Το χρονοδιάγραμμα των τριών νέων γηπέδων και του ξενώνα στο «Γεώργιος Καλαφάτης»

Η είσοδος του «Γεώργιος Καλαφάτης» / Intime

i

Η είσοδος του «Γεώργιος Καλαφάτης» / Intime

Το χρονοδιάγραμμα των τριών νέων γηπέδων και του ξενώνα στο «Γεώργιος Καλαφάτης»

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:12 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 22.05.2023

Το Sportal παρουσιάζει πότε θα τεθούν στη διάθεση της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, τα τρία νέα γήπεδα και ο ξενώνας στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Στο «Γεώργιος Καλαφάτης» πραγματοποιούνται εργασίες για την επέκταση του, στο διπλανό οικόπεδο των 50 στρεμμάτων που είχε αγοράσει το καλοκαίρι του 2013 ο Γιάννης Αλαφούζος από τον παλιό ιδιοκτήτη του Πανιωνίου, Γιώργου Τσακίρη. Μέχρι πρότινος, η συγκεκριμένη έκταση δεν είχε αξιοποιηθεί.

Η πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας για τη δόμηση στους πρόποδες του Υμηττού, επέτρεψε στη διοίκηση του Παναθηναϊκού να εκδώσει οικοδομική άδεια για ελαφρές κατασκευές στο χώρο.

Ήδη, κατασκευάζονται τρία νέα γήπεδα ποδοσφαίρου, το ένα με φυσικό χόρτο και τα άλλα δύο με πλαστικό τάπητα τελευταίας γενιάς. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το τερέν με το φυσικό θα είναι έτοιμο στα μέσα Ιουνίου, με την έναρξη της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού.

Τα άλλα δύο γήπεδα που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της ακαδημίας, αναμένεται να παραδοθούν προς χρήση μέχρι τον Αύγουστο. Το βάρος έπεσε στο φυσικό χόρτο, για να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Επίσης, χτίζεται και ο ξενώνας στον οποίο θα καταλύει η αποστολή του Παναθηναϊκού πριν τα παιχνίδια στα «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά και στις αναμετρήσεις εντός Αττικής. Αντίστοιχα, το κτίριο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του καλοκαιριού.

Το «Γεώργιος Καλαφάτης» αναβαθμίζεται συνολικά στις υποδομές του. Με το πέρας των εργασιών, θα διαθέτει έξι γήπεδα, ξενώνα και εγκαταστάσεις με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Πρακτικά, επιτέλους θα αντικατασταθεί επάξια το προπονητήριο της Παιανίας από έναν πιο σύγχρονο κέντρο.