Ο Ζέκα και το σενάριο της επανασύνδεσης με τον Παναθηναϊκό

Ζέκα

i

© Intime

Ο Ζέκα και το σενάριο της επανασύνδεσης με τον Παναθηναϊκό

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:08 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 23.04.2023

Η είδηση της επικείμενης ολοκλήρωσης της συνεργασίας του Ζέκα με την Κοπεγχάγη, έχει ως… επόμενη πίστα την πιθανή επιστροφή του διεθνή μέσου στον Παναθηναϊκό.

Η είδηση ότι η Κοπεγχάγη δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Ζέκα, δεν πέρασε απαρατήρητη στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος είναι ένας αγαπητός ποδοσφαιριστής στον κόσμο του Τριφυλλιού και υπηρέτησε με συνέπεια την πράσινη φανέλα.

Μοιραία, προκύπτει το ερώτημα: υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες επιστροφής του Ζέκα στο «Γεώργιος Καλαφάτης»; Εφόσον φυσικά επιβεβαιωθεί η πληροφορία για το μέλλον του διεθνή μέσου στη Δανία, αφού προς το παρόν είναι ένα δημοσίευμα δανέζικης ιστοσελίδας.

Περαιτέρω, απάντηση στο ερώτημα για την ώρα δεν θα δοθεί. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό. Για τον Ζέκα δεν τίθεται δίλημμα… Ο ίδιος θα ήθελε να αγωνιστεί ξανά με την ομάδα που απογείωσε την καριέρα του.

Είναι δεδομένο πως εφόσον ο Ζέκα δεν μείνει στην Κοπεγχάγη, τότε θα επιδιώξει επαφή με τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού. Ίσως και προσωπικά με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, εάν έχει κοινό γνωστό με τον Σέρβο προπονητή.

Τα υπόλοιπα, εξαρτώνται απόλυτα από τον Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος έχει το ελεύθερο από τον Γιάννη Αλαφούζο για να επανδρώσει τον ρόστερ με ποδοσφαιριστές της αρεσκείας του. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ή άλλο διοικητικό στέλεχος δεν θα εμπλακεί καθόλου στις αποφάσεις του 60χρονου προπονητή.

Πάντως, ο Ιβάν δεν θα αποφασίσει τώρα. Η προ ημερών επίσημη θέση του Τριφυλλιού ότι όλοι στον σύλλογο ασχολούνται με τα Play Offs και όχι με οτιδήποτε άλλο, ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.

Οι ξένοι ποδοσφαιριστές που έγιναν «Έλληνες» - Από τους Αργεντινούς του ΠΑΣ, στον «Μπουμπλή» Ρότσα, τον Μπατίστα και τον Ζέκα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:05 - 19.04.2023

Οι ξένοι ποδοσφαιριστές που έγιναν «Έλληνες» - Από τους Αργεντινούς του ΠΑΣ, στον «Μπουμπλή» Ρότσα, τον Μπατίστα και τον Ζέκα

Στο ποδόσφαιρο τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80 οι ελληνοποιήσεις ξένων πήγαν να γίνουν της μόδας, αλλά γρήγορα μπήκε τέλος. Σταδιακά και στο ποδόσφαιρο, όμως, η παγκοσμιοποίηση έχει αφήσει το στίγμα της.

Ο Γιοβάνοβιτς θα ασχοληθεί με τα μεταγραφικά και τις ανανεώσεις, μόλις τελειώσει η σεζόν για τον Παναθηναϊκό στις 14 Μαΐου. Τότε, αν και όταν τεθεί θέμα επιστροφής του Ζέκα, ο Σέρβος θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους και θα αποφανθεί.

Συνεπώς, σε αυτό το τάιμινγκ, το ζήτημα δεν έχει υπόσταση και εφόσον την αποκτήσει, θα το επεξεργαστεί ο Γιοβάνοβιτς από κάθε σκοπιά… Ίσως και ανεξάρτητα από τα άλλα ζητήματα, αφού ο Ζέκα είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό.