Έξι γκολ, πέντε διαφορετικοί σκόρερ: Ο Παναθηναϊκός αλλάζει μεσοεπιθετικά
i

Σπόραρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν / Intime

Έξι γκολ, πέντε διαφορετικοί σκόρερ: Ο Παναθηναϊκός αλλάζει μεσοεπιθετικά

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:00 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:04 - 21.02.2023

Ο Παναθηναϊκός έχει αυξήσει την παραγωγικότητα και τον πλουραλισμό του στο σκοράρισμα, διορθώνοντας τη «μαύρη τρύπα» του Ιανουαρίου.

Το μεγάλο μειονέκτημα του Παναθηναϊκού σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του στη διεκδίκηση του τίτλου, είναι η μικρή παραγωγικότητα στο σκοράρισμα. O πρωτοπόρος της βαθμολογίας έχει μικρότερο ενεργητικό από την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και παρόλα αυτά, διατηρείται στην κορυφή εδώ και μήνες.

Ένα γεγονός που συνιστά μία μεγάλη υπέρβαση για το Τριφύλλι, αφού οι αποκλίσεις τα στατιστικά δεν αφορούν δύο ή τρία τέρματα, αλλά είναι μεγαλύτερες. Για παράδειγμα, πριν την 23η αγωνιστική, η δεύτερη Ένωση είχε σκοράρει δώδεκα γκολ περισσότερα, με 44 αντί 32.

Ειδικά ο Ιανουάριος ήταν καταστροφικός για τους «πράσινους» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, διότι πέρασαν πολλά παιχνίδια που δεν σκόραραν ούτε μία φορά. Όπως συνέβη με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ και απέναντι στα Γιάννενα το γκολ προήλθε από το σημείο του πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Ασφαλώς, είναι πρόωρο να ισχυριστούμε ότι η δυστοκία έχει διορθωθεί, ωστόσο η πρόοδος και σε αυτό τον τομέα είναι εμφανής! Ο Παναθηναϊκός «τρέχει» ένα μικρό σερί τριών νικών, έχοντας παραγωγή έξι τερμάτων. Δηλαδή, από δύο σε κάθε παιχνίδι…

Παράλληλα, μεγάλωσε και ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα! Πέντε παίκτες χρίστηκαν σκόρερ στα τρία προηγούμενα παιχνίδια, δίνοντας περισσότερες λύσεις στον Γιοβάνοβιτς τόσο συνολικά, όσο και ατομικά.

Κόντρα στη Λαμία ήταν ο Κλάινχαϊσλερ και ο Σπόραρ που πέτυχαν τα γκολ, απέναντι στον Άρη ανέλαβαν δράση ο Μαντσίνι και ο Παλάσιος, ενώ με τον ΝΠΣ Βόλο σκόραραν οι Κουρμπέλης και Σπόραρ, με τον Σλοβένο να διπλασιάζει τον λογαριασμό του. Πλέον, είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας, μαζί με τον Αϊτόρ και έχουν από 8 γκολ έκαστος.