Παναθηναϊκός και Χαποέλ Μπερ Σεβά «έλιωσαν» ισόπαλοι (1-1) από τον καύσωνα

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανυγηρίζουν το γκολ του Βέρμπιτς

i

Intime

Παναθηναϊκός και Χαποέλ Μπερ Σεβά «έλιωσαν» ισόπαλοι (1-1) από τον καύσωνα

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:57 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 15.07.2023

Οι παίκτες των δύο ομάδων ταλαιπωρήθηκαν πολύ από τις υψηλές θερμοκρασίες και δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν υψηλό ρυθμό στο φιλικό της Λεωφόρου. Καλές και κακές εντυπώσεις άφησαν ανά διαστήματα οι «πράσινοι», ο Βέρμπιτς σκόραρε το γκολ, δοκάρι από τον Τζούρισιτς.

Μεικτές εντυπώσεις άφησε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο εν Ελλάδι φιλικό, απέναντι στη Χαποέλ Μπερ Σεβά το βράδυ της Παρασκευής στο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Το τελικό 1-1 έχει θετικές και αρνητικές πτυχές, λαμβάνοντας υπόψη τον καύσωνα, τη διαφορετική ενδεκάδα ανά ημίχρονο και φυσικά την δυναμικότητα της αντιπάλου. Γιατί η Χαποέλ ήταν δεύτερη πέρυσι στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και πιο έτοιμη, αφού την Πέμπτη έχει επίσημη υποχρέωση για το Λιγκ Καπ.

Ατομικά, ο Παναθηναϊκός κέρδισε παίκτες... Έχει σε καλή κατάσταση τους Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Τζούρισιτς, Γερεμέγεφ, τη μάχη που εξελίσσεται ανάμεσα σε Μλαντένοβιτς και Χουάνκαρ, την αντίστοιχη στη δεξιά πλευρά με τους Βαγιαννίδη και Κώτσιρα. Ή τον Μαντσίνι, που ήταν θετικός μετά τη μέτρια παρουσία στην Αυστρία. Ανασταλτικά, καταγράφηκαν ολιγωρίες και αδράνειες, που στα ματς με τη Ντνίπρο επιβάλλεται να αποφευχθούν. 

Ο Γιοβάνοβιτς έδωσε την αίσθηση πως δεν δοκίμασε την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του για τον Β’ Προκριματικό του Champions League. Μοίρασε τις σκέψεις του, ίσως σε κάποιες θέσεις δεν έχει καταλήξει και μάλλον θα δούμε περισσότερα στο φιλικό της επόμενης Τρίτης, όταν ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Ράγιο Βαγεκάνο. Το βέβαιο είναι ότι ο Σέρβος κατέγραψε αρκετές παρατηρήσεις και θα έχει πολλές διορθώσεις να δουλέψει με τους παίκτες του.

Οι αποφάσεις του Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-2-3-1. Ο Λοντίγκιν υπερασπίστηκε την εστία, οι Κώτσιρας, Σιδεράς, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς επάνδρωσαν την τετράδα της άμυνας, οι Ρούμπεν, Κλάινχαϊσλερ και Μπερνάρ συμπλήρωσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, οι Παλάσιος και Βέρμπιτς ήταν οι εξτρέμ και ο Σπόραρ ο προωθημένος. 

Ο Βέρμπιτς “χτύπησε” με κόντρα

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με ένταση, επιβάλλοντας τον ρυθμό του. Ωστόσο, η πίεση που άσκησε και η κατοχή της μπάλας δεν μετουσιώθηκαν σε ευκαιρίες. Η μεγάλη ευκαιρία ανήκε στη Μπερ Σεβά, όταν στο 26’ ο Λόπες βρήκε τον Κλιμαλά στο πέναλτι, αλλά αυτός έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Οι “πράσινοι” απάντησαν με πρέσινγκ. Ο Παλάσιος πίεσε τον Βίτορ, η μπάλα από την κόντρα κατέληξε στον Σπόραρ, όμως αυτός πλάσαρε πάνω στον Μαρκιάνο. Αυτός που δεν πέτυχε ο Σλοβένος στράικερ, συνέβη με τη βοήθεια της τύχης στο 30’. Μία συστημένη σέντρα του Μλαντένοβιτς βρήκε τον Βέρμπιτς, αυτός έκανε την κεφαλιά, με τη μπάλα να κοντράρει στον Βίτορ και να καταλήγει στα δίχτυα.

Η Χαποέλ αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε στο 42’. Ο Πέτερσον γύρισε τη μπάλα από αριστερά και ο αφύλακτος Στογιάνοφ στη μικρή περιοχή, σκόραρε με δυνατό σουτ.

Πολλές αλλαγές και έπεσε ο ρυθμός

Εκ των πραγμάτων, το δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές θα ήταν διαφορετικό. Ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε τα 9/11 της ενδεκάδας, με εξαίρεση τους Λοντίγκιν και Σιδερά. Αντίστοιχα, ο Ισραηλινός κόουτς Ελιανίβ Μπαρντά, άλλαζε σταδιακά τους δικούς του.

Η πρώτη μεγάλη εκαιρία ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Κλιμαλά βγήκε στο τετ-α-τετ στο 58’, όμως ο Λοντίγκιν με εξαιρετική τοποθέτηση, απέκρουσε. Οι “πράσινοι” απάντησαν στο 64’ με τον Τζούρισιτς, με τον Μαρκιάνο να αποκρούει δύσκολα στη γωνία του. Ο Σέρβος ήταν ο πρωταγωνιστής και στο δοκάρι του 78’, όταν με μία σέντρα-σουτ, έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκών.

Ο Τζούρισιτς ήταν μέσα και στη φάση του 84’. Ο Σέρβος συνδυάστηκε με τον Γερεμέγεφ, από τη «σκαφτή μπαλιά» του Σουηδού, δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση όπως θα ήθελε στο τετ-α-τετ. 

ΠΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (46’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σιδεράς , Μάγκνουσον (46’ Φικάι), Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ), Ρούμπεν (46’ Τσόκαϊ), Κλάινχαϊσλερ (46’ Ζέκα), Μπερνάρ (46’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (46’ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46’ Αϊτόρ), Σπόραρ (46’ Γερεμέγεφ)

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ (Μπαρντά): Μαρκιάνο, Ελ Χαμέντ (46’ Τζεχεκζέλ), Αμπού Αμπίντ (85’ Γκανάχ), Βίτορ, Λόπες (75’ Σαλόμ), Γκορντάνα, Στογιάνοφ (59’ Σαφούρι), Σαμίρ (46’ Μπαριέρο), Μπαντάς, Πέτερσον (59’ Σάι Ελίας), Κλιμαλά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ 1-1

  • 93' Τέλος παιχνιδιού.
  • 84' Ο Γερεμέγεφ «έσκαψε» την πάσα για τον Τζούρισιτς, αυτός στο τετ-α-τετ δεν «έσκαψε» όπως θα ήθελε για να σκοράρει.
  • Αλλαγή, ο Γκανά αντί του Αμπού Αμίντ.
  • 78' Σέντρα-σουτ του Τζούρισιτς, η μπάλα βρήκε τη συμβολή των δοκών του Μαρκιάνο.
  •  73' Ο Χουάνκαρ μπήκε στην περιοχή μετά από συνδυασμό των Τσοκάι και Μαντσίνι, όμως αντί να πασάρει στον αφύλακτο Γερεμέγεφ, πήγε να τελειώσει μόνος τη φάση και τον έκοψαν.

ΤΟ 1-1 ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

  • 64' Ο Γερεμέγεφ έβγαλε τον Τζούρισιτς στο τετ-α-τετ, ο Μαρκιάνο έπιασε το σουτ στη γωνία.
  • 63' Αλλαγές για τον Παναθηναϊκό, Μπρινιόλι και Κάτρης στις θέσεις των Λοντίγκιν και Σιδερά.
  • 59' Οι Πέτερσον και Στογιανόφ βγήκαν, οι Σάι Ελίας και Σαφούρι μπήκαν.
  • 58' Ο Κλιμαλά στο τετ-α-τετ με τον Λοντίγκν, ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέκρουσε με εξαιρετική τοποθέτηση.
  • 47' Ο Βαγιαννίδης βρήκε τον αμαρκάριστο Γερεμέγεφ, αυτός σούταρε από τη μικρή περιοχή, ο Αμπού Αμίντ έσωσε με τάκλιν.
  • Δύο αλλαγές για τη Χάποελ. Οι Τζεχεκζέλ και Μπαριέρο στις θέσεις των Σαμίρ και Ελ Χαμέντ.
  • Μόνο οι Λοντίγκιν και Σιδεράς έμειναν από τους βασικούς. Στο γήπεδο πέρασαν οι Βαγιαννίδης, Φικάι, Χουάνκαρ, Ζέκα, Τσοκάι, Τζούρισιτς, Αϊτόρ, Μαντσίνι και Γερεμέγεφ.
  • 46' Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο.
  • Τέλος πρώτου ημιχρόνου.
  • 42' ΤΟ 1-1 Ο Πέτερσον γύρισε τη μπάλα από αριστερά και στη μικρή περιοχή, ο αφύλακτος Στογιανόφ με δυνατό σουτ σκόραρε.
  • 30' ΤΟ 1-0 Ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Βέρμπιτς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα κόντραρε στον Βίτορ και κατέληξε στα δίχτυα.
  • 27' Ο Εμ Χαμέντ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Σαμίρ με κεφαλιά από το πέναλτι, αστόχησε.
  • 26' Ο Βίτορ πήγε να διώξει, ο Παλάσιος έβαλε την κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Παλάσιος, ο οποίος στο τετ-α-τετ πλάσαρε πάνω στον Μαρκιάνο.
  • 23' Ο Λόπες γύρισε παράλληλα τη μπάλα από αριστερά, όμως ο Κλιμαλά στο πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ.
  • 14' O Βέρμπιτς γύρισε τη μπάλα παράλληλα, πριν ο Σπόραρ σκοράρει τον πρόλαβε ο Αμπού Αμίντ στη μικρή περιοχή.
  • 6' Συρτό του Σπόραρ, μπλόκαρε ο Μαρκιάνο.
  • Ο Σένκεφελντ δεν θα αγωνιστεί για προληπτικούς λόγους. Ο Ολλανδός έκανε χαλαρό πρόγραμμα πριν αρχίσει το ματς στη Λεωφόρο.
  • 1' Αρχίζει το παιχνίδι.

ΠΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σιδεράς, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Κλάινχαϊσλερ, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σπόραρ 

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ (Μπαρντά): Μαρκιάνο, Ελ Χαμέντ, Αμπού Αμπίντ, Βιτόρ, Λόπες, Σαμίρ, Γκορντάνα, Στογιάνοφ, Μπαντάς, Κλιμάλα, Πέτερσον

Ο Πανσθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Χαποέλ Μπερ Σεβά στο πρώτο παιχνίδι του στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Τα προηγούμενα πέντε φιλικά παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στην Αυστρία, όπου η ομάδα πήγε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Η Χαποέλ Μπερ Σεβά τερμάτισε πέρυσι στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος του Ισραήλ, πίσω από την πρωταθλήτρια Μακάμπι Χάιφα. 

Η πρώτη επίσημη υποχρέωση της Χαποέλ Μπερ Σεβά είναι την προσεχή Πέμπτη 20 Ιουλίου, όταν θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Λιγκ Καπ του Ισραήλ.