Ο Λοπετέγκι πλησιάζει στη Βιγιαρεάλ κι έρχεται ν' αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Ο Γιουλέν Λοπετέγκι.

i

©printscreen

Ο Λοπετέγκι πλησιάζει στη Βιγιαρεάλ κι έρχεται ν' αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Γιώργος Σακελλαρίου 14:13 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:14 - 06.09.2023

Ο Μαρσέλο Γκαγιάρντο είπε όχι στη Βιγιαρεάλ και ο Γιουλέν Λοπετέγκι πλησιάζει στη Βιγιαρεάλ, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Europa League.

Η Βιγιαρεάλ τρέχει για να κλείσει προπονητή.

Η ισπανική ομάδα και αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League κοιτάζει ήδη το μέλλον, μετά την ανακοίνωση για την απόλυση του Κίκε Σετιέν. Ένας από τους πρώτους στόχους ήταν ο Μαρσέλο Γκαγιάρντο, ωστόσο, σύμφωνα με το «TyCSports», ο δύο φορές νικητής του Copa Libertadores και τεχνικός της Ρίβερ Πλέιτ, απέρριψε την πρόταση της Βιγιαρεάλ τις τελευταίες ώρες και εξακολουθεί να περιμένει μια επιλογή που ο ίδιος θεωρεί ιδανική για να συνεχίσει την καριέρα του. Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι απέρριψε πρόταση από την Ολιμπίκ Μαρσέιγ.

Ο Γκαγιάρντο αποφάσισε να βάλει τέλος στο ταξίδι του στη Ρίβερ την περασμένη σεζόν μετά από σχεδόν εννέα ένδοξα χρόνια στο τιμόνι του συλλόγου του Μπουένος Άιρες.

Μετά την άρνηση του Γκαγιάρντο, ο Γιουλέν Λοπετέγκι είναι πλέον ο πρώτος στόχος. Ο 57χρονος Βάσκος τεχνικός με σπουδαία προπονητική καριέρα σε εθνική Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο, Γουλβς, Ράγιο Βαγιεκάνο και φυσικά τη Σεβίλλη με την οποία κατέκτησε το Europa League το 2020, είναι αυτός που συνεχίζει να ακούγεται πιο δυνατά και μοιάζει να είναι το φαβορί.

Ισπανός ρεπόρτερ, παράλληλε, ανέφερε: «Η Βιγιαρεάλ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Γιουλέν Λοπετέγκι, ως νέου προπονητή, μετά την απόλυση του Κίκε Σετιέν. Φαβορί για τη θέση ήταν ο Αργεντινός πρώην τεχνικός της Ρίβερ Πλέιτ, Γκαγιάρντο, αλλά φαίνεται πως προτιμά να περιμένει ακόμα, πριν φτάσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Με τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων, ο σύλλογος θέλει λύση το συντομότερο δυνατό, επομένως, η επίσημη ανακοίνωση πρόσληψης του Λοπετέγκι θα γίνει σίγουρα πριν την Παρασκευή».

Η Βιγιαρεάλ, μάλιστα, είναι η πρώτη που θ’ αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον όμιλο. Στις 21 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα του ομίλου.