Παναθηναϊκός: Πρώτη για Αράο στο «Καλαφάτης», τι ισχύει με την ετοιμότητα του

Ο Αράο περνάει από... το φατούρο

i

www.pao.gr

Παναθηναϊκός: Πρώτη για Αράο στο «Καλαφάτης», τι ισχύει με την ετοιμότητα του

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:08 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:24 - 18.08.2023

Ο Γουίλιαν Αράο βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί και γνωρίστηκε με Γιοβάνοβιτς και ποδοσφαιριστές. Το Sportal εξηγεί τι ισχύει με την αγωνιστική ετοιμότητα του Βραζιλιάνου αμυντικού χαφ.

Με νέο πρόσωπο τον Γουίλαν Αράο πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση της Παρασκευής στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σύστησε τον Βραζιλιάνο αμυντικό χαφ και αυτός πέρασε από… την καθιερωμένη επιτροπή υποδοχής με το φατούρο και το χειροκρότημα.

Ο Γιοβάνοβιτς καλωσορίζει τον Αρά στο Κορωπί www.pao.gr

Ο Αράο δεν πήρε μέρος στις ασκήσεις, αφού υποβλήθηκε σε εργομετρικά στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του. Επίσης, όπως είναι γνωστό, ο 31χρονος μέσος δεν δηλώθηκε στη λίστα της UEFA, για τα ματς του Παναθηναϊκού με τη Μπράγκα.

O Αράο περνάει από εργομετρικά στο Κορωπί www.pao.gr

Ο Γιοβάνοβιτς περιμένει τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Αράο για να διαπιστώσει την ετοιμότητα του, ενώ θα έχει αναλυτική συζήτηση με τον παίκτη. Εφόσον ο Γιοβάνοβιτς κρίνει ότι ο Αράο μπορεί να βοηθήσει, έχει δικαίωμα μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας να προβεί σε δύο αλλαγές στην 23άδα, που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα Play Off του Champions League.

Πάντως, ο Αράο άρχισε προετοιμασία με τη Φενέρμπαχτσε στις 3 Ιουλίου και συμμετείχε μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα, όταν και αποχαιρέτησε τους πρώην συμπαίκτες του εν όψει της συμφωνίας του με το Τριφύλλι.

Αράο: «Θα κάνω τα πάντα εντός και εκτός γηπέδου για να είμαι στην καλύτερη κατάσταση και να βοηθήσω την ομάδα» (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

12:01 - 18.08.2023

Αράο: «Θα κάνω τα πάντα εντός και εκτός γηπέδου για να είμαι στην καλύτερη κατάσταση και να βοηθήσω την ομάδα» (vid)

Ο Γουίλιαν Αράο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ήρθε στην ομάδα, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει.

Επίσης, ο Αράο αγωνίστηκε στα τρία φιλικά της Φενέρμπαχτσε το φετινό καλοκαίρι. Έπαιξε βασικός με Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ερυθρό Αστέρα, ενώ πέρασε αλλαγή εναντίον της Νέφτσι Μπακού. Ωστόσο, ο Αράο δεν χρησιμοποιήθηκε στα προκριματικά του Conference League, επειδή ο προπονητής Ισμαήλ Καρτάλ δεν τον υπολόγιζε.

Συνεπώς, ο Αράο έχει δουλέψει στη φυσική κατάσταση με τη Φενέρμπαχτσε, όμως δεν έχει ρυθμό, αφού δεν έχει πάρει μέρος σε επίσημο παιχνίδι. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την κρισιμότητα των αγώνων του Παναθηναϊκού με τη Μπράγκα.

Ο Αράο είπε «όχι» σε άλλη ελληνική ομάδα κι έρχεται άμεσα στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό - Το δέλεαρ της Ευρώπης
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:43 - 15.08.2023

Ο Αράο είπε «όχι» σε άλλη ελληνική ομάδα κι έρχεται άμεσα στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό - Το δέλεαρ της Ευρώπης

Ο Γουίλιαμ Αράο φέρεται να είχε και δεύτερη πρόταση από την Ελλάδα, αλλά επέλεξε τον Παναθηναϊκό. Για τον οποίο πείστηκε από τη σίγουρη συμμετοχή στο Europa League και τις πρόσφατες νίκες στα προκριματικά.

Στο μεταξύ, η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το πρώτο ματς με την Μπράγκα άρχισε με την πρωινή προπόνηση της Παρασκευής, μετά το διήμερο ρεπό που είχε παραχωρήσει ο Γιοβάνοβιτς. Οι «πράσινοι» γυμνάστηκαν στο «Γ. Καλαφάτης» για πρώτη φορά μετα τη πρόκριση επί της Μαρσέιγ και όσοι παίκτες αγωνίστηκαν για 120 λεπτά στο Βελοντρόμ ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα. Οι υπόλοιποι έκαναν προθέρμανση, rondo, παιχνίδι κατοχής και δίτερμα.