Η εναλλαγή Λοντίγκιν - Μπρινιόλι και το σκεπτικό του Γιοβάνοβιτς

Γιούρι Λοντίγκιν

i

Intime

Η εναλλαγή Λοντίγκιν - Μπρινιόλι και το σκεπτικό του Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:15 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:00 - 01.10.2023

Ο Γιούρι Λοντίγκιν ήταν η αναπάντεχη έκπληξη στις επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα. Το Sportal εξηγεί γιατί ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έμεινε στον πάγκο και τι έπεται με τον ΠΑΟΚ.

Το εκτεταμένο ροτέισον από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, ήταν αναμενόμενο. Αυτό που δεν αναμενόταν, ήταν η εναλλαγή στην εστία, με τον Γιούρι Λοντίγκιν να αντικαθιστά τον Μπρινιόλι.

Η αλήθεια είναι πως ο Ιταλός γκολκίπερ δεν είχε έρθει στη θέση των συναδέρφων του πριν από την αναμέτρηση της Αρκαδίας. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν περάσει από τη... βάσανο της μεταβολής: όχι ο Μπρινιόλι.

Φυσικά, η απόφαση του Γιοβάνοβιτς δεν είχε κάτι το μεμπτό. Ούτε αποτέλεσε μομφή προς τον Μπρινιόλι ή παράπονο για την απόδοση και τη συγκέντρωση του. Απλώς, είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τον Λοντίγκιν.

Ο ομογενής τερματοφύλακας είναι υψηλού επιπέδου, με βιογραφικό με τίτλους και παραστάσεις που δεν διαθέτει ο ανταγωνιστής του στον «άσο», αλλά επιδεικνύει άψογη συμπεριφορά, λειτουργεί επαγγελματικά και πιέζει τον Μπρινιόλι για να εξελίσσεται και να μην εφησυχάζει.

Ο Γιοβάνοβιτς με την απόφαση του για την εναλλαγή στην εστία, αφενός επιβράβευσε τον Λοντίγκιν για τη συνολική εικόνα του. Αφετέρου, ξεκούρασε τον Μπρινιόλι, για να χαλαρώσει λίγο και ταυτόχρονα, τον διατηρεί σε εγρήγορση.

Γιατί ο 32χρονος τερματοφύλακας αντιλήφθηκε πως φέτος, ούτε και εκείνος αισθάνεται απόλυτα βέβαιος για τη θέση του. Ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε ένα κρίσιμο ματς και όχι σε ένα εύκολο εντός έδρας παιχνίδι, μπορεί να μείνει στον πάγκο και να παίξει βασικός ο θεωρούμενος αναπληρωματικός.

Ο Γιοβάνοβιτς έκρινε με ποδοσφαιρικά κριτήρια και σε συνάρτηση με τον σχεδιασμό του. Ο Μπρινιόλι ήταν απολύτως υγιής, βγήκε για προθέρμανση και δεν τέθηκε κανένα άλλο ζήτημα.

Μπρινιόλι σε Μάγκνουσον: «Πάντα στο πλευρό μου - Θα επιστρέψεις πιο δυνατός»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:27 - 26.09.2023

Μπρινιόλι σε Μάγκνουσον: «Πάντα στο πλευρό μου - Θα επιστρέψεις πιο δυνατός»

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έστειλε το δικό του μήνυμα μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ (1-2), ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον σοβαρό τραυματισμό του άτυχου Μάγκνουσον.

Σε ότι αφορά το επικείμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, η επιλογή του Γιοβάνοβιτς παρουσιάζει ενδιαφέρον. Το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι πως ο Μπρινιόλι θα επανέρθει στα δοκάρια. Αν και πια, ο Γιοβάνοβιτς έχει ανατρέψει την εντύπωση που επικρατούσε για το σκεπτικό του...