Τσοκάι: «Περίμενα να παίξω περισσότερο στον Παναθηναϊκό» - Ο στόχος του Euro και ο Ζοζέ Μπότο του ΠΑΟΚ

Τσοκάι: «Περίμενα να παίξω περισσότερο στον Παναθηναϊκό» - Ο στόχος του Euro και ο Ζοζέ Μπότο του ΠΑΟΚ

Γιώργος Σακελλαρίου 18:16 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:21 - 24.01.2024

Ο Ενίς Τσοκάι μίλησε για τον Παναθηναϊκό και τις προσδοκίες του στην Όσιγεκ. Παρών στην υπογραφή το πρώην στέλεχος του ΠΑΟΚ Ζοζέ Μπότο, ο Αλβανός χαφ έχει βάλει πλώρη για το Euro 2024.

Ο Ενίς Τσοκάι είναι πλέον παίκτης Όσιγεκ.

Ο 24χρονος Αλβανός αμυντικός μέσος, επιστρέφει στην Κροατία, όπου είχε παίξει με τη Λοκομοτίβα και στόχος του είναι να πάρει παιχνίδια και να κερδίσει μία θέση στην εθνική ομάδα της χώρας του για το Euro 2024.

Ο Τσοκάι υπέγραψε παρουσία του Ζοζέ Μπότο. Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής, όπως είναι γνωστό, πέρασε από τον ΠΑΟΚ και πλέον εργάζεται στην Όσιγεκ. Ο Τσοκάι, ο οποίος πήγε δανεικός στην Κροατία, μίλησε στην ιστοσελίδα του συλλόγου για τη μεταγραφή του και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο σάιτ της Όσιγεκ και οι δηλώσεις του παίκτη:

«Ο Ενίς Τσοκάι εντάχθηκε στην ομάδα μας. Ο δανεισμός του μέσου του Παναθηναϊκού συμφωνήθηκε μέχρι το τέλος της σεζόν, φυσικά με οψιόν αγοράς. Σ’ αυτή την περίπτωση, το συμβόλαιο θα έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

“Φυσικά και χαίρομαι. Είμαι χαρούμενος που ήρθα εδώ, ήθελα να συμβεί νωρίτερα, αλλά έπρεπε να περιμένουμε τις διαπραγματεύσεις. Ανυπομονούσα για την πρώτη προπόνηση με τους νέους μου συμπαίκτες και τώρα περιμένω με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη το πρώτο παιχνίδι με τη φανέλα της Όσιγεκ. Ευχαριστώ τους ανθρώπους στο κλαμπ για τη θερμή υποδοχή”.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Ένις μας ενδιέφερε πολύ και θέλαμε να τον φέρουμε, ωστόσο, δεν έγινε πραγματικότητα. Περιμέναμε έξι μήνες και ο διεθνής Αλβανός ήρθε στην Όσιγεκ.

“Η Όσιγεκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Κροατία. Όταν εμφανίστηκε η προσφορά, την αποδέχθηκα άμεσα. Χαίρομαι που με ήθελε και ήταν αρκετά επίμονοι όλοι. Τώρα μπορώ να αφοσιωθώ σε νέες προκλήσεις στην καριέρα μου. Με κάνει χαρούμενο”.

Ο Τσοκάι είναι έτοιμος να παίξει σε κάθε θέση στη μεσαία γραμμή και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Άλλωστε την Κυριακή έπαιξε μισή ώρα για τον Παναθηναϊκό στο ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα.

“Νομίζω ότι τα καταφέρνω καλύτερα στη θέση του κόφτη, αν και μπορώ να αγωνιστώ και το έχω κάνει, ως οκτάρι. Είναι πάντα στο χέρι του προπονητή ν’ αποφασίσει πού θα είμαι πιο χρήσιμος για την ομάδα. Στην πραγματικότητα, όλα μου ταιριάζουν. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα βρω τον δρόμο μου στο νέο περιβάλλον με τον σωστό τρόπο. Ξέρω πολύ καλά το πρωτάθλημα, ήμουν στη Λοκομοτίβ, αλλά τώρα με την Όσιγεκ θέλω να πετύχω πολλά περισσότερα».

Ο Τσοκάι θυμάται τους αγώνες στους οποίους έπαιξε κόντρα στους γαλάζιους. “Συνήθως έχανα σε αυτά τα ματς (γέλια). Μία φορά αποβλήθηκα. Τώρα θέλω να πάω ένα βήμα μπροστά και να γίνω καλύτερος παίκτης. Κι εδώ θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Είναι σημαντικό για μένα να παίξω όσο καλύτερα γίνεται για να κληθώ στην εθνική Αλβανίας και να είμαι στη λίστα για το Euro 2024.

Περίμενα ότι θα έπαιζα ακόμα περισσότερο και θα είμαι βασικός στον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα από τον δυνατό ανταγωνισμό που υπήρχε σε κάθε θέση. Έτσι είναι στο ποδόσφαιρο, μερικές φορές δεν πάει όπως ελπίζουμε και περιμένουμε. Στο χέρι μου είναι να προπονηθώ καλά, να κάνω τα καλύτερα δυνατά παιχνίδια στο γήπεδο και ο προπονητής επιλέγει ποιους θα ξεκινήσει σε κάθε αγώνα. Ήρθα στην Όσιγεκ για να παίζω όσο πιο συχνά γίνεται».