Σοκ στη Ντνίπρο: «Τροφική δηλητηρίαση για 8 παίκτες και συνολικά 15 μέλη της αποστολής»

Σοκ στη Ντνίπρο: «Τροφική δηλητηρίαση για 8 παίκτες και συνολικά 15 μέλη της αποστολής»

Sportal newsroom 14:26 - 01.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 01.08.2023

Δημοσίευμα Ουκρανού ρεπόρτερ επισημαίνει πως 15 μέλη της αποστολής της Ντνίπρο, εκ των οποίων οι οκτώ είναι ποδοσφαιριστές, υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση, λίγες ώρες πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Απρόοπτο για την Ντνίπρο λίγες ώρες πριν τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League

Σύμφωνα με Ουκρανό ρεπόρτερ, 15 μέλη της αποστολής της ουκρανικής ομάδας εκ των οποίων οκτώ ποδοσφαιριστές εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης κατά τη διανυκτέρευσή τους στην Αθήνα ενόψει της ρεβάνς με τους «πράσινους», ενώ υπάρχουν παράπονα για τις οργανωτικές συνθήκες που αντιμετώπισαν.

Μάλιστα, στους Ουκρανούς επικρατεί γενικότερη δυσαρέσκεια για τις συνθήκες που συνάντησαν στην Λεωφόρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ως παράπονα ότι δεν υπήρχαν πετσέτες στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων του «Απόστολος Νικολαΐδης» μετά την προπόνησή τους, καθώς και ότι το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή καθυστέρησε 30 λεπτά.

«Μας είπαν πως οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν μπλοκάρει το πούλμαν και μετά ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στην αστυνομία. Ό,τι συνέβη στην πραγματικότητα, παραμένει μυστήριο. Μετά κάναμε μισή ώρα στον δρόμο παρότι το ξενοδοχείο είναι μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά, γιατί το πούλμαν ακολούθησε εντελώς διαφορετικό δρόμο», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ουκρανικού συλλόγου για το περιστατικό με το πούλμαν. 

To δελτίου Τύπου της Ντνίπρο: 

Την παραμονή του πρώτου αγώνα, οι Έλληνες δημοσιογράφοι ενδιαφέρθηκαν ενεργά για το αν οι ποδοσφαιριστές της Ντνίπρο-1 θα ήταν έτοιμοι να αντέξουν τη ζέστη και την ασφυξία στην Αθήνα. Και τώρα οι ποδοσφαιριστές μας έχουν ζήσει το ελληνικό κλίμα. 

Πράγματι, παρά τη βραδινή ώρα, δυσκολεύτηκαν να αναπνεύσουν κατά τη διάρκεια της προπόνησης πριν τον αγώνα. Και το γκαζόν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με εξέπληξε λίγο - το γρασίδι εδώ είναι πολύ πυκνό και με συγκεκριμένη αναπήδηση της μπάλας. Για να συνηθίσουν τις τοπικές ιδιαιτερότητες, τα μέλη του αθλητικού σωματείου είχαν στη διάθεσή τους μία ώρα, κατά την οποία έκαναν μια σειρά από συνήθεις ασκήσεις παιχνιδιού την παραμονή του αγώνα. Η κύρια περιπέτεια περίμενε την ομάδα μετά την προπόνηση, όταν αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε λεωφορείο για να μεταφέρει τους παίκτες στο ξενοδοχείο. 

Οι ιδιοκτήτες που ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά είπαν αρχικά ότι το λεωφορείο μπλόκαρε από οπαδούς του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια διαβεβαίωσαν ότι η καθυστέρηση προκλήθηκε από την αστυνομία, η οποία αποφάσισε να καθαρίσει το μπλόκο γύρω από το γήπεδο για διέλευση. Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα παρέμεινε μυστήριο - η μεταφορά περίμενε περισσότερο από μισή ώρα. Και μετά χρειάστηκε να ξοδέψουμε σχεδόν άλλη μισή ώρα στο δρόμο για το ξενοδοχείο, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από το στάδιο, γιατί το λεωφορείο πήρε έναν εντελώς διαφορετικό και πολύ πιο μεγάλο δρόμο. 

Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές αντιμετώπισαν αυτά τα προβλήματα με χιούμορ. Και ο Γεβχέν Βόλινετς θυμήθηκε πώς μετά τη νίκη επί του Άρη, αυτός και οι υπόλοιποι παίκτες δεν μπορούσαν να φύγουν από τα αποδυτήρια για μια ώρα καθόλου... 

Το βράδυ στο ξενοδοχείο οι ποδοσφαιριστές μας ξεκουράστηκαν και αύριο θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Έναρξη στις 20:30.