Το ρόστερ κάνει τη διαφορά για τον Γιοβάνοβιτς

Το ρόστερ κάνει τη διαφορά για τον Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:55 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 06.09.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντιμετώπισε εφτά απουσίες στη διαχείριση του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά το έμψυχο δυναμικό τον βοήθησε να τις καλύψει.

Πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, στην αποστολή του Παναθηναϊκού δεν συμμετείχαν οι τραυματίες Γεντβάι και Κλάινχαϊσλερ και ο Χουάνκαρ, ο οποίος έχει νοσήσει με ίωση. Οι τρεις παίκτες είχαν μείνει στην Αθήνα και δεν υπολογίζονταν από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος προπονητής έχασε πριν από τη σέντρα τον Βέρμπιτς, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και δεν άρχισε βασικός. Στο ρου του 90λεπτου, οι Βαγιαννίδης και Τζούρισιτς υπέστηκαν μυϊκούς τραυματισμούς, ενώ ο Αϊτόρ δέχτηκε ένα πάτημα στο πόδι που προκάλεσε οστικό οίδημα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, εφτά τραυματίες προέκυψαν στη συνολική διαχείριση του ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έφτα απουσίες, οι οποίες δεν φάνηκαν στο κοουτσάρισμα του Γιοβάνοβιτς στους Ζωσιμάδες, αφού το ρόστερ τις κάλυψε.

Για παράδειγμα, στην τριάδα πίσω από τον «φουνταριστό», ο Γιοβάνοβιτς χρησιμοποίησε τους Μπερνάρ, Παλάσιος και Μαντσίνι. Έχοντας απωλέσει τους Τζούρισιτς, Αϊτόρ και Βέρμπιτς, οι οποίοι άνετα έπαιζαν βασικοί. Χωρίς να είναι ακόμα διαθέσιμος ο Κλάινχαϊσλερ.

Εάν χρειαζόταν, ο 61χρονος τεχνικός θα μπορούσε να αξιοποιήσει τον Τσέριν ή να καταφύγει σε επιθετικό δίδυμο, έχοντας μαζί τους Ιωαννίδη, Σπόραρ και Γερεμέγεφ. Πάντως, ο κόουτς του Τριφυλλιού είχε λύσεις για όλο το μεσοεπιθετικό καρέ, παρά τις πολλές και σημαντικές απώλειες.

Αυτό είναι το πιο ισχυρό όπλο του Γιοβάνοβιτς στη φετινή σεζόν: η πληθώρα των επιλογών. Το ρόστερ είναι πολύμελές ποσοτικά, αλλά ευρύ ποιοτικά. Διότι δεν υπάρχουν μέτριοι ρολίστες που συμπληρώνουν το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού, αλλά πολλοί ποιοτικοί πρωταγωνιστές. Τόσοι ώστε να αποκλείονται από την ευρωπαϊκή λίστα ακριβοπληρωμένοι πρωτοκλασάτοι, όπως ο Βέρμπιτς.