Ο Γιοβάνοβιτς έχει ένα αλλά μεγάλο δίλημμα για την γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ

Ιωαννίδης και Σπόραρ

i

© Intime

Ο Γιοβάνοβιτς έχει ένα αλλά μεγάλο δίλημμα για την γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:15 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 30.04.2023

Φώτης Ιωαννίδης και Άντραζ Σπόραρ έχουν το μομέντουμ και ο Γιοβάνοβιτς καλείται να επιλέξει ποιος θα αρχίσει στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού εναντίον της ΑΕΚ.

Ο Άντραζ Σπόραρ και ο Φώτης Ιωαννίδης ανταγωνίζονται για την κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού, αλλά διατηρούν μία εξαιρετική προσωπική σχέση. Αυτό το γεγονός δεν αναιρεί πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρέπει να αποφασίσει ποιον θα αρχίσει στην ενδεκάδα εναντίον της ΑΕΚ.

Άλλοτε η απόφαση του Σέρβου ήταν πιο εύκολη. Είτε γιατί ο Σπόραρ δεν ήταν διαθέσιμος (ο Ιωαννίδης δεν έχει χάσει ούτε ένα ματς φέτος...), είτε γιατί ένας εκ των δύο προερχόταν από ευνοϊκές συγκυρίες.

O ιδανικός «τελικός», με την πιο άξια (και ευνοημένη) ανταγωνίστρια

O ιδανικός «τελικός», με την πιο άξια (και ευνοημένη) ανταγωνίστρια

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα διεκδικήσουν τον τίτλο στη Λεωφόρο, σε ένα ζευγάρι που δικαίως βρίσκεται στην κορυφή. Η Λεωφόρος... του Τριφυλλιού και η προνομιακή μεταχείριση της Ένωσης στον πειθαρχικό έλεγχο.

Καμία από τις δύο συνθήκες δεν ισχύει για το αθηναϊκό ντέρμπι. Αμφότεροι προέρχονται από γκολ και καλές εμφανίσεις, άρα ο Γιοβάνοβιτς έχει ενώπιον του το δυσκολότερο δίλημμα της σεζόν.

Ο Άντραζ Σπόραρ σκόραρε το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού στο 1-0 επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», άνοιξε το σκορ στο 2-0 επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο και μετά την αφλογιστία στην Τούμπα, διαμόρφωσε το τελικό 0-2 κόντρα στον ΝΠΣ Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ο Φώτης Ιωαννίδης κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα απέναντι στον ΠΑΟΚ, σφραγίζοντας ένα οριακό διπλό του Παναθηναϊκού στο 90ο λεπτό. Ενώ με τον Βόλο «ξεκλείδωσε» την άμυνα του, πετυχαίνοντας το 1-0 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. 

Συνεπώς, κάθε... υποψήφιος έχει τα πλεονεκτήματα του. Με τον Γιοβάνοβιτς να καλείται να επιλέξει, επεξεργαζόμενος τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ και ποιος θα βοηθούσε περισσότερο στην αντιμετώπιση του.

Φαινομενικά, ο Ιωαννίδης είναι πιο επιδραστικός από τον Σπόραρ. Πιέζει περισσότερο τους αντίπαλους αμυντικούς, κλέβει μπάλες και δίνει πιο πολύ ξύλο με την ποδοσφαιρική έννοια του όρου. Ο Σπόραρ επιδιώκει κυρίως την επαφή με τη μπάλα και να ξεμαρκαριστεί, κάτι που ίσως είναι πιο χρήσιμο όταν οι στόπερ της Ένωσης θα είναι πιο κουρασμένοι.

Μία παράμετρος που λαμβάνει υπόψη ο Γιοβάνοβιτς είναι οι στατικές φάσεις. Ο Ιωαννίδης μπορεί να βοηθήσει στην ανασταλτική λειτουργία και το απέδειξε στα τελευταία λεπτά στην Τούμπα. Ο Σπόραρ δεν είναι αδιάφορος, αλλά δεν είναι εξίσου αποτελεσματικός με τον Έλληνα στράικερ...

Στην υπόλοιπη ενδεκάδα, ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο. 

Στη μεσαία γραμμή, ο Ρούμπεν θα είναι ο αμυντικός χαφ και οι Κουρμπέλης και Τσέριν θα τον πλαισιώσουν ως εσωτερικοί μέσοι. Όσο για τα «φτερά» της επίθεσης, αναμένεται να αρχίσουν οι Παλάσιος και Μπερνάρ με τον Μαντσίνι να έρχεται από τον πάγκο.