Το «παραμύθι» με τον Βέρμπιτς δεν έχει... δράκο
i

Μπέντζαμιν Βέρμπιτς

Το «παραμύθι» με τον Βέρμπιτς δεν έχει... δράκο

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:54 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:54 - 06.09.2023

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς παραμένει... τραυματίας και στη Σλοβενία, όπως έχει ενημερώσει επίσημα η σλοβενική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Τι ισχύει με τον 29χρονο εξτρέμ του Παναθηναϊκού και με τα σενάρια.

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς προοριζόταν να αρχίσει βασικός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και αποκλείστηκε από την 20άδα. Με την ενημέρωση από το Τριφύλλι να τονίζει πως ο 29χρονος εξτρέμ υπέστη διάταση στο δικέφαλο και θα τεθεί εκτός δράσης για 10 με 15 μέρες.

Παρά τον τραυματισμό του, ο Βέρμπιτς ταξίδεψε κανονικά στη Λουμπλιάνα και ενσωματώθηκε στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Στάση που προκάλεσε απορίες και υπόνοιες σε πολλούς, αφού συνέπεσε με τον αποκλεισμό του από την ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού.

Ο Γιοβάνοβιτς άφησε εκτός λίστας τον Βέρμπιτς, ιεραρχώντας τις ανάγκες της Ευρώπης
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:41 - 05.09.2023

Ο Γιοβάνοβιτς άφησε εκτός λίστας τον Βέρμπιτς, ιεραρχώντας τις ανάγκες της Ευρώπης

Ο αποκλεισμός του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς από την ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού προκάλεσε αίσθηση. Όμως, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έλαβε υπόψη συγκεκριμένες παραμέτρους και το Sportal εξηγεί ποιες ήταν αυτές.

Ως εθίσταται σε τέτοιες περιπτώσεις, σύντομα διαδίδονται σενάρια συνομωσίας. Πως ο Βέρμπιτς δεν έχει το παραμικρό και προσποιήθηκε τον τραυματία στους Ζωσιμάδες, ενώ με τη Σλοβενία θα αγωνιστεί κανονικά.

Ως επιχείρημα για τη σεναριολογία χρησιμοποιήθηκε η ανάρτηση του επίσημου Παναθηναϊκού στα social media, για τους διεθνείς που έχουν υποχρεώσεις. Μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται ο Βέρμπιτς, ενώ αντίστοιχα ο Φίλιπ Τζούρισιτς δεν μετέβη στη Σερβία και υποβάλλεται σε θεραπείες στην Αθήνα, για να ξεπεράσει το τράβηγμα.

Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πεζή από τη φαντασία. Ο Βέρμπιτς μπορεί να ταξίδεψε στην πατρίδα του για να αλλάξει πρόσωπα και παραστάσεις. Είναι λογικό η απόφαση του Γιοβάνοβιτς να επηρέασε τον 29χρονο επιθετικό και μία ολιγοήμερη παραμονή στη Λουμπλιάνα, με τους συμπαίκτες και συμπατριώτες του, θα τον βοηθήσει να ανακάμψει άμεσα.

Επιπλέον, η πολιτική της σλοβενικής ομοσπονδίας, πλην των τραυματιών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, είναι να τσεκάρει τους διεθνείς το ιατρικό της επιτελείο. Δεν βασίζεται μόνο στις γνωματεύσεις των συλλόγων αλλά θέλει να έχει εικόνα για το πρόβλημα ενός παίκτη. Καθώς και να συγκεντρώνονται τα μέλη με τους προπονητές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και να ενισχύεται το δέσιμο μεταξύ τους. 

Πάντως, οι Σλοβένοι γιατροί συμφώνησαν με τη διάγνωση του ιατρικού τιμ του Παναθηναϊκού. Η ανάρτηση της ομοσπονδίας επιβεβαιώνει ότι ο Βέρμπιτς είναι τραυματίας και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Αν η πλευρά του Βέρμπιτς φέρει πρόταση στον Παναθηναϊκό μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Το οποίο θα εξεταστεί αν και εφόσον από τα στελέχη της ΠΑΕ, σε συνεννόηση με τον Γιοβάνοβιτς. Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι πως από το Τριφύλλι, δεν θα έπαιζαν ποτέ με θέματα υγείας που αφορούν τους ποδοσφαιριστές τους.