόμενοι τόσο προς το εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό ακροατήριο.

Το οποίο είναι και το πιο σημαντικό, είναι η αλήθεια. Διότι στο πιο κρίσιμο τάιμινγκ της σεζόν, με παιχνίδια που θα κρίνουν εάν ο Παναθηναϊκός θα στεφθεί πρωταθλητής, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιθυμεί όλοι οι παίκτες να συγκεντρωθούν στις υποχρεώσεις τους και να μην αποσπώνται από τίποτα άλλο.

Ο Σέρβος προπονητής έχει ως προτεραιότητα κανείς να μην διαταράξει την ηρεμία της ομάδας του. Για παράδειγμα, ο Τιμοτέους Πούχατς, ο αναπληρωματικός αριστερός μπακ, ίσως να μην προσηλωθεί στον Παναθηναϊκό, όταν ακούει χωρίς αντίλογο ότι ήδη είναι έτοιμος να υπογράψει ο αντικαταστάτης του.

Αντίστοιχα, ο Κρίστι Γκάνεα σίγουρα θα νιώθει άβολα διαβάζοντας ότι ο Παναθηναϊκός κλείνει άλλον παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας, με μόνιμη συμφωνία, όταν εκείνος αναρρώνει από τις επιπλοκές του κορωνοϊού. 

Σαφώς, η ζωή των επαγγελματιών περιέχει και αυτό το σκληρό και πιο στυγνό σκέλος. Ο καθένας οφείλει να προσαρμόζεται σε όλα. Από την πλευρά του, ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να προστατεύει τους παίκτες και δεν τους αφήνει εκτεθειμένους. Κερδίζοντας και την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση τους.

Ο 60χρονος τεχνικός δεν ήθελε να νιώθουν μετέωροι ο Πούχατς και ο Γκάνεα στην προκειμένη περίπτωση. Ειδικά ο δεύτερος ο οποίος ταλαιπωρείται με την υγεία του. Με παρόμοιο τρόπο θα λειτουργήσει ο Ιβάν με άλλους, όταν χρειαστεί. 

Επιπροσθέτως, όντως ο Σέρβος δεν έχει ασχοληθεί τόσο νωρίς με την ενίσχυση του ρόστερ. Το τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού τσεκάρει ποδοσφαιριστές, συγκεντρώνει στοιχεία και στην κατάλληλη ώρα, θα τα θέσει υπόψη του Γιοβάνοβιτς. Όμως, όχι τώρα…