Ο Μπρινιόλι έχει πάρει… τον αέρα του Ολυμπιακού
i

Αλμπέρτο Μπρινιόλι / Intime

Ο Μπρινιόλι έχει πάρει… τον αέρα του Ολυμπιακού

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:58 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:21 - 26.02.2023

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έχει μετατρέψει σε… συνήθεια τις εξαιρετικές εμφανίσεις στα ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

Ο Παναθηναϊκός για να φύγει αλώβητος από το Φάληρο, σε ένα παιχνίδι που οι περισσότεροι παίκτες του έπαιξαν άσχημα και αναλώθηκαν σε ατομικά λάθη, χρειαζόταν μία μεγάλη εμφάνιση από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Πράγματι, ο Ιταλός τερματοφύλακας ανταποκρίθηκε απόλυτα στις ανάγκες του ματς και άντεξε στο σφυροκόπημα των γηπεδούχων.

Σε αρκετές φάσεις εξυπακούεται ότι βοήθησε η αστοχία των «ερυθρολεύκων», αλλά εκτός από αυτή, οι ικανότητες του 31χρονου γκολκίπερ ήταν καθοριστικές. Συνήθως σε έναν τερματοφύλακα μνημονεύονται οι αποκρούσεις του στα τετ-α-τετ ή στα δύσκολα σουτ. Για την απόδοση του Μπρινιόλι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ο Ιταλός ήταν αλάνθαστος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του. Δεν έχασε ούτε μία φόρα την μπάλα στις εξόδους του και όλες οι επαναφορές του, ακόμα και υπό πίεση, πήγαιναν είτε σε συμπαίκτη του, είτε σε χώρους που δεν μπορούσαν να απειλήσουν οι αντίπαλοι.

Με την αμυντική τετράδα του Παναθηναϊκού να εκπέμπει ανασφάλεια εναντίον του Ολυμπιακού, ήταν πολύ σημαντικό για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι να εμπνέει σταθερότητα στην ενδεκάδα του. Οι «πράσινοι» έψαχναν απεγνωσμένα ένα σημείο αναφοράς και ο «Μπρίνιο» το πρόσφερε στην ομάδα του.

Είχε πειθαρχία, ψυχραιμία και ηρεμούσε τους αμυντικούς του, όταν η κατάσταση ξέφευγε από τον έλεγχο. Με τις έξυπνες κινήσεις του, ο «άσος» του Παναθηναϊκού «πάγωνε» τον ρυθμό όταν ο Ολυμπιακός ενέτεινε την πίεση τους και έδινε ανάσες στους συμπαίκτες του.

Μπρινιόλι στο Sportal.gr: Ο άγνωστος καυγάς με τον Γιοβάνοβιτς, το πρωτάθλημα και το ντέρμπι που είναι... πόλεμος
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:50 - 11.12.2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Μπρινιόλι στο Sportal.gr: Ο άγνωστος καυγάς με τον Γιοβάνοβιτς, το πρωτάθλημα και το ντέρμπι που είναι... πόλεμος

Η καθιέρωση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στον Παναθηναϊκό στην εστία δεν ήταν εύκολη και πέρασε μέσα από δύσκολους μήνες, έναν... καυγά με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έντονο ανταγωνισμό. Ο Ιταλός μίλησε για όλα σε μία μεγάλη συνέντευξη στο Sportal.gr...

Φαίνεται πως το συγκεκριμένο γήπεδο ταιριάζει στον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Διότι σε αυτό πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, στις 3 Οκτωβρίου του 2021. Ο Μπρινιόλι είχε εκμεταλλευτεί τότε ότι ο Διούδης είχε νοσήσει με κορωνοϊό και έπαιξε βασικός, συμβάλλοντας στο 0-0 που είχε αποσπάσει ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό. Η απόδοση του Ιταλού το βράδυ του Σαββάτου ήταν πιο σημαντική, παρότι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Γενικά με τον Ολυμπιακό ο Μπρινιόλι έχει δημιουργήσει μία μικρή παράδοση εξαιρετικών εμφανίσεων. Διότι ο «Μπρίνιο» ήταν ο MVP στο ντέρμπι των αιωνίων στον πρώτο γύρο στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όταν δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να σκοράρουν. Σε ένα ματς που ο 31χρονος γκολκίπερ είχε «νικηθεί» μόνο από τον Μπιελ στο 83’.