Μαρσέιγ: «Πρέπει να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό και να παίξουμε στο Champions League» - Δεν κάνουν μεταγραφή οι Γάλλοι

Ο Πάμπλο Λονγκόρια.

i

©printscreen

Μαρσέιγ: «Πρέπει να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό και να παίξουμε στο Champions League» - Δεν κάνουν μεταγραφή οι Γάλλοι

Γιώργος Σακελλαρίου 16:44 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:52 - 07.08.2023

Ο πρόεδρος της Μαρσέιγ Πάμπλο Λονγκόρια και ο εξτρέμ Ιλιμάν Εντιαγέ αναφέρθηκαν στις μάχες με τον Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος της Μαρσέιγ Πάμπλο Λονγκόρια παρουσίασε τον Ιλιμάν Εντιαγέ σήμερα.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού έδωσε 15 εκατ. ευρώ στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για τον Σενεγαλέζο στην καταγωγή, αλλά γεννημένο στη Γαλλία, εξτρέμ. Ο Εντιαγέ έκανε ντεμπούτο στο φιλικό της περασμένης Τετάρτης με τη Λεβερκούζεν, αλλά αποχώρησε με ενοχλήσεις. Ο ίδιος, πάντως, τόνισε ότι θα είναι έτοιμος για τον Παναθηναϊκό και οι Γάλλοι δεν έκρυψαν φυσικά ότι στόχος είναι η είσοδος στους ομίλους του Champions League.

Ο Λονγκόρια, παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα παραμονής του Αλέξις Σάντσες και τόνισε ότι παραμένουν στο ρόστερ οι Βιτίνια, Εμπεμπά.

«Υπάρχει πίεση για αποτελέσματα, γιατί όλοι θέλουμε να παίξουμε στο Champions League. Πρέπει να κερδίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να είμαστε στη θέση που πρέπει», είπε αρχικά ο Λονγκόρια και πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε για τον Αλέξις Σάντσες. «Είμαστε πλήρεις. Σε όλες τις θέσεις έχουμε δύο παίκτες, εκτός από το δεξί μπακ».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Μαρσέιγ ανέφερε: «Σχετικά με την κατάσταση του Βιτίνια, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δεν είναι στην αγορά. Είχε καλή παρουσία την περασμένη εβδομάδα. Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Μερικοί σύλλογοι ενδιαφέρθηκαν για τον Τσάνσελ Εμπεμπά στα μέσα Ιουλίου. Αλλά αφού μιλήσαμε μαζί του, εμείς πήραμε την απόφαση να τον κρατήσουμε μαζί μας».

Για τον Εντιαγέ δήλωσε: «Είχαμε μακράς διάρκειας διαπραγματεύσεις για έναν παίκτη με σπάνιο προφίλ». Από τότε που έφτασε ο Μαρθελίνο, είχαμε ονόματα στο τραπέζι για να χτίσουμε την επίθεσή μας. Ο Ιλιμάν ήταν ένας από αυτούς, έχει ένα σπάνιο προφίλ στην αγορά».

Ο Εντιαγέ με τη σειρά του δεν έκρυψε ότι θέλει ν’ αναδειχθεί κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής: «Ναι, σκέφτομαι τις προσωπικές διακρίσεις, αυτό είναι φυσιολογικό ως ποδοσφαιριστής. Τη Μαρσέιγ την παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο, στην Αφρική, στη Σενεγάλη. Αυτό μπορεί να με βοηθήσει να το κερδίσω, ναι. Αλλά αυτή τη στιγμή είμαι σκέφτομαι πάνω απ' όλα τη Μαρσέιγ.

Παίζοντας στη Μαρσέιγ, πρέπει να κερδίζεις τους αγώνες. Δεν νομίζω ότι έχουμε πίεση, απλά πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά. Να νικήσουμε και να προκριθούμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σε όλη σου την καριέρα θες να παίζεις αγώνες όπως αυτοί με τον Παναθηναϊκό, για να προχωρήσεις στο Champions League.

Μπορώ να είμαι χρήσιμος σε οποιαδήποτε θέση. Η αγαπημένη μου θέση είναι δεύτερος επιθετικός, δεκάρι. Είμαι πολύ περήφανος για την επιλογή μου να έρθω στη Μασσαλία. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο για τα χρήματα, αλλά μου άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο από μικρός. Δεν ξέρω τίποτα εκτός από ποδόσφαιρο, ζω για αυτό. Η Μαρσέιγ είναι ένα από τα καλύτερα κλαμπ στον κόσμο για μένα. Δεν ήθελα να πάω πουθενά αλλού. Το καλωσόρισμα από τους φιλάθλους, τα μηνύματα, με ώθησαν να έρθω ακόμα περισσότερο».

Ο Εντιαγέ να θυμίσουμε ότι την περασμένη σεζόν σημείωσε 14 γκολ κι έδωσε 11 ασίστ για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Τσάμπιονσιπ σε 46 συμμετοχές.