Ο Παναθηναϊκός βάζει τέλος στη μεταγραφική του δραστηριότητα και υπάρχει λόγος

Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Γιάννης Παπαδημητρίου

i

Intime

Ο Παναθηναϊκός βάζει τέλος στη μεταγραφική του δραστηριότητα και υπάρχει λόγος

Οι «πράσινοι» δεν ψάχνουν κάτι στην αγορά, παρότι η προθεσμία για τις μεταγραφές δεν έχει λήξει ακόμα. Το Sportal εξηγεί γιατί το Τριφύλλι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα σταματήσει στον Γουίλιαν Αράο.

O Παναθηναϊκός δεν κινήθηκε μεταγραφικά μετά την απόκτηση του Γουίλιαν Αράο και περιορίστηκε στις αποχωρήσεις. Ο Ενίς Τσοκάι θα συνεχίσει με μονοετή δανεισμό στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Κρίστι Γκάνεα αποδεσμεύτηκε για να υπογράψει στη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου συγκέντρωσε πληροφορίες για ορισμένα προφίλ, αλλά επί της ουσίας προσέγγιση δεν υπήρξε. Με εξαίρεση την υπόθεση του Χρήστου Μανδά του ΟΦΗ, στην οποία είχαν σημειωθεί εξελίξεις για ενδεχόμενη πώληση του Γιούρι Λοντίγκιν σε μεγάλη ομάδα της Ρωσίας.

«Γκρέμισε» την μπασκέτα ο Κώστας, «καθάρισε» ο Γκραντ - Τα highlights της νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στην Κρκα (vid)
EUROLEAGUE

13:06 - 05.09.2023

«Γκρέμισε» την μπασκέτα ο Κώστας, «καθάρισε» ο Γκραντ - Τα highlights της νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στην Κρκα (vid)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Κρκα Νόβο Μέστο στο πρώτο φιλικό επί σλοβενικού εδάφους και η «πράσινη» ΚΑΕ δημοσίευσε τις καλύτερες στιγμές του ματς σε ένα βίντεο.

Αυτή η ιστορία δεν τελεσφόρησε, επειδή ο Γιοβάνοβιτς ζήτησε να μην παραχωρηθεί ο Λοντίγκιν. Η διοίκηση σεβάστηκε την επιθυμία του Σέρβου προπονητή και ο Λοντίγκιν θα τηρήσει το δεύτερο έτος του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό. Κατά συνέπεια «πάγωσε» και το ενδιαφέρον για τον γκολκίπερ Μανδά.

Αντίστοιχα, η μοναδική εκκρεμότητα αφορούσε το δεξιό άκρο της άμυνας. Εκεί που ο Βαγιαννίδης έπεισε τον Γιοβάνοβιτς ότι μπορεί να ανταποκριθεί ως βασικός δεξιός μπακ και η αναζήτηση για έμπειρο ποδοσφαιριστή διακόπηκε.

Άλλη ανάγκη δεν έχει διακρίνει στο ρόστερ ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο Γιοβάνοβιτς καλύπτεται απόλυτα από τους παίκτες που προπονεί καθημερινά στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και αυτό τόνισε στον ιδιοκτήτη, Γιάννη Αλαφούζο και στον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου.

Εάν ο Γιοβάνοβιτς έκρινε διαφορετικά, θα ζητούσε μεταγραφή. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα ενέκρινε τη δαπάνη που θα χρειαζόταν και ο Παπαδημητρίου θα υλοποιήσει την εισήγηση του Σέρβου τεχνικού. 

Ο οργανισμός του Τριφυλλιού δουλεύει με σκοπό ο Γιοβάνοβιτς να έχει όλα τα εφόδια για να παράξει έργο . Αποδείχτηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού ότι δεν ήταν θέμα χρήματων και ο Γιοβάνοβιτς είχε αυτά που ζητούσε. Όπως με τους Τζούρισιτς, Βιλένα και Αράο.

Ακόμα και το γενικό πρόβλημα που θίγουν οι περισσότεροι με την κορυφή της επίθεσης και την ανάγκη ενίσχυσης με πρωτοκλασάτο στράικερ, ο Γιοβάνοβιτς δεν συμμερίζεται την άποψη τους.

Ο Σέρβος περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Άντραζ Σπόραρ και θεωρεί πως σε συνδυασμό με τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, ο Παναθηναϊκός είναι καλυμμένος. Εξυπακούεται πως όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα. Ωστόσο, μοιάζει απίθανο πλέον το Τριφύλλι να προχωρήσει σε μεταγραφή μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, έστω και μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα.