Φιλική τεσσάρα η αντίπαλος του Παναθηναϊκού Ντνίπρο-1 επί της Χουστ - Τα highlights του αγώνα

Φιλική τεσσάρα η αντίπαλος του Παναθηναϊκού Ντνίπρο-1 επί της Χουστ - Τα highlights του αγώνα

Γιώργος Σακελλαρίου 18:57 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:51 - 02.07.2023

Η Ντνίπρο-1 αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Champions League νίκησε σε φιλικό αγώνα 4-1 τη Χουστ.

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα φιλικά ματς πέτυχε η Ντνίπρο-1.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον δεύτερο προκριματικό του Champions League λύγισε στο στάδιο «Avangard» με 4-1 τη Χουστ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Ουκρανίας. Ουσιαστικά ήταν ένα ακόμα ξεμούδιασμα για την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, αφού η Χουστ δεν είναι μεγάλης δυναμικότητας.

Στο 23’ ο Κογκούτ από ασίστ του Χουτσουλιάκ άνοιξε το σκορ και στο 35’ ο Γκορμπούνοφ από πάσα του Μπλάνκο πέτυχε το 2-0. Η Ντνίπρο-1 ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με αρκετές αλλαγές, έπεσε η απόδοσή της και η Χουστ μείωσε στο 75’ με τον Λούτσιβ.

Η Νντίπρο-1 βρήκε δύο ακόμα γκολ πριν το φινάλε. Στο 82’ ο Κιβίντα από πάσα του Πάσιτς σημείωσε το 3-1 και το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 87’ ο Ζντάνοφ από ασίστ του Βάλεφ.

Στο πρώτο φιλικό θυμίζουμε ότι η Ντνίπρο επικράτησε 5-0 της ερασιτεχνικής Σέβλις με γκολ των Κογκούτ (33’), Μπαμπένκο (61’), Πουρίτα (73’), Μπλάνκο (80’) και Χουτσουλιάκ (86’).

Η σύνθεση της Νντίπρο-1 στο σημερινό φιλικό: Μίσακ (46’ Βάλεφ), Γκορμπούνοφ (46’ Καπλιένκο), Φεντόριβ, Άνταμιουκ, Πάσιτς, Μπαμπένκο (64’ Καν), Κογκούτ (58’ Χατζίεφ), Πουρίτα (46’ Ρουμπνίσκι), Ταντσούκ, Μπλάνκο (64’ Ζντάνοφ), Χουτσουλιάκ (64’ Κιβίντα).

Για το ματς η Ντνίπρο-1 ανέφερε στην ιστοσελίδα της: «Ένας άλλος εκπρόσωπος της Transcarpathia έγινε ο δεύτερος αντίπαλος της ομάδας. Η Χουστ, η οποία ιδρύθηκε το 2019. Στη Ντνίπρο-1 υπήρξαν αξιοσημείωτες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σύγκριση με το παιχνίδι κόντρα στη Σέβλις, δεν υπήρχαν αρκετοί νεαροί, οπότε η έκδοση της ενδεκάδας θύμιζε περισσότερο αυτή που έπαιξε εναντίον της Σέβλις στο δεύτερο ημίχρονο. 

Οι παίκτες μας άρχισαν αμέσως να έχουν περισσότερη κατοχή της μπάλας και ήδη στο 4ο λεπτό ο Μπλάνκο σούταρε στο δοκάρι. Στη συνέχεια η Χουστ είχε γκολ που ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 12ο λεπτό, οι παίκτες της Ντνίπρο δημιούργησαν την πρώτη πραγματική ευκαιρία για γκολ, αλλά το σοουτ του Ταντσιούκ κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η ομάδα της Ντνίπρο άνοιξε το σκορ στα μέσα του ημιχρόνου, όταν ο Χουτσουλιάκ έδωσε στον Κογκούτ, ο οποίος σκόραρε σε άδεια εστία. 

Στη συνέχεια ο Μπλάνκο συνδυάστηκε με τον Γκορμπούνοφ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας της Χουστ ήταν μακριά από την εστία και τον κρέμασε για το 2-0! Πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι Πουρίτα, Ταντσιούκ, είχαν εξαιρετικές ευκαιρίες για να αυξήσουν το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι αντίπαλοι δημιούργησαν πρώτοι μια επικίνδυνη στιγμή, αλλά ο Λούτσιβ σούταρε πάνω από την εστία. Οι παίκτες της Ντνίπρο πήραν γρήγορα την πρωτοβουλία και μέσα σε λίγα λεπτά, ο Μπλάνκο έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. 

Μετά το 65’ ο τεχνικός Ολεξάντρ Κούτσερ, έκανε τέσσερις αλλαγές από την ομάδα νέων. Τα παιδιά είχαν ενέργεια, αλλά στην τελική τους έλειπε η εμπειρία. Η Χουστ μείωσε στο 75’ με τον Β. Λούτσιβ. Αφού δέχθηκε ένα γκολ, η ομάδα της Ντνίπρο έγινε πιο ενεργή, πραγματοποιώντας αρκετές επιθέσεις. Τελικά, ο Πάσιτς, περνώντας από τη δεξιά πλευρά, πάσαρε στον Κιβίντα, ο οποίος έκανετο 3-1. Στο 87’ ο Ζντάνοφ πέτυχε το τελικό 4-1.

Δείτε τα highlights του αγώνα: