Ποιος θα πάρει το «9» στον Παναθηναϊκό

Φατίχ Τερίμ, Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Ποιος θα πάρει το «9» στον Παναθηναϊκό

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:41 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:47 - 24.01.2024

Με τους Σπόραρ και Γερεμέγεφ εκτός και τον Ιωαννίδη ανέτοιμο για 90 λεπτά, ο Φατίχ Τερίμ ψάχνει υπηρεσιακό «εννιάρι» για τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (24/1) τον Ατρόμητο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 21:00, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το παιχνίδι δεν μοιάζει ούτε τόσο επικίνδυνο, ούτε τόσο κρίσιμο όσο τα επικείμενα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο, έχει τη δική του σημασία και μαζί με τη ρεβάνς στο Περιστέρι σε μία εβδομάδα, θα κρίνουν την πρόκριση στην ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι συνθήκες της αναμέτρησης είναι έκτακτες, αφού για άλλη μία φορά ο Φατίχ Τερίμ καλείται να διαχειριστεί πολλές απουσίες. O Τούρκος προπονητής δεν έχει στη διάθεση του, τους Σπόραρ, Γερεμέγεφ, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Τσέριν, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν. Μία συνηθισμένη κατάσταση για τον ίδιο στη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο Τερίμ πρέπει να λύσει τον γρίφο του «φουνταριστού». Μόνος διαθέσιμος είναι ο Ιωαννίδης, που προέρχεται από τραυματισμό και έχει μόλις μία προπόνηση. Οπότε δύσκολα θα αγωνιστεί πολύ. Οι Σπόραρ και Γερεμέγεφ είναι εκτός και οι... υπηρεσιακοί Βέρμπιτς και Παλάσιος επίσης είναι εκτός.

Από τους υπόλοιπους παίκτες, ο κλήρος θα πέσει σε έναν εκ των Τζούρισιτς, Μπερνάρ και Μαντσίνι. Ο Μαντσίνι έχει υπηρετήσει τον ρόλο κατά συνθήκη όταν ήταν στον Άρη, αλλά σε αγώνες που η ομάδα του έπαιζε με αντεπιθέσεις και όχι με κλειστές άμυνες. O Μπερνάρ δεν έχει τα σωματικά προσόντα για να ανταποκριθεί στη θέση «9» και ο Τζούρισιτς μοιάζει πιο κατάλληλος για να καλύψει το κενό.

Αντίστοιχα, ο Μπακασέτας θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά και αυτός δεν θα αρχίσει βασικός, με μόλις μία προπόνηση στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Επιπλέον, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο γόνατο πριν μερικές μέρες και δεν έχει επανέρθει στο 100%.

Στην εστία, ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι συγκεντρώνει πιθανότητες για το ντεμπούτο του, για να αναρρώσει πλήρως ο Γιούρι Λοντίγκιν από το χτύπημα και τα ράμματα στο κεφάλι. Σαμέτ Ακαϊντίν και Μπαρτ Σένκεφελντ θα αρχίσουν στο κέντρο της άμυνας, για να ξεκουραστούν οι επιβαρυμένοι Τιν Γεντβάι και Γουίλιαν Αράο. 

Ο Γιάννης Κώτσιρας και ο Γιώργος Βαγιαννίδης διεκδικούν τη θέση στο δεξιό άκρο της άμυνας και αμφότεροι έχουν καταπονηθεί με συνεχόμενα 90λεπτα, ενώ στο αριστερό άκρο ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς δεν έχει ανταγωνισμό, εξαιτίας του τραυματισμού του Χουάνκαρ. 

Στη μεσαία γραμμή, ο ξεκούραστος Ζέκα και ο Τόνι Βιλένα που εξέτισε την ποινή του εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, είναι το επικρατέστερο δίδυμο. Οι Τζούρισιτς, Μπερνάρ, Αϊτόρ και Μαντσίνι θα επανδρώσουν το επιθετικό «καρέ»