Παναθηναϊκός: Ο Μίλαν Μπατουμπινσικά στο «ραντάρ» για την άμυνα

Παναθηναϊκός: Ο Μίλαν Μπατουμπινσικά στο «ραντάρ» για την άμυνα

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:05 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 10.07.2023

Ο 27χρονος Κογκολέζος στόπερ της Φαμαλικάο, Ντίλαν Μπατουμπινσικά φέρεται να απασχολεί τον Παναθηναϊκό για το κέντρο της άμυνας.

Εντείνονται οι διεργασίες στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να αποκτηθεί άμεσα ένας ποδοσφαιριστής για το κέντρο της άμυνας. Αρκετά ονόματα έχουν γραφτεί τις προηγούμενες ημέρες (όπως ο Τσιντόντζι Αβαζίεμ) και σήμερα προστέθηκε άλλο ένα από τη Γαλλία.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος του Footmercato, Σεμπαστιάν Ντενίς, αποκαλύπτει το ενδιαφέρον του Τριφυλλιού για τον Κογκολέζο στόπερ, Ντίλαν Μπατουμπινσικά, από μία μεταγραφική... καραμπόλα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αφρικανός αμυντικός απασχολεί σοβαρά τη Σεντ Ετιέν και τη Μπορντό. Αμφότερες θα πάρουν μέρος τη νέα σεζόν στη Ligue 2. Και έχουν τσεκάρει την υπόθεση του Μπατουμπινσικά.

Ο Μπατουμπινσικά δεν είναι ελεύθερος: ανήκει στην πορτογαλική Φαμαλικάο μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Ωστόσο, ο 27χρονος παίκτης πέρυσι αγωνίστηκε με δανεισμό στην ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα, με τη φανέλα της οποίας είχε 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και σκόραρε 2 γκολ.

O Μπατουμπινσικά φέρεται να έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε, αποτελεί προϊόν της ακαδημίας της Παρί Σεν Ζερμέν και νιώθει άνετα στη Γαλλία. 

Ο Γάλλος ρεπόρτερ καταλήγει στο ρεπορτάζ του, πως ο Παναθηναϊκός και η Γρανάδα έχουν επαφές με τον Μπατουμπινσικά. Χωρίς να παραθέτει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μπατουμπινσικά έχει ρήτρα εξαγοράς 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιο του με τη Φαμαλικάο, ενώ έχει χριστεί δύο φορές διεθνής με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό. Ο θηριώδης αμυντικός έπαιξε πέρυσι πέντε ματς στους ομίλους του Champions League με τη Μακάμπι Χάιφα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έχουν προσεγγίσει τον Κογκολέζο. Ωστόσο, ο Μπατουμπινσικά έχει το προφίλ που έχουν ορίσει από το Τριφύλλι, για τον στόπερ που θα προσθέσουν στα μετόπισθεν.