Αναβαθμίζει το ρόστερ σε ποιότητα και ποσότητα ο Παναθηναϊκός, με έναν αστερίσκο

Φίλιπ Τζούρισιτς / Intime

i

Φίλιπ Τζούρισιτς / Intime

Αναβαθμίζει το ρόστερ σε ποιότητα και ποσότητα ο Παναθηναϊκός, με έναν αστερίσκο

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:45 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:03 - 03.07.2023

Μόνο το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού αποτελεί για την ώρα, εξαίρεση στην καταγεγραμμένη αναβάθμιση που συντελείται στο έμψυχο δυναμικό.

Το κενό που εντοπίζεται στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, ποσοτικό και ποιοτικό, κρύβει σε μεγάλο βαθμό την αναβάθμιση που έχει συντελεστεί στο ρόστερ την προηγούμενη διετία. Γιατί είναι γεγονός ότι οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού έχουν καθυστερήσει για την ενίσχυση στα μετόπισθεν.

Με τα παιχνίδια με τη Ντνίπρο για τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League να εμφανίζονται στον ορίζοντα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπολογίζει μόνο τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσουν. Ο Σέρβος ελπίζει να μην πάθει τίποτα κανένας από τους δύο, προς το παρόν οι εναλλακτικές είναι οι άπειροι νεαροί Σιδεράς και Φικάι.

Πάντως, αυτό που συμβαίνει στο κέντρο της άμυνας, συνιστά μεγάλη αντίθεση με τις υπόλοιπες θέσεις. Στις οποίες ο Παναθηναϊκός έχει πληθώρα λύσεων, με υψηλό ποιοτικό δείκτη και θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Ίσως κάποιος να μην πείθεται από τα γραφόμενα, αλλά η ανάλυση του δυναμικού των «πράσινων» επιβεβαιώνει το συμπέρασμα. Στο αριστερό άκρο της άμυνας, υπάρχει ο καλύτερος μπακ του πρωταθλήματος την προηγούμενη διετία, ο Χουάνκαρ και τον πλαισιώνει ο βασικός της Εθνικής Σερβίας, Μλαντένοβιτς

Στο δεξιό άκρο, ο αξιόπιστος Κώτσιρας ανταγωνίζεται με τον πιο ταλαντούχο Έλληνα ακραίο αμυντικό Βαγιαννίδη και έχει δρομολογηθεί μία μεταγραφή ενός παίκτη ο οποίος θα έχει το προφίλ του Μλαντένοβιτς.

Την εστία υπερασπίζεται ο Μπρινιόλι, ο ψηφισμένος ως κορυφαίος τερματοφύλακας της Super League την προηγούμενη σεζόν, ο Λοντίγκν, ένας από τους κατά γενική παραδοχή καλύτερους γκολκίπερ στη χώρα, με θητεία στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και στη Ρωσία, ενώ στην Αυστρία βρίσκονται ο διεθνής με τις μικρές εθνικές Ξενόπουλος και ο Αμερικανοϊνδονήσιος Μαργκόνο, που θα κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ινδονησίας.

Στο «6» αγωνίζεται ο Ρούμπεν, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του και αποτελεί την προέκταση του Γιοβάνοβιτς στο τερέν. Αναπληρωματικοί για την ώρα είναι ο διεθνής Αλβανός Τσόκαϊ, ο ταλαντούχος Φρόκου και ο πολύπειρος Ζέκα. Ο Πορτογάλος ήρθε στο «Γεώργιος Καλαφάτης» εκτός σχεδιασμού, αλλά ο ίδιος έχει τον εγωισμό να παλέψει για τον χρόνο του. 

Ως box-to-box παίζει ο βασικός στη Σλοβενία Τσέριν και ο σταθερός στο ροτέισον της Ουγγαρίας, Κλάινχαϊσλερ. Ο Γάλλος Τρουιγιέ προσπαθεί να αποδείξει την αξία του, αλλά έχει δύσκολο έργο. Όσο για το «10», ο μουντιαλικός με τη Βραζιλία Μπερνάρ και ο ενδεκαδάτος επιτελικός μέσος της Σερβίας, Τζούρισιτς, συνθέτουν ένα δίδυμο που παραπέμπει στην εποχή της πολυμετοχικότητας.

Επιπροσθέτως, η πιο ακριβή προσθήκη προγραμματίζεται για τον «άξονα». Ο Παναθηναϊκός ψάχνει ένα πρωτοκλασάτο «οχτάρι», το οποίο θα υπερκεράσει τον Τσέριν και τον Κλάινχαϊσλερ. Υπό συζήτηση τελεί η απόκτηση ενός ακόμα αμυντικού χαφ, η οποία θα αποφασιστεί με φόντο τη συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στην επίθεση, ειδικά στα «φτερά» επικρατεί συνωστισμός υψηλόμισθων και ποιοτικών εξτρέμ. Ο MVP του Τριφυλλιού μέχρι τον τραυματισμό του Αϊτόρ, ο Παλάσιος ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά, ο βασικός με τη Σλοβενία Βέρμπιτς που ψάχνει την επανεκκίνηση του και ο εξαιρετικά χρήσιμος Μαντσίνι. Πολύ εύκολα παίζει στο αριστερό άκρο και ο Μπερνάρ, ο πιο φημισμένος στην καριέρα του σε αυτή τη θέση.

Για τον ρόλο του «φουνταριστού», ερίζουν ο Σπόραρ, το «9» της Σλοβενίας και ο Ιωαννίδης, καθοριστικός πέρυσι και με διαρκή πρόοδο στην απόδοση του. Ενώ προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς, ο πρώτος σκόρερ της Σουηδίας για το 2022, ο Γερεμέγεφ των 22 γκολ σε 29 ματς. Με τον δεινό σκόρερ του τμήματος Κ19, Μπιλάλ, να παίρνει μέρος στην προετοιμασία.

Είναι προφανές ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει επανδρωθεί με σκοπό την κατάκτηση του τίτλου. Έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τον πρωταθλητισμό, έχοντας επαρκή ποσότητα και ποιότητα. 

Ο χρόνος οριοθετεί τα χαρακτηριστικά για την αναζήτηση στόπερ στον Παναθηναϊκό - Εκτός κάδρου πλέον ο Κλάρερ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:43 - 03.07.2023

Ο χρόνος οριοθετεί τα χαρακτηριστικά για την αναζήτηση στόπερ στον Παναθηναϊκό - Εκτός κάδρου πλέον ο Κλάρερ

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού διαπραγματεύονται την απόκτηση κεντρικού αμυντικού ο οποίος θα έχει αγωνιστική ετοιμότητα. Ο Αυστριακός Κλάρερ φεύγει από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Με εξαίρεση προς το παρόν, το κέντρο της άμυνας, όπου οι ιθύνοντες της ΠΑΕ διαβεβαιώνουν ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την κάλυψη των κενών με δύο εγνωσμένης αξίας στόπερ. Οψόμεθα…