Παναθηναϊκός: Ο ενδοιασμός για τον Τροστ-Έκονγκ και το «τουμπάρισμα» των μεταγραφών

Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ

i

watfordfc.com

Παναθηναϊκός: Ο ενδοιασμός για τον Τροστ-Έκονγκ και το «τουμπάρισμα» των μεταγραφών

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:29 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 20.06.2023

Ο Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ έχει το «πακέτο» που ψάχνουν οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού με έναν αστερίσκο. Ποιες είναι οι σκέψεις των «πράσινων» για τους δύο στόπερ.

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού προσπαθούν να κλείσουν το συντομότερο έναν κεντρικό αμυντικό, διότι παρατηρείται λειψανδρία στη θέση. Αυτές τις μέρες στο «Γεώργιος Καλαφάτης» βρίσκεται μόνο ο Μπαρτ Σένκεφελντ και αργότερα θα ενσωματωθεί στην Αυστρία ο Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Συνεπώς, ο Γιοβάνοβιτς χρειάζεται τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές για το κέντρο της άμυνας. Έναν εν δυνάμει βασικό, ο οποίος θα διεκδικήσει τη θέση των Σένκεφελντ και Μάγκνουσον και έναν αναπληρωματικό, ο οποίος θα συμπληρώσει το «καρέ». Το οποίο άδειασε μετά τη μετακόμιση του Ζβόνιμιρ Σάρλια στη Χάιντουκ και τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Αχιλλέα Πούγγουρα.

Σε πρώτο πλάνο για τους ανθρώπους του Τριφυλλιού έχει τεθεί ο Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ. Ο Νιγηριανός στόπερ με το ολλανδικό διαβατήριο έχει τα χαρακτηριστικά που έχει προσδιορίσει ο Γιοβάνοβιτς. Αλλά υπάρχουν δύο κύρια εμπόδια για να συμφωνήσει άμεσα.

Το πρώτο είναι η Γουότφορντ, στην οποία ανήκει ο Τροστ-Έκονγκ. Η αγγλική ομάδα εντάσσεται στις ιδιοκτησίες της οικογένειας Πότσο, μαζί με την Ουντινέζε και τη Γρανάδα. Η ιταλική «φαμίλια» συνηθίζει τις μανατζερικές δουλειές και δεν βιάζεται να παραχωρήσει τον θηριώδη παίκτη.

Οι «πράσινοι» έχουν συζητήσεις με την πλευρά του Τροστ-Έκονγκ και με εκπρόσωπο των Πότσο, προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία. Απόπειρες ανεπιτυχείς μέχρι στιγμής, αλλά θα συνεχιστούν.

Ένας σοβαρός ενδοιασμός για τον Τροστ-Έκονγκ δεν σχετίζεται με τον χαρακτήρα ή τις ικανότητες του. Αφορά τις υποχρεώσεις που έχει ο 30χρονος στόπερ με τη Νιγηρία. Γιατί από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί στην Ακτή Ελεφαντοστού το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Άρα, ο Ενκόνγκ θα απουσιάσει σχεδόν για 1,5 μήνα, σε ένα τάιμινγκ που θα κρίνονται πολλά για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

O Γιοβάνοβιτς σε συνεννόηση με τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού εξετάζουν όλες τις παραμέτρους και θα πάρουν αποφάσεις. Ο Τροστ-Έκονγκ είναι ένας πρωτοκλασάτος παίκτης με το ανάλογο κόστος. Παράλληλα με τη βασική κίνηση τους, στο Τριφύλλι επεξεργάζονται το σενάριο να προηγηθεί η μεταγραφή του συμπληρωματικού στόπερ.

Ούτως ώστε να έχει ο Γιοβάνοβιτς μία έξτρα λύση για τα μετόπισθεν στην Αυστρία και να κερδηθεί χρόνος για την πιο δύσκολη μεταγραφή. Αυτή η αλλαγή πλάνων δεν έχει οριστικοποιηθεί, όμως συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες, για πρακτικούς λόγους.