Παναθηναϊκός: Ο Ξενόπουλος έμεινε και για το ελληνικό στοιχείο

Βασίλης Ξενόπουλος / www.pao.gr

i

Βασίλης Ξενόπουλος / www.pao.gr

Παναθηναϊκός: Ο Ξενόπουλος έμεινε και για το ελληνικό στοιχείο

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:25 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:30 - 13.06.2023

Ο Βασίλης Ξενόπουλος θα φορά τα πράσινα για άλλα δύο χρόνια και βοηθά τον Παναθηναϊκό σε μία πολύ σημαντική παράμετρο.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (13/6) μία απρόσμενη ανανέωση... Ο Βασίλης Ξενόπουλος υπέγραψε νέο συμβόλαια, διάρκειας δύο ετών μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

Το απρόσμενο έγκειται στο γεγονός πως ο Ξενόπουλος είναι ξεκάθαρα το νούμερο 3 στην ιεραρχία της εστίας και θεωρείται πολύ δύσκολο να υποσκελίσει τους Μπρινιόλι και Λοντίγκιν.

Ο Ξενόπουλος αποφάσισε να μην αναζητήσει μία ομάδα που θα είχε πιο ενεργό ρόλο, αλλά θα μείνει στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ίσως ο 25χρονος γκολκίπερ να έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και να πιστεύει πως θα κερδίσει ευκαιρίες από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Με τη διατήρηση του Ξενόπουλου στο έμψυχο δυναμικό, ο Παναθηναϊκός καλύπτει μία θέση από τις τέσσερις που χρειάζεται από την ακαδημία, για τη λίστα που θα δηλώσει στην UEFA. Μαζί με τους Βαγιαννίδη, Σιδερά και ενδεχομένως έναν ακόμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σχετίζεται με τους γηγενείς, αφού προς το παρόν είναι τρεις: οι Λοντίγκιν, Κώτσιρας και Ιωαννίδης. Εάν ανανεώσει ο Πούγγουρας - κάτι που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες - τότε το «καρέ» θα συμπληρωθεί. Αλλιώς, θα χρειάζεται ένας ακόμα που να έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στα όρια της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ για την ανανέωση του Ξενόπουλου:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ανανέωση συμβολαίου του Βασίλη Ξενόπουλου. Ο Έλληνας τερματοφύλακας υπέγραψε νέο συμβόλαιο, με το οποίο παραμένει στην ομάδα έως τον Ιούνιο του 2025.

Ο Βασίλης είναι ποδοσφαιριστής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού και έχει επαγγελματικό συμβόλαιο από το 2016. Με την πρώτη ομάδα έχει καταγράψει 5 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ την τελευταία διετία έχει 23 συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα στη Super League 2».