Πούχατς στο Sportal: «Σημαντικό ότι μείναμε πρώτοι, θα επιστρέψουμε απέναντι στον Ολυμπιακό»

Πούχατς

i

© Intime

Πούχατς στο Sportal: «Σημαντικό ότι μείναμε πρώτοι, θα επιστρέψουμε απέναντι στον Ολυμπιακό»

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:00 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 27.02.2023

Αποδεκτό αποτέλεσμα θεωρεί ο Τιμοτέους Πούχατς την ισοπαλία στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, παραδεχόμενος όμως ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να διορθώσει τις αδυναμίες του.

Ο Τιμοτέους Πούχατς είχε την πρώτη εμπειρία του από το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Ο Πολωνός αριστερός μπακ είδε ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού από τον πάγκο και έπειτα αντικατέστησε τον Χουάνκαρ, ο οποίος ένιωσε ένα σφίξιμο στη γάμπα.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ο Πούχατς μοιράστηκε τις εντυπώσεις του με τους αναγνώστες του Sportal, τονίζοντας πως το παιχνίδι κύλησε όπως το περίμενε. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού σχολίασε το τελικό αποτέλεσμα με ένα πιο ευρωπαϊκό τόνο, αφού ακόμα δεν έχει αφομοιωθεί τόσο πολύ στο ποδόσφαιρο μας...

Ο Παναθηναϊκός πήρε περισσότερα απ’ όσα άξιζε και πέταξε στην ΑΕΚ το μπαλάκι του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός πήρε περισσότερα απ’ όσα άξιζε και πέταξε στην ΑΕΚ το μπαλάκι του Ολυμπιακού

Σε ένα ντέρμπι που δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πιο πολλά θετικά από τον ένα βαθμό της ισοπαλίας. Αλλά δεν θα είναι αρκετά για τη συνέχεια. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Ο Πούχατς αναγνώρισε πως η ομάδα του δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητες της, ενώ απέδωσε τα εύσημα στον Ολυμπιακό. Όσο για τις προσεχείς υποχρεώσεις του Τριφυλλιού, ο 23χρονος άσος εξέφρασε την αισιοδοξία του!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πούχατς στο Sportal:

Πως ήταν το πρώτο σου ντέρμπι των αιωνίων στην Ελλάδα; Το περίμενες έτσι ή κάπως διαφορετικό σε κάποιο σκέλος;

«Περίμενα ένα παιχνίδι με μεγάλη ποιότητα, με μεγάλη ένταση, ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες, με εχθρική ατμόσφαιρα σε γεμάτες εξέδρες. Το ντέρμπι είχε όλα αυτά τα στοιχεία, κάθε ομάδα είχε τις στιγμές της και πραγματικά, είχα προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Υπήρξαν οι ευκαιρίες για ένα γκολ, όμως δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε, ούτε εμείς, ούτε οι αντίπαλοι. Είναι μία ισοπαλία μετά από ένα ματς με ρυθμό και ευκαιρίες».

Ποια αίσθηση σου αφήνει το αποτέλεσμα, εάν το συνδυάσεις με την απόδοση της ομάδας;

«Μπορούμε να πούμε ότι το αποτέλεσμα έχει θετικό πρόσημο για εμάς. Πάντα παλεύουμε για τους τρεις βαθμούς, θέλουμε να νικάμε, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να μην χάνουμε. Πάμε στο επόμενο παιχνίδι με σκοπό να επιστρέψουμε στις νίκες».

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να είναι πιο διστακτικός, δεν είχε τη συνηθισμένη επιθετικότητα του. Γιατί συνέβη αυτό;

«Ναι, ίσως ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερη επιθετικότητα από εμάς. Όμως, είχαμε και εμείς προϋποθέσεις για γκολ και εάν λειτουργούσαμε πιο σωστά, θα διεκδικούσαμε ένα γκολ. Αλλά και αυτοί μας απείλησαν. Νομίζω ότι στο τέλος της βραδιάς, η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που μπορούμε να αποδεχτούμε και οι δύο ομάδες».

Τι θα έλεγες πως πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός στα επόμενα παιχνίδια; Μήπως θα έπρεπε να έχει περισσότερη σκληράδα;

«Γενικά, πρέπει να βελτιωθούμε. Δεν είναι μόνο το κομμάτι τη δύναμης. Δεν κάναμε σωστά κάποια πράγματα, θα τα δούμε με τον προπονητή και θα τα διορθώσουμε. Παίξαμε και με έναν δυνατό αντίπαλο, που διεκδικεί τις πιθανότητες του για τον τίτλο. Έχουν ποιότητα, ήθελαν τη νίκη για να μας πλησιάσουν, εμείς έχουμε τα δικά μας πλεονεκτήματα».

Πώς αντιμετωπίζεις τη συνέχεια; Τι περιμένεις από τα επόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού;

«Το σημαντικό είναι ότι μένουμε πρώτοι, δεν μας πλησίασαν στη βαθμολογία και μπορούμε να δουλέψουμε για να ανακάμψουμε. Θα παίξουμε με τον ίδιο αντίπαλο άλλες δύο φορές στα Play Offs και θα έχουμε την ευκαιρία να τον νικήσουμε».