YOLO: Προπονητής της Βιένερ Βικτόρια είναι ο θρύλος του αυστριακού ποδοσφαίρου κι έκατσε στον πάγκο με γυαλί και παντόφλα! (pic)

Ο Πόλστερ με τον Κολομπούρδα.

i

©intime

YOLO: Προπονητής της Βιένερ Βικτόρια είναι ο θρύλος του αυστριακού ποδοσφαίρου κι έκατσε στον πάγκο με γυαλί και παντόφλα! (pic)

Γιώργος Σακελλαρίου 23:42 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:47 - 26.06.2023

Η Βιένερ Βικτόρια, ομάδα τρίτης κατηγορίας, που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό σε φιλικό ματς, έχει τεχνικό τον θρύλο του αυστριακού ποδοσφαίρου Τόνι Πόλστερ.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα 4-0 τη Βιένερ Βικτόρια μία ομάδα τρίτης κατηγορίας της Αυστρίας.

Ο σύλλογος μπορεί να είναι άσημος, αλλά στον πάγκο κάθεται ένας θρύλος του αυστριακού ποδοσφαίρου.

Ο Τόνι Πόλστερ γεννημένος στις 10 Μαρτίου 1964, φωτογραφήθηκε πριν το ματς με το μέλος του τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού Νίκο Κολομπούρδα και στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο φορώντας γυαλί ηλία, βερμούδα και παντόφλα.

Ο Πόλστερ, ο οποίος πλέον είναι προπονητής, έχει γράψει ιστορία, αφού παραμένει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική ομάδα της Αυστρίας με 44 γκολ.

Ο Πόλστερ με την Αούστρια Βιέννης έκανε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα τον Αύγουστο του 1982, σε ηλικία 18 ετών. Σκόραρε το πρώτο του γκολ στη Μπουντεσλίγκα τρεις εβδομάδες αργότερα και κέρδισε τρία πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο πριν μετακομίσει στο εξωτερικό για να παίξει μια σεζόν στη Serie A με την Τορίνο.

Δείτε τον Πόλστερ στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Στη συνέχεια πέρασε μία πενταετία στις ισπανικές Σεβίλλη, Λογκρονιές και Ράγιο Βαγιεκάνο, καταλήγοντας με αυτές τις ομάδες στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, εκτός από τη σεζόν 1989-90, όταν με τη Σεβίλλη τερμάτισε στην έκτη θέση κι έπαιξε στο Κύπελλο UEFA. Το 1990, παράλληλα, ήταν δεύτερος σκόρερ στην Ισπανία.

Το 1993, μετακόμισε στη Γερμανία για να περάσει πέντε χρόνια στην Κολωνία, καταλήγοντας, αλλά την τελευταία σεζόν γνώρισε τον υποβιβασμό. Αυτό τον έκανε να ενταχθεί στη Γκλάντμπαχ το επόμενο έτος, αλλά υποβιβάστηκε κι αυτή και ο Πόλστερ επέστρεψε στην Αυστρία για να παίξει μια τελευταία σεζόν στη Σάλτσμπουργκ. Ήταν γνωστός στους οπαδούς ως «Toni Doppelpack-Toni Brace», διότι σε αρκετά ματς είχε σημειώσει δύο γκολ.

Ο Πόλστερ, παράλλληλα, επιλέχθηκε στην ομάδα του περασμένου αιώνα για της Αυστρία, ενώ ήταν και κορυφαίος Αυστριακός αθλητής το 1997.

Στην εθνική του έκανε ντεμπούτο τον Νοέμβριο του 1982 εναντίον της Τουρκίας, σημειώνοντας αμέσως το πρώτο του γκολ και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998. Μέτρησε 95 συμμετοχές, σημειώνοντας ρεκόρ 44 γκολ και ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του Χανς Κρανκλ. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν ο αγώνας στο Μουντιάλ του 1998 με την Ιταλία, αλλά έγινε ένας επίσημος αποχαιρετιστήριος αγώνας τον Σεπτέμβριο του 2000 εναντίον του Ιράν. Το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική το ξεπέρασε ο Άντρέας Χέρτσογκ τον Μάιο του 2002.

Ο Πόλστερ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα τον Ιανουάριο του 2010 ως προπονητής της δεύτερης ομάδας της LASK Linz. Τον Ιούνιο του 2011, έγινε προπονητής της Βιένερ Βικτόρια, στην πέμπτη κατηγορία στο αυστριακό ποδόσφαιρο. Στην πρώτη του σεζόν η Βιένερ ανέβηκε στην τέταρτη κατηγορία κι έναν χρόνο αργότερα στην τρίτη κατηγορία.

Στις 17 Ιουνίου 2013 ανέλαβε την πρώτη του ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, την Αντμίρα Βάκερ. Ξεκίνησε, όμως, τη σεζόν με τρεις σερί ήττες, μεταξύ αυτών και το 7-1 από τη Γκρέντιγκ κι απολύθηκε στις 9 Αυγούστου 2013. Γύρισε, λοιπόν, στη Βιένερ τον Γενάρη του 2014.