Ο Σπόραρ ψάχνει την ολική επαναφορά

Σπόραρ

i

©Intime

Ο Σπόραρ ψάχνει την ολική επαναφορά

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει ότι θα επαναφέρει τον Άντραζ Σπόραρ στην ενδεκάδα και ο Σλοβένος στράικερ χρειάζεται ένα σημαντικό γκολ.

Ο Άντραζ Σπόραρ βοήθησε καθοριστικά τον Παναθηναϊκό στην αήττητη πορεία του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όμως η αλήθεια είναι πως πέρασε ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα από τα Χριστούγεννα και μετά. Για αυτό έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα από τον Φώτη Ιωαννίδη.

Ασφαλώς, είναι πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό να έχει στον πάγκο του έναν στράικερ που κόστισε 3,5 εκατομμύρια ευρώ τον προηγούμενο Αύγουστο. Ο Σπόραρ αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στο σκοράρισμα και παρά τις βοήθειες που έχει δώσει, στον κρίσιμο τομέα δεν έχει κάνει τη διαφορά.

Ούτε τα τρία γκολ σε 1,5 μήνα, εκ των οποίων τα δύο με εκτελέσεις πέναλτι, είναι ικανοποιητική επίδοση για τον βασικό «φουνταριστό» του Τριφυλλιού. Δεν αρκούν αυτά τα νούμερα για έναν παίκτη με την αξία του Σπόραρ.

Το ενθαρρυντικό για τον Σπόραρ (όχι για τον Παναθηναϊκό) είναι πως ο αναπληρωτής του, ο Φώτης Ιωαννίδης ναι μεν προσφέρει περισσότερα με την κινητικότητα του, αλλά δεν έχει πετύχει πολλά γκολ.

Ο Σπόραρ επανέρχεται στην ενδεκάδα

Φυσικά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ξεγράφει τον Άντραζ Σπόραρ και περιμένει να φορμαριστεί στα Play Offs. Ο Σέρβος έχει μιλήσει αρκετά με τον Σλοβένο στράικερ, του επισημαίνει ότι τον πιστεύει και περιμένει απλώς να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση του.

Ίσως ένα σημαντικό γκολ να ανορθώσει ψυχολογικά τον Σπόραρ. Παραλίγο να το πετύχει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά το ωραίο κοντρόλ και το καλό τελείωμα του 29χρονου επιθετικού δεν ήταν αρκετό για να χριστεί σκόρερ στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

Διότι σίγουρα, εάν ο Σπόραρ έδινε το διπλό στον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ολυμπιακό, θα αισθανόταν πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό του. Τα γκολ «τρέφουν» τον επιθετικό και το ίδιο ισχύει για τον Σπόραρ.

Πάντως, ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να επαναφέρει τον Σλοβένο στην ενδεκάδα, στο παιχνίδι της Δευτέρας με τον Παναιτωλικό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ένα ματς που προσφέρεται για να χριστεί σκόρερ ο Σπόραρ, λόγω και της δυναμικότητας και του στυλ του αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από τον 29χρονο στράικερ και το τάιμινγκ είναι το κατάλληλο!