Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Κινδυνεύει να χάσει τον πρώτο της σκόρερ και δήμιο του Ολυμπιακού η Μακάμπι Χάιφα

Ο Πιερό κόντρα στον Ολυμπιακό.

i

©intime

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Κινδυνεύει να χάσει τον πρώτο της σκόρερ και δήμιο του Ολυμπιακού η Μακάμπι Χάιφα

Έντονο ενδιαφέρον από Ρωσία για τον φορ της Μακάμπι Χάιφα Φραντζντί Πιερό, θέλει 3-4 εκατ. ευρώ η αντίπαλος του Παναθηναϊκού.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Μακάμπι Χάιφα, είναι ο Φραντζντί Πιερό.

Ο 28χρονος υψηλόσωμος φορ (1,94) των Ισραηλινών είναι ο πρώτος σκόρερ της αντιπάλου του Παναθηναϊκού. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα του Ισραήλ θα φιλοξενήσει το «τριφύλλι» στις 5 Οκτωβρίου, αλλά σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας δεν αποκλείεται οι «πράσινοι» να μην βρουν στον δρόμο τους τον ικανότατο επιθετικό. Έναν παίκτη, ο οποίος το καλοκαίρι του 2022 εξελίχθηκε σε δήμιο του Ολυμπιακού, αφού στο Φάληρο, στη ρεβάνς του 1-1 της Χάιφα, πέτυχε δύο γκολ με κεφαλιά (το 0-2 και το 0-3) για το τελικό 0-4.

Ο Πιερό, λοιπόν, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το 2025, είναι στο στόχαστρο ομάδων της Ρωσίας. Την τρέχουσα σεζόν σημείωσε 5 γκολ στα προκριματικά του Champions League σε 8 ματς, ενώ έχει και μία συμμετοχή χωρίς γκολ στο Σούπερ Καπ με τη Μπεϊτάρ. Συνολικά στο Ισραήλ έχει 19 γκολ και 8 ασίστ σε 61 συμμετοχές, ενώ στη Γαλλία έκανε καριέρα με τη Γκινκάμπ και είχε 28 γκολ σε 78 αγώνες.

Αναλυτικά τα δημοσιεύματα στο Ισραήλ για τον άσο της αντιπάλου του Παναθηναϊκού: «Η Μακάμπι Χάιφα έχει ξεκαθαρίσει ότι ο Φραντζντί Πιέρο δεν πωλείται, αλλά ο επιθετικός συνεχίζει να προκαλεί ενδιαφέρον σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα Σάββατο αναφέρθηκε στη Ρωσία ότι η Λοκομοτίβ Μόσχας εξέφρασε ενδιαφέρον για τον Πιερό, με το τίμημα που έθεσαν οι πράσινοι να είναι 3-4 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, όπως είπε ο Ρώσος μάνατζερ της Λοκομοτίμ Βλαντιμίρ Λεοντσένκο. Η Λοκομοτίβ εξετάζει αν θα προσφέρει το ποσό.

Εν τω μεταξύ, αναφέρθηκε ότι η Σότσι ενδιαφέρθηκε για τον Πιερό το καλοκαίρι, αλλά δεν συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους. Να σημειωθεί ότι η μεταγραφική περίοδος στη Ρωσία κλείνει την επόμενη εβδομάδα, στις 14 Σεπτεμβρίου. Αν πουληθεί, η Χάιφα φυσικά δεν θα μπορέσει να βρει αντικαταστάτη στη θέση του μέχρι τον Ιανουάριο.

Η πώληση του Πιερό σε αυτή τη φάση θα βάλει τη Μακάμπι Χάιφα χωρίς έναν από τους κορυφαίους ξένους της στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και χωρίς τη δυνατότητα απόκτησης νέου ξένου. Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν πληροφορίες ότι η Κόνιασπορ και η Σαμσούνσπορ από την Τουρκία θέλουν τον επιθετικό από την Αϊτή, ενώ επιπλέον στην Κροατία υποστηρίζουν ότι τον εξετάζει η Ντιναμό Ζάγκρεμπ».