Παναθηναϊκός: Οι «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» πήραν επίσημα το γήπεδο!

Γήπεδο Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός: Οι «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» πήραν επίσημα το γήπεδο!

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:41 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:42 - 04.03.2023

Ο Δήμος Αθηναίων ανάδειξε την κοινοπραξία των τριών εταιριών ως ανάδοχο για την κατασκευή της έδρας του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Ήταν γνωστό, απέμεναν οι ανακοινώσεις! Είναι πλέον γεγονός πως η κοινοπραξία των «ΓΕΚ Τέρνα-Άκτωρ-Μυτιληναίος» ανέλαβε την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων και επικύρωσε επίσημα την ανάδειξη των τριών εταιριών, ως αναδόχου του μεγάλου και σημαντικού έργου.

Η Επιτροπή Διαγωνισμών παρουσίασε τον έλεγχο της, διαβεβαιώνοντας πως όλα τα δικαιολογητικά που προσκόμισε η κοινοπραξία ήταν έγκυρα. Επιπλέον, η εταιρία Cosmos που επίσης είχε πάρει μέρος στον διαγωνισμό, δεν κατέθεσε προσφυγή και η σχετικά προθεσμία παρήλθε.

Η παρέλευση της δυνατότητας προσφυγής ανακούφισε πλήρως τη δημοτική αρχή, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος καθυστέρησης του έργου. Από εδώ και πέρα, οι διαδικασίες θα υλοποιηθούν ανάμεσα στους εμπλεκόμενους, χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

Η κοινοπραξία θα αναλάβει την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας, την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και θα τα παρουσιάσει εντός εξαμήνου, ώστε να υπογραφεί η τελική σύμβαση με τον Δήμο Αθηναίων.

Το έργο έχει συνολικό κόστος 123 εκατομμυρίων ευρώ και θα λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Απώτερος σκοπός είναι το γήπεδο να παραδοθεί έτοιμος προς χρήση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στη διάρκεια του 2026.