Γιοβάνοβιτς: «Χαρά μας να παίξουμε πολλά ματς υψηλού επιπέδου, αυτό γίνεται με τις μεγάλες ομάδες»

Γιοβάνοβιτς: «Χαρά μας να παίξουμε πολλά ματς υψηλού επιπέδου, αυτό γίνεται με τις μεγάλες ομάδες»

Γιώργος Σακελλαρίου 17:29 - 31.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:41 - 01.08.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έστειλε μήνυμα για το ματς με τη Ντνίπρο και τις διαθέσεις του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός αύριο τη δουλειά του, να επικρατήσει δεύτερη φορά της της Ντνίπρο μπροστά στον κόσμο της ομάδας στη Λεωφόρο και έπειτα να σκεφτεί τη Μαρσέιγ

Ο Σέρβος τεχνικός, παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου επισήμανε ότι υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον ενίσχυση του ρόστερ και υποστήριξε ότι για τον Παναθηναϊκό, που είναι μεγάλος σύλλογος, θα πρέπει να είναι χαρά να παίξει πολλά ματς υψηλού επιπέδου. Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του «τριφυλλιού»:  

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Κάθε ματς το καλοκαίρι ειδικά για το Champions League κρύβει παγίδες. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, γιατί ο βαθμός ετοιμότητας των ομάδων αυτή την εποχή δεν είναι μεγάλος. Θέλει προσοχή και συγκέντρωση στη δουλειά, που πρέπει να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Άλλες και οι καιρικές συνθήκες εδώ. Στο πρώτο ματς πήραμε αποτέλεσμα και για την εποχή κάναμε καλή εμφάνιση. Ήμασταν εύστοχοι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ντνίπρο είναι ποιοτική θέλει να έχει την κατοχή. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν έχω λόγο να αμφιβάλω, το βλέπω στην προπόνηση. Θα παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας και πρέπει να είμαστε καλύτεροι και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση».

Για τη νοοτροπία της ομάδας: «Είμαστε σε πιο καλό επίπεδο, σε σχέση με πριν από έναν χρόνο. Και πιο ενισχυμένοι σε ρόστερ, αλλά και πιο πλούσιοι σε παιχνίδια και παραστάσεις έχοντας στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δουλέψαμε υπό πίεση όλη τη σεζόν, διότι έτσι είναι όταν κυνηγάς το πρωτάθλημα. Δεν σημαίνει ότι αυτό φτάνει για να είμαστε πολύ άνετοι και στη σκέψη μας. Να είμαστε ταπεινοί, είναι αρχή της σεζόν, να παρουσιάσουμε την καλύτερη εικόνα, ώστε το αποτέλεσμα να μας δώσει την πρόκριση που είναι ο μεγάλος μας στόχος».

Για την τακτική: «Δουλέψαμε για να έχουμε και διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Όχι στο στυλ, αλλά στον τρόπο. Θέλουμε να πάμε με τον πιο ασφαλές τρόπο που είναι και ο πιο αποτελεσματικός. Αυτό που παίζει ρόλο είναι η διάθεση των παιδιών και όλων μας να φέρουμε τον Παναθηναϊκό στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης».

Για την κόντρα με τη Μαρσέιγ: «Αύριο το βράδυ θα προτιμούσα να μου κάνετε αυτή την ερώτηση, αυτό που σκεφτόμαστε είναι το αυριανό ματς με τη Ντνίπρο».

Για την ενδεκάδα: «Κοιτάμε το καλύτερο, τα πάντα είναι ανοιχτά για τη σύνθεση. Δεν θα έχουμε τον Σένκεφελντ. Αυτό είναι το σίγουρο».

Για τον Γεντβάι και τον Βιλένα: «Έχουν ακόμα δρόμο. Διαθέτουν την ποιότητα και την εμπειρία. Έχουν παιχνίδια για να βρεθούν σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι είναι τώρα».

Για την απαιτητική σεζόν με 50 και πλέον ματς: «Οι μεγάλες ομάδες παίζουν τα περισσότερα ματς στα διάρκεια μίας χρονιάς. Υπάρχουν και κάποιες σκέψεις για ενίσχυση δεν το κρύβω. Αυτή τη στιγμή είμαστε μία ομάδα που από άποψη αγωνιστική και πνευματική σίγουρα είναι η χαρά μας να παίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ματς υψηλού επιπέδου. Είναι φυσιολογικό για ομάδες που έχουν στόχους κι εμείς είμαστε ομάδα που έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που θα έχει μπροστά της».

Για το αν θα περιμένει τη Ντνίπρο: «Είμαι εδώ δύο χρόνια. Ποτέ δεν μπήκαμε σε ένα ματς με το σκεπτικό να δώσουμε χώρο ή μπάλα στον αντίπαλο. Απλά ορισμένες φορές η ομάδα μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό της, σε ένα ματς και σε άλλο όχι. 

Δεν θα έχουμε αύριο μία σκέψη ότι θα πρέπει να περιμένουμε τον αντίπαλο και τα λάθη του. Η ομάδα θα προσπαθήσει και πάλι να έχει τον έλεγχο και τον ρυθμό. Είδατε και στον πρώτο αγώνα, ότι η Ντνίπρο είχε κάποια στιγμή τον έλεγχο. Αυτά γίνονται, αλλά ποτέ σκόπιμα δεν πάμε με νοοτροπία να μην έχουμε τον έλεγχο».

Ο Μάγκνουσον

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Χόρτντουρ Μάγκνουσον. Αναλυτικά όσα είπε ο Ισλανδός στόπερ: 

Αν θα το αντιμετωπίσουν το αυριανό σαν να ήρθε 0-0 το πρώτο ματς: «Ως παίκτες Ξέρουμε ότι το αυριανό ματς ξεκινάει από το 0-0. Ανεξάρτητα από το 3-1 στη Σλοβακία. Θα έχουμε τον κόσμο κοντά μας, πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Η Ντνίπρο είναι δυνατός αντίπαλος και μπορεί να μας τιμωρήσει αν …κοιμηθούμε».

Για τη συνεργασία με τον Γεντβάι: «Ο Σένκεφελντ δυστυχώς αναγκάστηκε να βγει νωρίς, αλλά είμαστε αρκετοί για την ίδια θέση. Ο Γεντβάι είναι καλός παίκτης, έχει ποιότητα και είχαμε καλή συνεργασία».

Για το που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν: «Η αλήθεια είναι φτάσαμε κοντά πέρσι. Ένιωσα απογοήτευση, γιατί είχαμε καλή σεζόν. Είμαι ικανοποιημένος φέτος, διότι ήρθαν καλοί παίκτες. Όταν κάνεις καλή αρχή προχωράς εξίσου δυνατά και δύσκολα θα μπορούν να σε νικήσουν».