Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς λύνει την εξίσωση της αριστεράς

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς λύνει την εξίσωση της αριστεράς

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:07 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:07 - 28.08.2023

Μπορεί το δίλημμα Ιωαννίδης ή Σπόραρ να είναι το πιο... εμπορικό ζήτημα της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού, όμως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντιμετωπίζει έναν πιο δυσεπίλυτο γρίφο για τα άκρα της επίθεσης.

Η απόδοση συγκεκριμένων παικτών στη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΝΠΣ Βόλο, δημιούργησε σκέψεις στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη ρεβάνς με τη Μπράγκα. Απόρροια και της αντίστοιχης εικόνας άλλων παικτών στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας την προηγούμενη Τετάρτη.

Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς δεν συνηθίζει να προβαίνει σε πάρα πολλές ανακατατάξεις. Οι δύο ίσως να κινούνται στα όρια της υπέρβασης για την ιδιοσυγκρασία του Σέρβου. Πάντως, μοιάζει δύσκολο το αρχικό σχήμα να διατηρηθεί απαράλλαχτο.

Η πιο ηχηρή αλλαγή αναμένεται η χρησιμοποίηση του Φώτη Ιωαννίδη στην ενδεκάδα, αντί του Άντραζ Σπόραρ. Όμως θα είναι καθ’ όλα δικαιολογημένη, αφού ο Έλληνας στράικερ διανύει περίοδο φόρμας και είναι πιο απειλητικός συγκριτικά με τον Σλοβένο. 

Περαιτέρω, η πιο δύσκολη εξίσωση για τον Γιοβάνοβιτς είναι ο δεύτερος ακραίος επιθετικός που θα επιλέξει. Με την σταθερά να ακούει στο όνομα του Ντάνιελ Μαντσίνι, αλλά να είναι ανοιχτή η πλευρά που θα καλύψει.

Γιοβάνοβιτς: «Είναι σαν να περιμέναμε στη γωνία τον Σπόραρ - Το ΟΑΚΑ αντανακλά το μέγεθος του Παναθηναϊκού»
CHAMPIONS LEAGUE

19:07 - 28.08.2023

Γιοβάνοβιτς: «Είναι σαν να περιμέναμε στη γωνία τον Σπόραρ - Το ΟΑΚΑ αντανακλά το μέγεθος του Παναθηναϊκού»

Με αρκετή αισιοδοξία, αλλά και επίγνωση της δυσκολίας της αναμέτρησης με την Μπράγκα για τη ρεβάνς των playoff του Europa League, εμφανίστηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη τύπου.

Είτε ο Γιοβάνοβιτς θα εμπιστευτεί ξανά τον Σεμπάστιαν Παλάσιος ως δεξιό εξτρέμ και θα αφήσει τον Μαντσίνι αριστερά. Είτε ο Μαντσίνι θα έρθει δεξιά και στο αριστερό άκρο ερίζουν ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς και ο Μπερνάρ. Με τρίτη λύση αλλά όχι τόσο πιθανή, να μετατεθεί ο Φίλιπ Τζούρισιτς από το «10» και να παίξει ο Άνταμ Τσέριν ως δεύτερος box-to-box.

Στις υπόλοιπες θέσεις του 4-3-3, δεν αναμένονται εκπλήξεις από τον 61χρονο προπονητή. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Τιν Γεντβάι και Χόρντουρ Μάγκνουσον θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας, ο Γιώργος Βαγιαννίδης θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο. Ο Ρούμπεν Πέρεθ θα είναι ο αμυντικός χαφ και ο Τόνι Βιλένα θα τον πλαισιώσει στον «άξονα», μαζί με τον Τζούρισιτς.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Αχμέντ Χασάν, επισκέφτηκε το ξενοδοχείο της Μπράγκα (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:38 - 28.08.2023

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Αχμέντ Χασάν, επισκέφτηκε το ξενοδοχείο της Μπράγκα (vid)

Ο Αχμέντ Χασάν, που είναι παίκτης του Ολυμπιακού, επισκέφτηκε το ξενοδοχείο, στο οποίο έχει καταλύσει η αποστολή της Μπράγκα, παραμονή της ρεβάνς του Παναθηναϊκού με την πορτογαλική ομάδα.

Στη θεωρία, οι Σένκεφελντ και Τσέριν θα μπορούσαν να αρχίσουν βασικοί. Αλλά ο Γιοβάνοβιτς δεν προβαίνει σε δοκιμές στις τελευταίες προπονήσεις και θα μοιραστεί με τους συνεργάτες του πιθανές εκπλήξεις που έχει στο μυαλό του.

Οι εντυπώσεις από το ΟΑΚΑ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού προπονήθηκαν τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, σε μία τελείως διαφορετική εμπειρία σε σύγκριση με όσα είχαν μάθει μέχρι τώρα. Με τα κύρια θέματα συζήτησης να είναι ο αγωνιστικός χώρος και το περιβάλλον. Οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς τόνιζαν ότι ο χλοοτάπητας βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορούν να παίξουν με την ίδια άνεση όπως στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η αίσθηση που είχαν οι «πράσινοι» είναι πως με γεμάτες εξέδρες, η ατμόσφαιρα θα είναι εντυπωσιακή και θα νιώσουν σαν να έχουν τον κόσμο δίπλα τους, όπως στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μία ανάμνηση που κανένας στο Τριφύλλι δεν έχει ζήσει, παρά μόνο έχουν δει στα βίντεο στο Youtube.