Παναθηναϊκός: Ο Μπερνάρ πήγε από τον Ροναλντίνιο στον... Ιωαννίδη (vids)

Παναθηναϊκός: Ο Μπερνάρ πήγε από τον Ροναλντίνιο στον... Ιωαννίδη (vids)

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:37 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 17.09.2023

Ο Μπερνάρ σκόραρε μόλις το δεύτερο χατ-τρικ στην καριέρα του, κάτι περισσότερο από μία δεκαετία μετά. Με τις ομοιότητες να είναι αρκετές και τους συμπρωταγωνιστές να έχουν διακριτούς ρόλους... Από την Ατλέτικο Μινέιρο, στον Παναθηναϊκό...

Χατ-τρικ για τον Μπερνάρ, δέκα χρόνια μετά. Για την ακρίβεια, δέκα χρόνια, έξι μήνες και 23 μέρες. Αυτό το χρονικό διάστημα μεσολάβησε από τις 26 Φεβρουαρίου του 2013 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου του 2023, ανάμεσα στα δύο παιχνίδια που ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός σκόραρε τρεις φορές.

Πρόκειται για τα δύο ματς που ο Μπερνάρ έχει να επιδείξει το συγκεκριμένο επίτευγμα. Δεν έχει άλλο χατ-τρικ στο ενεργητικό του και είναι δεδομένο ότι ο Βραζιλιάνος δεν θα ξεχάσει τις ημερομηνίες. Τις έχει καταγεγραμμένες στη μνήμη του, όπως και τους τρόπους με τους οποίους σκόραρε.

Τότε, ο Μπερνάρ ήταν μία δεκαετία νεότερος. Μόλις 20 χρόνων. Μέλος της πανίσχυρης Ατλέτικο Μινέιρο, αγωνιζόμενος ως αριστερός εξτρέμ, με τον «εξωγήινο» Ρονάλντίνιο σε ελεύθερο ρόλο και τον killer Ντιέγκο Ταρντέλι ως «φουνταριστό». Ο Μπερνάρ είχε πετύχει τρία γκολ στο 5-2 της Ατλέτικο Μινέιρο επί της Άρσεναλ Σαραντί, στην Αργεντινή. 

Μία ομάδα που σε εκείνη τη διοργάνωση στέφθηκε πρωταθλήτρια. Η Ατλέτικο Μινέιρο κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες, με τον Μπερνάρ στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Είναι ο μόνος τίτλος που έχει να επιδείξει ο σύλλογος στο υψηλότερο επίπεδο της Λατινικής Αμερικής.

Εκείνο το βράδυ στην Αβαγιανέδα, ο Μπερνάρ τροφοδοτήθηκε από τον Ροναλντίνιο. Ευθέως στο πρώτο γκολ, εμμέσως στα άλλα δύο. Με τον Ρόνι να έχει τη μπαγκέτα και τον Μπέρνι να λειτουργεί ως εκτελεστής. Με τους δύο Βραζιλιάνους, μαζί με τον Ταρντέλι, να χορεύουν... σάμπα σε αργεντινικό έδαφος. Παρά το... ιερόσυλο της παρομοίωσης, στο Αγρίνιο κατά κάποιο τρόπο, ο Ιωαννίδης ανέλαβε τον ρόλο του δημιουργού. Με το δύσκολο στοπάρισμα του στη φάση του δεύτερου γκολ... Από τον Ροναλντίνιο, στον Ιωαννίδη...

Αυτό που δεν έχει ο Μπερνάρ από το πρώτο χατ-τρικ, είναι ένα αναμνηστικό. Όπως εξήγησε ο ίδιος, δεν φρόντισε να κρατήσει τη μπάλα από εκείνη την αναμέτρηση στην Αργεντινή. Μία παράλειψη που διόρθωσε στο Αγρίνιο! Με τον Μάγκνουσον να του την παραδίδει στα αποδυτήρια μετά τη λήξη, αφού ο 30χρονος άσος είχε αντικατασταθεί νωρίτερα από τον Γιοβάνοβιτς.

Οι συμπτώσεις στα δύο χατ-τρικ του Μπερνάρ είναι αρκετές. Εκτός έδρας, με τις ομάδες του να σκοράρουν πέντε γκολ. Με τον ίδιο να πετυχαίνει το πρώτο τέρμα από τους συμπαίκτες του. Όλα τα τελειώματα του Μπερνάρ με σουτ. Με τον ποδοσφαιριστή βέβαια να εύχεται και την ανάλογη κατάληξη: τον Παναθηναϊκό να στεφθεί πρωταθλητής στη Super League. Και με τον ίδιο να έχει σημαντική συμβολή...