Παναθηναϊκός: Με Ιωαννίδη και Μπερνάρ η ενδεκάδα

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Παναθηναϊκός: Με Ιωαννίδη και Μπερνάρ η ενδεκάδα

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:51 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:39 - 29.08.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε δύο διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για τη ρεβάνς με τη Μπράγκα.

Δύο ήταν οι αλλαγές που αποφάσισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, σε σχέση με το ματς με τη Μπράγκα στην Πορτογαλία. Εκ των υστέρων, φάνηκε ο Σέρβος έλαβε υπόψη την απόδοση των παικτών του στη σαββατιάτικη υποχρέωση του πρωταθλήματος.

Ο Γιοβάνοβιτς άφησε στον πάγκο τον Σπόραρ και τον Τζούρισιτς και εμπιστεύτηκε στις θέσεις τους, τους Ιωαννίδη και Μπερνάρ. Ο Σλοβένος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στη Μπράγκα για να ισοφαρίσει, ενώ ο Σέρβος επιτελικός χαφ δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα.

Ο Γιοβάνοβιτς... το 'χει ακόμα: Τα «γκελάκια» του Σέρβου τεχνικού στην προπόνηση του Παναθηναϊκού (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

19:37 - 29.08.2023

Ο Γιοβάνοβιτς... το 'χει ακόμα: Τα «γκελάκια» του Σέρβου τεχνικού στην προπόνηση του Παναθηναϊκού (vid)

Τι και αν έχει φτάσει 61 χρονών; Ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς δεν έχει χάσει το ταλέντο του με την μπάλα, κάτι που απέδειξε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού εν όψει Μπράγκα.

Άλλες διαφοροποιήσεις δεν επιφύλαξε ο 61χρονος προπονητής και διατήρησε τους ίδιους εννιά της Πορτογαλίας. Χωρίς να παρέμβει στην τακτική και στον τρόπο παιχνιδιού.

Ο Γιοβάνοβιτς παρατάσσει τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-3-3, με τον Μπρινιόλι στην εστία, τους Γεντβάι και Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας, ο Βαγιαννίδης θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ θα καλύψει το αριστερό άκρο.

Στη μεσαία γραμμή, ο Ρούμπεν θα είναι ο αμυντικός χαφ, με τους Βιλένα και Μπερνάρ να τον πλαισιώνουν ως εσωτερικοί μέσοι. 

Στην επίθεση, ο Παλάσιος θα παίξει δεξιός εξτρέμ, ο Μαντσίνι θα αγωνιστεί αριστερός εξτρέμ και ο Ιωαννίδης θα είναι ο «φουνταριστός».

Αναπληρωματικοί είναι οι Ξενόπουλος, Σένκεφελντ, Σπόραρ, Τσέριν, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Σιδεράς, Κώτσιρας, Τζούρισιτς, Αράο, Βέρμπιτς, Λίλο.

Ο Αρτούρ Ζόρζε ανακοίνωσε και την ενδεκάδα της Μπράγκα. Είναι οι Ματέους, Βίκτορ Γκόμεζ, Νιακατέ, Φόντε, Μαρίν, Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα, Αντρέ Όρτα, Μπρούμα, Ντζαλό, Ρουίζ.