Η κίνηση του Ιβάν που άλλαξε τα δεδομένα και έφερε το «διπλό»

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

© Intime

Η κίνηση του Ιβάν που άλλαξε τα δεδομένα και έφερε το «διπλό»

Λίγο μετά το 70' έδωσε την εντολή, στο 73' ήρθε το γκολ του Παλάσιος. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε τη σφραγίδα του στο μεγάλο «διπλό» του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα.

Αντιμετώπισε προβλήματα πριν καν αρχίσει το παιχνίδι, με τον τραυματισμό του Βέρμπιτς που ήταν δηλωμένος στην αρχική ενδεκάδα αλλά τη θέση του πήρε τελικά ο Αϊτόρ. Έχασε και τον Αϊτόρ και τον Βαγιαννίδη με τραυματισμούς στο πρώτο μέρος. Έχασε και τον Τζούρισιτς επίσης με τραυματισμό στο δεύτερο μέρος.

Τρεις αναγκαστικές αλλαγές, τέσσερις αν υπολογίσουμε και αυτή του Βέρμπιτς. Αλλά παρά τα προβλήματά του και το γεγονός πως ήταν σε κακή βραδιά, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο και έφυγε με τη νίκη από τους Ζωσιμάδες. Με ένα εκπληκτικό γκολ του Σεμπάστιαν Παλάσιος στο 74' του αγώνα.

«Είχαμε αρκετά προβλήματα κάτι που σπάνια γίνεται, όμως γίνεται. Δημιούργησαν διάφορα προβλήματα και πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα οι τραυματισμού. Δεν είναι ευχάριστο όταν πρέπει να το αντιμετωπίζεις, αλλά θα ζήσουμε με αυτά. Ηταν τεράστιας σημασία να κερδίσουμε το παιχνίδι, ο ΠΑΣ είναι πάντα δύσκολος, σ' αυτή την έδρα πάντα δυσκολεύονται οι ομάδες.

Προερχόμασταν από μια σειρά αγώνων δύσκολων ψυχολογικά και σωματικά γι' αυτό είναι πολύ σημαντική νίκη ανεξαρτήτως του παιχνιδιού που κάναμε, αν δηλαδή ήμασταν καλοί ή κακοί. Προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις για να μπορούμε να γίνουμε δημιουργικοί γιατί δεν ήταν παιχνίδι πολλών φάσεων. Πήραμε και λίγο παραπάνω ρίσκο. Στο τέλος είναι όλα καλά. Οταν κερδίζεις πιο εύκολα μπορείς να περάσεις μια άσχημη εμφάνιση», ήταν τα λόγια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Η κίνηση που έφερε τη νίκη

Εκείνος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι που σε μεγάλο βαθμό πιστώνεται το «τρίποντο» του Παναθηναϊκού στους Ζωσιμάδες. Κι εκείνος ήταν που βρήκε την κίνηση η οποία ξεκλείδωσε το ματς και έφερε το γκολ του Παλάσιος.

Λίγο μετά το 70', με τον Μαντσίνι να έχει περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδωσε εντολή να πάει ο Αργεντινός εξτρέμ στα δεξιά και να έρθει ο συμπατριώτης του, ο Παλάσιος, στα αριστερά. Δευτερόλεπτα αργότερα η συνεργασία των δύο έφερε το γκολ που έμελλε να γράψει το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Μαντσίνι ελίχθηκε από τα δεξιά, πάτησε στην περιοχή, είδε τον Παλάσιος στο δεύτερο δοκάρι και του έβγαλε τη σέντρα εκεί ακριβώς που την ήθελε. Ο Αργεντινός με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει μπλοκάρει για τα καλά, οι δύο Αργεντίνοι έδωσαν τη λύση και στέλνουν τον Παναθηναϊκό με ηρεμία στη διακοπή για τα ματς των εθνικών ομάδων. Με τη... βοήθεια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.