Ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε πια από πάνω του ένα μεγάλο βάρος

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

© Intime

Ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε πια από πάνω του ένα μεγάλο βάρος

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:30 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:39 - 24.04.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ξανά στα προκριματικά του Champions League και αφού εξασφάλισε το ελάχιστο, είναι απελευθερωμένος ψυχολογικά για να διεκδικήσει την υπέρβαση.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει σαν τρελός τον τίτλο. Ο Σέρβος το δηλώνει πια ανοιχτά, το έχει τονίσει στους παίκτες του, το έχει συζητήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο, το επισημαίνει στους συνεργάτες του. Όλα το «είναι» του Ιβάν είναι εστιασμένο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Παρότι πριν την έναρξη της Super League, ο Γιοβάνοβιτς είχε δηλώσει ότι ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός δεν ήταν έτοιμος για να αντέξει στην πίεση του πρωταθλητισμού. Επειδή οι παίκτες και οι άνθρωποι του Τριφυλλιού απείχαν από τη διαδικασία και τα αντίστοιχα συναισθήματα τα προηγούμενα χρόνια.

Η ομάδα πέρασε από παιδικές ασθένειες στη διάρκεια της σεζόν, με αποκορύφωμα την κρίση του Ιανουαρίου. Όμως, ο Παναθηναϊκός άντεξε, διαψεύδοντας ίσως ως ένα βαθμό ακόμα και τον προπονητή του. 

Πλέον, ο Παναθηναϊκός είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία, ισοβαθμεί με την ΑΕΚ με 72 βαθμούς και εξαρτάται από τα παιχνίδια του. Εάν συνεχίσει με νίκες, θα στεφθεί πρωταθλητής.

Δημοσίως, ο Γιοβάνοβιτς έθεσε από την αρχή των Play Offs ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Ενδόμυχα, ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων της 5ης αγωνιστικής των Play Offs, απάλλαξε τον Σέρβο από ένα μεγάλο βάρος.

Γιατί πλέον, ο Παναθηναϊκός απέχει 9 βαθμούς από τον τρίτο Ολυμπιακό. Ακόμα και αν δεν στεφθεί πρωταθλητής, έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.

Και τώρα οι δυο τους: Το πρόγραμμα Παναθηναϊκού και ΑΕΚ - Πότε παίζουν μεταξύ τους
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:55 - 23.04.2023

Και τώρα οι δυο τους: Το πρόγραμμα Παναθηναϊκού και ΑΕΚ - Πότε παίζουν μεταξύ τους

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός επικράτησαν στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, με αποτέλεσμα πλέον η «μάχη» του τίτλου να είναι αποκλειστικά δική της υπόθεση. Το πρόγραμμα των δύο διεκδικητών και το μεταξύ τους ματς.

Σε αυτό το τάιμινγκ οι οπαδοί του Τριφυλλιού σκέφτονται μόνο το τρόπαιο και οτιδήποτε άλλο φαντάζει αποτυχία. Αλλά με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια, μία ομάδα που μέχρι πέρυσι πάλευε στο... όριο για να πάρει μέρος στα προκριματικά του Conference League, η προοπτική του... σεντονιού συνιστά υπέρβαση και απόδειξη της προόδου. 

Με μία πρόκριση το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός θα παίξει σίγουρα σε ομίλους. Δεν ξέρει σε ποια διοργάνωση της UEFA θα τα καταφέρει, αλλά η τελευταία εμφάνιση του σε αυτή τη φάση καταγράφηκε τη σεζόν 2016-2017. Οπότε, εύκολα καθίσταται αντιληπτό με ποιους όρους το εξετάζουμε. 

Πλέον, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε το μίνιμουμ και θα αναζητήσει την απόλυτη επιτυχία. Ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος και να είναι πιο απελευθερωμένος, έχοντας εξασφαλίσει το λιγότερο και κυνηγώντας το περισσότερο!