Ο Γιοβάνοβιτς έχει το σύστημα και ένα flip coin για την εντεκάδα ενόψει Ντνίπρο

Ο Γιοβάνοβιτς έχει το σύστημα και ένα flip coin για την εντεκάδα ενόψει Ντνίπρο

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:55 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 23.07.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει διαμορφώσει την τακτική που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι με τη Ντνίπρο.

Το πρωί της Δευτέρας, η αποστολή του Παναθηναϊκού θα αναχωρήσει για το Κόζιτσε της Σλοβακίας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρώτο ματς απέναντι στη Ντνίπρο, για τον Β' Προκριματικό Γύρο του Champions League.

Σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο Γιοβάνοβιτς έχει δουλέψει το σύστημα 4-3-3, με ανάποδο τρίγωνο στη μεσαία γραμμή. Είναι προφανές ότι ο Σέρβος δεν θα μεταβάλλει τον σχηματισμό του, λίγες μέρες πριν από τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο. 

Το ερωτηματικό είναι ο προσανατολισμός που θα δώσει στην ενδεκάδα του, στο πρώτο ματς στο Κόζιτσε της Σλοβακίας. Εάν θα επιλέξει μία πιο επιθετικογενή προσέγγιση ή θα υιοθετήσει πιο συντηρητική λογική

Από τι εξαρτάται η απόφαση του Γιοβάνοβιτς Από τον τρίτο κεντρικό χαφ που θα επιλέξει για την ενδεκάδα. Αδιαπραγμάτευτοι στον «άξονα» είναι ο Ρούμπεν ως αμυντικός χαφ και ο Τζούρισιτς ως επιτελικός μέσος. Εφόσον ο Τσόκαϊ συμπληρώσει την τριάδα, τότε ο Παναθηναϊκός θα παίξει με έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία, για να είναι καλυμμένος στα μετόπισθεν. 

Αντίθετα, με την επιλογή του Λάζλο Κλάινχαϊσλερ, το Τριφύλλι θα έχει μεγαλύτερη δημιουργικότητα και καλύτερη ανάπτυξη. Αλλά θα είναι πιο ευάλωτο. Από τη στιγμή που ο Βιλένα δεν είναι έτοιμος και ο Τσέριν είναι τραυματίας, λείπουν τα δύο βασικά «οχτάρια» που προσφέρουν μεγαλύτερη ισορροπία. 

Κατά συνέπεια, ο Γιοβάνοβιτς κάτι θα κερδίσει και κάτι θα χάσει στην τελική πρόσθεση. Προς τα που θα... γείρει η ζυγαριά, επαφίεται στον Σέρβο.

Για τις υπόλοιπες θέσεις, τα πράγματα μοιάζουν πιο ευδιάκριτα. Ο Μπρινιόλι θα αρχίσει στην ενδεκάδα, οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Βαγιαννίδης θεωρείται φαβορί για να καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο. 

Στην επίθεση, ο Παλάσιος θα είναι ο δεξιός εξτρέμ, ο Μπερνάρ θα είναι ο αριστερός εξτρέμ και ο Σπόραρ αναμένεται να αγωνιστεί ως «εννιάρι». 

«Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε πρόταση για τον Αχμέντ Φατούχ» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:04 - 22.07.2023

«Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε πρόταση για τον Αχμέντ Φατούχ» (vid)

Αιγυπτιακά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να προσθέσει και τέταρτο αριστερό μπακ στο ρόστερ του. Μόνο που η φημολογία για τον αμυντικό της Ζάμαλεκ έχει συγκεκριμένη προέλευση...

Ο Βέρμπιτς έχει πιθανότητες να εκπαραθυρώσει τον Μπερνάρ από την ενδεκάδα, ενώ ο Ιωαννίδης έχει χάσει αρκετές προπονήσεις, ώστε να διεκδικήσει θέση από την αρχή. Άλλη εκκρεμότητα δεν φαίνεται να υπάρχει στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς, τουλάχιστον για την αναμέτρηση της Σλοβακίας.