Παναθηναϊκός: Η Ρέιντζερς θα ασχοληθεί με τον Κουρμπέλη με μία προϋπόθεση
i

Δημήτρης Κουρμπέλης / Intime

Παναθηναϊκός: Η Ρέιντζερς θα ασχοληθεί με τον Κουρμπέλη με μία προϋπόθεση

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:50 - 27.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:09 - 27.02.2023

Στη Σκωτία επιβεβαιώνουν τις «ματιές» των «Τζερς» στον αρχηγό του Παναθηναϊκού και εξηγούν τι θα μπορούσε να προκύψει εν όψει του καλοκαιριού.

Τα δημοσιεύματα από τη Σκωτία για τον Δημήτρη Κουρμπέλη συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μετά το ρεπορτάζ που εξηγούσε γιατί η Σέλτικ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, ακριβώς αντίθετες προϋποθέσεις φαίνεται πως διαμορφώνονται στη μεγάλη αντίπαλο των Κελτών στη Γλασκόβη.

Η σκωτσέζικη ιστοσελίδα «Footballfancast» υποστήριξε πως στη Ρέιντζερς έχουν τσεκάρει τον Κουρμπέλη, επιβεβαιώνοντας τις ελληνικές «πηγές» που αποκάλυψαν το θέμα. Βέβαια, διευκρινίζει ότι στην παρούσα φάση δεν προκύπτει κάτι προχωρημένο.

Η Ρέιντζερς θα μπορούσε να εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον για τον Κουρμπέλη υπό μία προϋπόθεση: να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Ράιαν Τζακ. Ο Σκωτσέζος αμυντικός χαφ είναι το βασικό «εξάρι» των «Τζερς», αλλά ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Έλληνα διεθνή: μένει ελεύθερος τον Ιούνιο.

Φέτος, ο Ράιαν Τζακ έχει 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα της Γλασκόβης, έχει σκοράρει δύο γκολ και έχει μοιράσει δύο ασίστ. Ενώ έχει καθιερωθεί στην Εθνική Σκωτίας. 

Ένα δελεαστικό προφίλ που έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από την Premier League, το οποίο δύσκολα ο Ράιαν θα αγνοήσει. Άλλωστε, στα 31 έτη του, δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες να παίξει στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με καλύτερες συνθήκες.

Ο Κουρμπέλης προστίθεται στην εξίσωση ως ένας υποψήφιος αντικαταστάτης του Ράιαν Τζακ στη Ρέιντζερς. Οι σκαουτς της ομάδας τον έχουν παρακολουθήσει αγωνιζόμενο και  ο προπονητής, Μίκαελ Μπιλ έχει εκφράσει θετική άποψη.

Τι σημαίνει αυτό για την υπόθεση; Πως όντως το όνομα του Κουρμπέλη έχει γραφτεί στη λίστα των Σκωτσέζων, δεν πρόκειται για μία φιλολογική ερώτηση, ούτε όμως και για προσέγγιση. Είναι αυτό το ενδιάμεσο στάδιο μιας μεταγραφικής ιστορίας, που λαμβάνεται υπόψη, αλλά και δεν θεωρείται δεδομένο.

Το σκωτσέζικο ρεπορτάζ επισημαίνει πως ο Παναθηναϊκός δεν περιμένει τις αποφάσεις της Ρέιντζερς και έχει ανοιχτή γραμμή με τον αρχηγό του για να επεκτείνουν τη συνεργασία τους. Με τις πληροφορίες του Sportal να αναμένουν σημαντικές εξελίξεις στη διαπραγμάτευση στη διάρκεια του Μαρτίου.