Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς εφάρμοσε πλήρη… «σιγή ασυρμάτου»
i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς εφάρμοσε πλήρη… «σιγή ασυρμάτου»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δούλεψε στην προετοιμασία του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων χωρίς να αφήσει να διαρρεύσει το παραμικρό από τα σχέδια του.

«What happens in Vegas, stays in Vegas» αναφέρει ένα από τα διασημότερα διαφημιστικά σλόγκαν της αμερικάνικης μεγαλούπολης. Τρόπο τινά, ότι συνέβη στο «Γεώργιος Καλαφάτης» τις προηγούμενες ημέρες, έμεινε εκεί και δεν διέρρευσε το παραμικρό για τα σχέδια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

Στη διατήρηση του πλάνου του ως «επτασφράγιστο μυστικό» συνέβαλλε ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος απέφυγε τις δοκιμές μεγάλης κλίμακας στις προπονήσεις και τις ομιλίες ενώπιον της ομάδας. Αποτρέποντας έτσι τις όποιες «διαρροές».

Εύλογα, θα αναρωτηθεί κάποιος: «Μα πως προετοίμασε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν;». Με τετ-α-τετ με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και στις συσκέψεις με τους συνεργάτες του. Με τους παίκτες να ενημερώνονται αναλυτικά ανήμερα του ντέρμπι.

Ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει στο τερέν του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τόσο δημιουργικά, όσο και ανασταλτικά. Έχει μεριμνήσει ο Γιοβάνοβιτς για αυτό, εξηγώντας του σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις πως θα κινηθεί και πως θα λειτουργήσει.

Άλλωστε, σύμμαχος του 60χρονου τεχνικού είναι η ομοιογένεια και η συνοχή. Οι περισσότεροι έχουν δουλέψει μαζί του από πέρυσι, οπότε γνωρίζονται μεταξύ τους. Ενώ και οι πιο «φρέσκοι» έχουν αντιληφθεί τη φιλοσοφία του.

Οι «πράσινοι» δούλεψαν την Παρασκευή στις στατικές φάσεις, με άλλο ένα κρίσιμο κομμάτι του ντέρμπι να καλύπτεται. Ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο ισχυρός στον αέρα όσο στο παρελθόν, αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνος.

Αντίστοιχα, ο Γιοβάνοβιτς αφιέρωσε πολύ χρόνο στα τελειώματα. Η παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού στο σκοράρισμα είναι μικρή και στο Φάληρο δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες. Οπότε, ο Σέρβος προετοίμασε τους μεσοεπιθετικούς του για να επωφεληθούν έστω και από μία… χαραμάδα.

Από τη μία, ο Γιοβάνοβιτς έχει μία πάγια ιδέα για το ποδόσφαιρο και σπάνια τη μεταβάλλει. Άρα, η «αντικατασκοπεία» του Μίτσελ έχει πιο εύκολο έργο συγκριτικά με προπονητές που διακρίνονται για την ευελιξία τους.

Από την άλλη, ο Γιοβάνοβιτς έχει αποδείξει πως δεν διστάζει να εκπλήξει. Ειδικά προς το τέλος της σεζόν, όταν η βαθμοθηρία είναι απαραίτητη. Όπως έπραξε πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, όταν στον αγώνα των Play Offs ο Σέρβος παρέταξε σύστημα με τρεις στόπερ…