Ο στόπερ Φικάι... ξετίναξε τα δίχτυα στην απογευματινή προπόνηση της Κυριακής! (vids)

Έλτον Φικάι / Intime

i

Έλτον Φικάι / Intime

Ο στόπερ Φικάι... ξετίναξε τα δίχτυα στην απογευματινή προπόνηση της Κυριακής! (vids)

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:10 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:41 - 02.07.2023

Ο Έλτον Φικάι πέτυχε καρέ τερμάτων στα διτέρματα στην απογευματινή προπόνηση και σκόραρε τις περισσότερες φορές στην άσκηση. Έβρεξε... γκολ και θέαμα στο Μπαντ Έρλαχ.

Μετά την πολύ τακτική, τις μετρημένες ευκαιρίες και τις σφιχτές άμυνες της πρωινής κυριακάτικης προπόνησης του Παναθηναϊκού στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας, το απόγευμα… έβρεξε γκολ! Η φύση των δύο διτερμάτων με ολιγομελείς ομάδες, επέτρεψε στους «πράσινους» να ξεδώσουν και να πανηγυρίσουν πολλές φορές!

Είναι χαρακτηριστικό πως ο νεαρός στόπερ Έλτον Φικάι, ο οποίος διακρίνεται για τις ανασταλτικές αρετές του, σκόραρε τέσσερις φορές! Ο Αλβανός αμυντικός ήταν ο άτυπος πρώτος σκόρερ των διτερμάτων που πραγματοποιήθηκαν το καθένα στο μισό γήπεδο!

Όχι πως οι άλλοι παίκτες πήγαν πίσω! Ο Αϊτόρ σκόραρε χατ-τρικ, ο Μπιλάλ βρήκε δίχτυα δύο φορές, όπως και ο Κάτρης!

Στο ένα μισό γήπεδο, οι παίκτες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, τους «πορτοκαλί», τους «πράσινους» και τους «ροζ». Τα γκρουπ έπαιζαν μεταξύ τους σε παιχνίδια διάρκειας δύο λεπτών και οι ποδοσφαιριστές που έμεναν έξω από το γήπεδο, είχαν ρόλο στηριγμάτων στη δημιουργία.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον, Μπιλάλ, Τσέριν και ''μεταγραφή'' ο Κλεϊνχέισλερ.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Λοντίγκιν, Σιδεράς, Καμπετσής, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης, Τζούρισιτς

ΡΟΖ: Σπόραρ, Αϊτόρ, Κλεϊνχέισλερ, Ζέκα, Κάτρης

Σε αυτό το μίνι-τουρνουά, σκόρερ χρίστηκαν οι Αιτόρ (3), Καμπετσής, Ιωαννίδης, Μλαντένοβιτς (2), Σπόραρ, Μπιλάλ (2), Κάτρης (2), Σιδεράς, Ιωαννίδης, Μάγκνουσον, Τσέριν (2) και Κλάινχαϊσλερ.

Στο άλλο μισό, οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, τους «ροζ» και τους «πράσινους». Σε υποστηρικτικούς ρόλους δίπλα στις εστίες ήταν οι Τσοκαϊ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, και Γερεμέγεφ. Ωστόσο, μετά περνούσαν ως αλλαγές και τα γκρουπ αναμείχθηκαν μεταξύ τους. 

ΡΟΖ: Ξενόπουλος, Φικάι, Ρούμπεν, Μαντσίνι, Βαγιαννίδης.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Μαργκόνο, Κώτσιρας, Παλάσιος, Μπερνάρ, Καλοσκάμης

Ο Φικάι πέτυχε «καρέ» τερμάτων, ενώ στον κατάλογο των σκόρερ συμπεριλήφθηκαν οι Μπερνάρ, Ρούμπεν, Μαντσίνι (2), Παλάσιος (2), Γερεμέγεφ (2) και Χουάνκαρ

Η προπόνηση τελείωσε με άσκηση εκμάθησης του πρέσινγκ στο σωστό τάιμινγκ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξηγούσε στους μεσοεπιθετικούς του ότι δεν πρέπει να πρεσάρουν άσκοπα και χωρίς υποστήριξη, αλλά να συμπεριφέρονται με υπομονή. Να βλέπουν τις προϋποθέσεις και να πιέζουν όταν θα έχουν βοήθεια από συμπαίκτες τους, ώστε να μην καταναλώνουν την ενέργεια τους.