Ατελείωτο θρίλερ στο Βέλγιο, εκτός κάδρου η Σαχτάρ για τον Παναθηναϊκό – Τον περιμένει στον τρίτο προκριματικό η Αϊντχόφεν

Σε αναμονή οι «πράσινοι».

i

©intime

Ατελείωτο θρίλερ στο Βέλγιο, εκτός κάδρου η Σαχτάρ για τον Παναθηναϊκό – Τον περιμένει στον τρίτο προκριματικό η Αϊντχόφεν

Γιώργος Σακελλαρίου 18:23 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 28.05.2023

Η Σαχτάρ νίκησε στο ντέρμπι τη Ντνίπρο και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να μην βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού. Παλεύουν Ζόρια και Ντνίπρο. Η Αϊντχόφεν στους πιθανούς αντιπάλους στον τρίτο προκριματικό. Θρίλερ στο Βέλγιο με Αντβέρπ, Σεν Ζιλουάζ και Γκενκ.

Ο Παναθηναϊκός έχει στρέψει το ενδιαφέρον του σε Βέλγιο και Ουκρανία.

Από τις συγκεκριμένες χώρες θα προκύψει ο αντίπαλος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Η κατάσταση, όμως, δεν έχει ξεκαθαρίσει και ακόμα οι «πράσινοι» δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι δύο ομάδες από τις οποίες θα προκύψει η μία αντίπαλος. Σίγουρα, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός θ’ αποφύγει τη Σαχτάρ κι αυτό είναι ασφαλώς στα θετικά.

Η Σαχτάρ νίκησε εντός έδρας στο ντέρμπι για την 29η αγωνιστική και προτελευταία, τη Ντνίπρο με 3-0. Έφτασε έτσι τους 72 βαθμούς και κατέκτησε τον τίτλο, ενώ η Ντνίπρο έμεινε στους 64’. Εκεί βρίσκεται και η Ζόρια, η οποία επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Ολεξάντρια. Την τελευταία αγωνιστική παίζουν Μινάι-Ζόρια (παλεύει για την παραμονή η γηπεδούχος) και Ντνίπρο-Κρβίμπας (αδιάφορη η φιλοξενούμενη). Οπότε μία εκ των Ντνίπρο και Ζόρια θα είναι πιθανή αντίπαλος της ομάδας του Γιοβάνοβιτς.

Ο άλλος αντίπαλος θα προκύψει από το πρωτάθλημα του Βελγίου κι εκεί το θρίλερ δεν έχει τελειωμό. Η Αντβέρπ και η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ για την 39η αγωνιστική ήρθαν ισόπαλες 1-1 κι έτσι συνεχίζουν να ισοβαθμούν στους 46 βαθμούς. Στις 19.30 η Μπριζ παίζει εντός με τη Γκενκ. Αν νικήσουν οι φιλοξενούμενοι θα ανέβουν στους 45 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική Γκενκ-Αντβέρπ και η Σεν Ζιλουάζ εντός με την αδιάφορη Μπριζ.

Η Αϊντχόφεν

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθα για τους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού, εφόσον περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Το «τριφύλλι» θα είναι ανίσχυρο και στους τέσσερις πιθανούς αντιπάλους θα είναι δυνατές ομάδες. Αυτές είναι οι Ρέιντζερς (δεύτερη στη Σκωτία με 54.000 βαθμούς στο ranking της UEFA), Μπράγκα (τρίτη στην Πορτογαλία με 44.000 βαθμούς), που ήταν δεδομένες εδώ και λίγο καιρό.

Η Μαρσέιγ (33. 000 βαθμούς) είναι η τρίτη, αφού η Λανς κατέλαβε τη δεύτερη θέση και πήγε απευθείας στους ομίλους από το γαλλικό πρωτάθλημα. Από την Ολλανδία στον δρόμο του Παναθηναϊκού, εφόσον βρεθεί στον τρίτο προκριματικό η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, θα είναι η Αϊντχόφεν (43.000 βαθμούς). Για την τελευταία αγωνιστική στην Eredivisie επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Άλκμααρ των Παυλίδη, Χατζηδιάκου (βγήκε στο 76’ ο Έλληνας φορ, έπαιξε σε όλο το ματς ο διεθνής στόπερ) και τερμάτισε δεύτερη έξι βαθμούς μπροστά από τον Άγιαξ, ο οποίος ηττήθηκε 3-1 εκτός από την Τβέντε.