Παναθηναϊκός: Ο Γεντβάι φέρνει... παύση στις μεταγραφές - Τι ισχύει με την οψιόν αγοράς

Τιν Γεντβάι

i

fclm.ru

Παναθηναϊκός: Ο Γεντβάι φέρνει... παύση στις μεταγραφές - Τι ισχύει με την οψιόν αγοράς

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:16 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 14.07.2023

Μετά τον Γεντβάι, οι «πράσινοι» πολύ δύσκολα θα προχωρήσουν σε άλλη κίνηση στη μεταγραφική αγορά, μέχρι το δεύτερο παιχνίδι με τη Ντνίπρο. «Ψώνια» με άνεση στις ευκαιρίες του Αυγούστου.

Με την άφιξη του Τιν Γεντβάι στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο της ενίσχυσης του. Ο Κροάτης στόπερ έρχεται για να γεμίσει το κέντρο της άμυνας και να προσφέρει άμεσα μία εναλλακτική στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. ο Σέρβος προπονητής υπολόγιζε μόνο τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον για τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο, για τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League.

Ο Γεντβάι είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά που ήθελε ο Γιοβάνοβιτς. Παράλληλα, η μορφή της απόκτησης του αφήνει ανοιχτό πεδίο στον Παναθηναϊκό, ενόψει της δεύτερης μεταγραφής που δρομολογείται για τα μετόπισθεν. 

Ο 28χρονος άσος έρχεται με δανεισμό και με οψιόν αγοράς που είναι άκρως προσιτή για το Τριφύλλι. Ο Γεντβάι δεν έφυγε από τη Λοκομοτίβ Μόσχας κάνοντας χρήση της ειδικής διάταξης της UEFA, για τους παίκτες που αγωνίζονται σε Ρωσία και Ουκρανία και επιτρέπεται να αποχωρήσουν αυτοβούλως λόγω της εμπόλεμης κατάστασης.

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός και η Λοκομοτίβ Μόσχας συμφώνησαν στον δανεισμό του Γεντβάι και σε βάθος χρόνου, στην αγορά του ποδοσφαιριστή αντί 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Το deal αφορά μία κανονική μεταγραφή και όχι μία μονομερή ενέργεια από την πλευρά του 28χρονου στόπερ.

Που θα δείτε Νόρτζελαντ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - Χάποελ Μπερ Σεβά
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:05 - 14.07.2023

Που θα δείτε Νόρτζελαντ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - Χάποελ Μπερ Σεβά

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Νόρτζελαντ σε φιλικό αγώνα το μεσημέρι της Παρασκευής (14/7) στην Αυστρία κι ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Χάποελ Μπερ Σεβά στη Λεωφόρο αργά το βράδυ στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης. Τα κανάλια μετάδοσης των αγώνων.

Προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα θα προχωρήσει σε άλλη μεταγραφή μέχρι το δεύτερο ματς με την τη Ντνίπρο. Παπαδημητρίου και Γιοβάνοβιτς θα περιμένουν τις ευκαιρίες του Αυγούστου και έχοντας τα αγωνιστικά (συμμετοχή του Τριφυλλιού σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης) και τα οικονομικά (έσοδα από την UEFA) δεδομένα, θα καθορίσουν το προφίλ του ποδοσφαιριστή που θα αναζητήσουν. 

Ο Παναθηναϊκός έχει όλες τις προϋποθέσεις με το κατάλληλο ψάξιμο, να προχωρήσει και σε άλλη μία σοβαρή επένδυση στο κέντρο της άμυνας του, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Οι «πράσινοι» μπορούν στη διάρκεια του Αυγούστου να φέρουν έναν ποδοσφαιριστή με προσόντα και σε παραγωγική ηλικία, και να τον έχουν στο δυναμικό τους για πολλά χρόνια.

Στην παρούσα φάση και εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων με τη Ντνίπρο, ο Γιοβάνοβιτς είναι καλυμμένος με την αξιόπιστη λύση του Τιν Γεντβάι. Αντίστοιχα, ο Κροάτης αμυντικός έχει όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο και να επανέρθει στο προσκήνιο. Μία επιθυμία που έπαιξε ρόλο στην απόφαση των Παπαδημητρίου και Γιοβάνοβιτς να στραφούν σε αυτόν.