Παναθηναϊκός και Τούκου επιστρέφουν την κατάλληλη στιγμή
i

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος / © Intime

Παναθηναϊκός και Τούκου επιστρέφουν την κατάλληλη στιγμή

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:30 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 23:44 - 18.02.2023

Από μόνη της η νίκη επί του Βόλου έχει μικρή σημασία. Τα σημαντικά είναι άλλα και θα επηρεάσουν καθοριστικά τη μάχη για τον τίτλο.

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΝΠΣ Βόλου, σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κομβική. Είναι από εκείνες που στην οικονομία του πρωταθλήματος, θεωρούνται επιβεβλημένες και κανένας δεν τις θυμάται στο τέλος. Ο σαββατιάτικος «άσος» στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δεν έχει τη βαρύτητα που έχει το «διπλό» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει τη δική του σημασία για το Τριφύλλι.

Καταρχάς, είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Παναθηναϊκό, στο μεγαλύτερο σερί που έχει «τρέξει» στο δεύτερο γύρο της Super League. Aκούγεται οξύμωρο για μία ομάδα πού στον πρώτο γύρο είχε 11 στα 11, αλλά μετά την κατάρρευση του Ιανουαρίου, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο…

Kατά δεύτερον, ο Παναθηναϊκός νίκησε μία εβδομάδα πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Eίναι αναγκαίο οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πάνε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με υψηλή αυτοπεποίθηση και μετά από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως οτιδήποτε άλλο θα προκαλούσε σοβαρούς τριγμούς και θα χάλαγε το κλίμα στο Κορωπί, στην προετοιμασία για το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

Κατά τρίτον, οι τρεις βαθμοί απέναντι στον Βόλο, σιγουρεύουν προς το παρόν την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Αν μάλιστα η ΑΕΚ χάσει βαθμούς απέναντι στον ΠΑΟΚ, τότε το κέρδος για τον Παναθηναϊκό θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Η Ένωση έχει δύσκολη αποστολή στην Τούμπα και το στραβοπάτημα κάθε άλλο πάρα απίθανο λογίζεται...

Φυσικά η κορυφή εξαρτάται πρωτίστως από τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού. Εφόσον αυτός νικάει στα δικά του παιχνίδια δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από κανέναν ανταγωνιστή του.

Ίσως το πλέον ενθαρρυντικό νέο είναι το φορμάρισμα του Σεμπάστιαν Παλάσιος. ο Αργεντίνος εξτρέμ σε ένα πολύ κομβικό σημείο για την εξέλιξη της σεζόν, δείχνει να επανέρχεται στα υψηλά του στάνταρ. Ο Παλάσιος έκανε τα πάντα κόντρα στο Βόλο και του έλειψε μόνο το γκολ. Ο Τούκου κέρδισε πέναλτι από τον Σιέλη, κέρδισε την αποβολή του Σάι, είχε την ασίστ στο 1-0 από τον Κουρμπέλη και στάθηκε άτυχος, γιατί δύο πολύ καλά τελειώματα του τράνταξαν το οριζόντιο και το κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν.

Γενικότερα, είναι άτυχος στο δεύτερο γύρο ο Παλάσιος, αφού έχει δει και άλλες απόπειρες του να σκοράρει, να βρίσκουν δοκάρι... Σουτ τα οποία εάν είχαν καταλήξει στα δίχτυα, τότε ενδεχομένως οι αγώνες με τον Ιωνικό και τον ΟΦΗ να είχαν άλλη έκβαση για τον Παναθηναϊκό.

Επειδή ο χρόνος πίσω δεν γυρνά, το σημαντικό είναι πως ο Γιοβάνοβιτς έχει πλέον στη «φαρέτρα» του ένα από τα πιο ισχυρά του όπλα και εναπόκειται σε εκείνον να το εκμεταλλευτεί κατάλληλα. Αρχής γενομένης από το προσεχές παιχνίδι στον Πειραιά, εκεί που πέρυσι ο Παλάσιος άνοιξε πρώτος στο δρόμο για το διπλό στα Play Offs με ένα από τα πιο όμορφα εν Ελλάδα τέρματα του...

Υ.Γ.: Ο Κουρμπέλης είχε ζητήσει συγνώμη για την αποβολή στην Τρίπολη, όμως μεγαλύτερη αξία από τα λόγια έχουν πράξεις. Ο αρχηγός «απολογείται» με την απόδοση του και είναι από τους κορυφαίους στο χορτάρι. Εκεί που πρέπει να απαντάει κάθε ποδοσφαιριστής.