Ο Γιοβάνοβιτς άφησε εκτός λίστας τον Βέρμπιτς, ιεραρχώντας τις ανάγκες της Ευρώπης

Μπέντζαμιν Βέρμπιτς

i

Intime

Ο Γιοβάνοβιτς άφησε εκτός λίστας τον Βέρμπιτς, ιεραρχώντας τις ανάγκες της Ευρώπης

Ο αποκλεισμός του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς από την ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού προκάλεσε αίσθηση. Όμως, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έλαβε υπόψη συγκεκριμένες παραμέτρους και το Sportal εξηγεί ποιες ήταν αυτές.

Ο αποκλεισμός του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς από τη λίστα της UEFA που δήλωσε ο Παναθηναϊκός, προκάλεσε αίσθηση. Διότι ο Σλοβένος εξτρέμ είναι από τους πιο υψηλόμισθους του ρόστερ, έχει αδιαμφισβήτητη ποιότητα και προοριζόταν για βασικός, όταν ανακοινώθηκε η απόκτηση του.

Ασφαλώς, αυτά δεν αναιρούνται, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκρινε με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια. Ο Σέρβος προπονητής επέλεξε τους παίκτες τους οποίους θα χρειαστεί περισσότερο, για να εφαρμόσουν το σχέδιο του στον όμιλο του Europa League. Εκεί που ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τις ισχυρές Βιγιαρεάλ, Ρεν και Μακάμπι Χάιφα.

Ο Βέρμπιτς αποκλείστηκε επειδή ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε πως είναι ο λιγότερο απαραίτητος. Η θέση του 29χρονου στράικερ καλύπτεται με επάρκεια από άλλους, ενώ οι επιπλέον λύσεις σε έναν άλλο χώρο είναι πιο αναγκαίες, σε σύγκριση με τα άκρα της επίθεσης.

Στο αριστερό «φτερό» αγωνίζονται οι Μπερνάρ, Αϊτόρ και υπό προϋπόθεσεις, ο Τζούρισιτς. Ο Σέρβος κάλυψε τον ρόλο σε ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του και έχει τα φόντα για να βοηθήσει, εφόσον χρειαστεί. Άρα, ο Βέρμπιτς θα ήταν η τέταρτη λύση στη διάθεση του Γιοβάνοβιτς.

Βέρμπιτς: «Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε ως εδώ αλλά θέλουμε να προκριθούμε»
CHAMPIONS LEAGUE

21:47 - 22.08.2023

Βέρμπιτς: «Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε ως εδώ αλλά θέλουμε να προκριθούμε»

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς μίλησε ενόψει του αγώνα με τη Μπράγκα και είπε πως οι «πράσινοι» είναι περήφανοι για την πορεία τους ωστόσο θέλουν να προκριθούν στους ομίλους του Champions League.

Η φύση των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων αναγκάζει τον Γιοβάνοβιτς να έχει ένα πιο συμπαγές ανασταλτικό σχέδιο. Κατά συνέπεια, απαιτούνται πιο πολλοί παίκτες στον «άξονα» και ο προπονητής του Τριφυλλιού πρόσθεσε στην εξίσωση τον Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Ο Γιοβάνοβιτς υπολογίζει για το κέντρο της άμυνας και το «6» τους Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Αράο και Ρούμπεν. Με την προσθήκη του Πάλμερ-Μπράουν, ο Σέρβος έχει έναν έκτο μεσοαμυντικό και ταυτόχρονα, ο Αράο θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά ως μέσος. Ένα κομμάτι που το γνωρίζει καλύτερα, παρότι δεν υστερεί και στα μετόπισθεν.

 Η UEFA επιτρέπει να δηλωθούν 25 παίκτες στη λίστα της, με τους τέσσερις να προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου και άλλους τέσσερις να έχουν εκπαιδευτεί σε ομάδα της οικείας ομοσπονδίας (ΕΠΟ στην προκειμένη), από τα 15 έως τα 21 έτη.

«Γκρέμισε» την μπασκέτα ο Κώστας, «καθάρισε» ο Γκραντ - Τα highlights της νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στην Κρκα (vid)
EUROLEAGUE

13:06 - 05.09.2023

«Γκρέμισε» την μπασκέτα ο Κώστας, «καθάρισε» ο Γκραντ - Τα highlights της νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στην Κρκα (vid)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Κρκα Νόβο Μέστο στο πρώτο φιλικό επί σλοβενικού εδάφους και η «πράσινη» ΚΑΕ δημοσίευσε τις καλύτερες στιγμές του ματς σε ένα βίντεο.

Ο Παναθηναϊκός δήλωσε από την ακαδημία τους Βαγιαννίδη, Ξενόπουλο και Σιδερά και ως γηγενείς τους Ιωαννίδη, Λοντίγκιν και Κώτσιρα. Τις δύο θέσεις που δεν είχε, τις έχασε και υπό άλλες συνθήκες, ο Βέρμπιτς θα ήταν μέσα.

Στην παρούσα φάση, ο Γιοβάνοβιτς επεξεργάστηκε τους περιορισμούς, τους παίκτες που είχε για το αριστερό άκρο της επίθεσης και τις ανάγκες για την άμυνα και κατέληξε πως έπρεπε να κόψει τον Βέρμπιτς. Εάν ο Σλοβένος εξτρέμ είχε αποδειχτεί κομβικός στα προκριματικά του Champions League, τότε οι αποφάσεις του Γιοβάνοβιτς θα ήταν διαφορετικές. Για την ώρα, ο Βέρμπιτς πρέπει να αποδεχτεί την κατάσταση και να παλέψει…