Αυτά είναι τα πρόσωπα του σκάουτινγκ τιμ του Παναθηναϊκού - Το μπάτζετ του πλάνου και η βάση δεδομένων

Ο νέος χώρος εργασίας του τμήματος σκάουτινγκ στο «Γεώργιος Καλαφάτης»

i

Intime

Αυτά είναι τα πρόσωπα του σκάουτινγκ τιμ του Παναθηναϊκού - Το μπάτζετ του πλάνου και η βάση δεδομένων

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:30 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:39 - 24.11.2023

Το Sportal εξηγεί τις αλλαγές που έχει δρομολογήσει ο Γιάννης Παπαδημητρίου στο τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού και τη στελέχωση με νέους συνεργάτες.

Η ολική επαναφορά του Παναθηναϊκού στην κανονικότητα δεν αποτυπώνεται μόνο στην ομάδα και στα αποτελέσματα της. Έχει αντίκτυπο και στις υπόλοιπες λειτουργίες, που πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν ευρωπαϊκό και σύγχρονο ποδοσφαιρικό οργανισμό, εν έτει 2023.

Όταν ο Γιάννης Παπαδημητρίου παρουσίασε στον Γιάννη Αλαφούζο το όραμα του για την αναβάθμιση του Παναθηναϊκού, εξέχουσα θέση κατείχε η αναδιοργάνωση του σκάουτινγκ. Ο τεχνικός διευθυντής επιθυμεί να δημιουργήσει μία δομή, που θα συγκρίνεται με τις αντίστοιχες των μεγάλων ευρωπαϊκών club.

Οι «πράσινοι» σκάουτς εργάζονται στο Κορωπί Intime

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου κατάστρωσε το σχέδιο και ο Γιάννης Αλαφούζος το ενέκρινε. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ διέθεσε το μπάτζετ που χρειάζεται για τη λειτουργία ενός τμήματος σκάουτινγκ, με επαρκή στελέχωση και τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο Παπαδημητρίου έχει κατασταλάξει πως θα δουλεύει το δίκτυο και ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες. Ο ίδιος θα έχει την εποπτεία και την τελική απόφαση. Επικεφαλής του τμήματος θα συνεχίσει ο Μάκης Λιβαθηνός, ο οποίος ήδη εργάζεται καιρό σε αυτό το πόστο.

Παπαδημητρίου και Λιβαθηνός σε μεταγραφικό ταξίδι στη Λισαβόνα (pic)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:30 - 15.11.2023

Παπαδημητρίου και Λιβαθηνός σε μεταγραφικό ταξίδι στη Λισαβόνα (pic)

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παπαδημητρίου και ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Μάκης Λιβαθηνός συμμετείχαν στις εργασίες του Transfer Room στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.

Με τον Παπαδημητρίου και τον Λιβαθηνό σχηματίζεται μία ομάδα αξιόλογων επαγγελματιών. Τέσσερις έχουν ενταχθεί στο επιτελείο και θα προστεθούν όσοι και όποιοι χρειαστεί για να παράξουν έργο. Αυτοί είναι οι:

ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ: Με πλούσια καριέρα στην πρώτη κατηγορία με τη φανέλα της Ξάνθης (αλλά και παρουσία σε Απόλλωνα Αθηνών, Δόξα Δράμας), ο Μπαξεβανίδης έχει επωμιστεί κυρίως το διεθνές σκέλος, αλλά και τη Super League.

Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον μία σύγχρονη βάση δεδομένων για τη μεταγραφική ενίσχυση του Intime

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Δούλεψε επί σειρά ετών στην ΑΕΚ. Στο τμήμα scouting ασχολείται κυρίως με την ακαδημία και τη δεύτερη ομάδα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΥ: Διανύει τον τρίτο χρόνο παρουσία στο scouting του Παναθηναϊκού και ασχολείται κατά βάση με το διεθνές σκέλος, ενώ συντονίζει τις αναλύσεις.

ΛΟΥΚΑΣ ΦΑΒΑΛΙ: Ο παλαίμαχος επιθετικός μέσος θα είναι ο «κατάσκοπος» του Παναθηναϊκού στην τεράστια αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Το ανθρώπινο δυναμικό έχει σημασία, αλλά πρέπει να του παρασχεθεί ο καλύτερος εξοπλισμός. Ένας χώρος στο «Γεώργιος Καλαφάτης» έχει διαμορφωθεί για να δουλεύουν καθημερινά τα μέλη της δομής, ενώ πλέον λειτουργεί στα πρότυπα των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων με κάθε αναγκαίο εργαλείο για τη διαβάθμιση των στοιχείων.

O Παναθηναϊκός διαθέτει ένα team εξειδικευμένων συνεργατών για το σκάουτινγκ Intime

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει προβλέψει μία ξεχωριστή διάρθρωση για την ακαδημία. Σκάουτς ήδη εργάζονται αποκλειστικά για τα φυτώρια, οι Ανδρέας Λαγωνικάκης, Κώστας Μαυρίδης, Μάρκος Τσομπανόπουλος. Το team αναμένεται να πλαισιωθεί σύντομα και με άλλα πρόσωπα, για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες.

Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός θα έχει δικούς του ανιχνευτές ταλέντων σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας και δεν θα εξαρτάται από τις προτάσεις ατζέντηδων ή γνωστών.